Uradni list

Številka 79
Uradni list RS, št. 79/2003 z dne 12. 8. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 79/2003 z dne 12. 8. 2003

Kazalo

3743. Zakon o dodatni koncesijski dajatvi od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in dijakov (ZDKDPŠ), stran 11754.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z
o razglasitvi zakona o dodatni koncesijski dajatvi od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in dijakov (ZDKDPŠ)
Razglašam zakon o dodatni koncesijski dajatvi od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in dijakov (ZDKDPŠ), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 15. julija 2003.
Št. 001-22-70/03
Ljubljana, dne 23. julija 2003.
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
Republike Slovenije
Z A K O N
O DODATNI KONCESIJSKI DAJATVI OD
PREJEMKOV, IZPLAČANIH ZA OBČASNA
IN ZAČASNA DELA ŠTUDENTOV IN DIJAKOV (ZDKDPŠ)
1. člen
S tem zakonom se določata višina in namembnost dodatne koncesijske dajatve od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in študentk ter dijakov in dijakinj (v nadaljevanju: študentov), ki jo zaračunavajo organizacije za posredovanje začasnih in občasnih del študentov v skladu s predpisi na področju zaposlovanja.
2. člen
Dodatna koncesijska dajatev iz prejšnjega člena se določi v višini 2% od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov. Način obračunavanja dodatne koncesijske dajatve se določi s pogodbo o koncesiji, ki jo sklene ministrstvo, pristojno za delo, z organizacijami, ki opravljajo dejavnost posredovanja začasnih in občasnih del za študente.
Organizacije, ki opravljajo dejavnost posredovanja začasnih in občasnih del za študente, sklenejo s Študentsko organizacijo Slovenije pogodbo, s katero se določi način obračunavanja prejemkov iz prejšnjega odstavka.
3. člen
Zbrana sredstva iz prvega odstavka prejšnjega člena mora Študentska organizacija Slovenije voditi ločeno ter jih v celoti odvajati v proračunski sklad, v pristojnosti ministrstva, pristojnega za visoko šolstvo, z namenom sofinanciranja izgradnje in prenove študentskih bivalnih zmogljivosti v Republiki Sloveniji ter sofinanciranja razširitve in posodobitve prostorskih pogojev in tehnološke opremljenosti univerz, v skladu s programom investicij, ki ga sprejme vlada. Proračunski sklad se ustanovi za obdobje do 31. 12. 2009. Vira financiranja proračunskega sklada sta dodatna koncesijska dajatev v skladu s tem zakonom in proračunska sredstva zagotovljena v proračunih za tekoča leta.
Način odvajanja sredstev v proračunski sklad se določi s posebno pogodbo med Študentsko organizacijo Slovenije in ministrstvom, pristojnim za visoko šolstvo, ki je tudi sopodpisnik pogodbe iz prvega odstavka prejšnjega člena.
Zbiranje in odvajanje sredstev iz prejšnjih dveh odstavkov nadzira proračunska inšpekcija.
4. člen
V obdobju od uveljavitve zakona do 31. decembra 2009 se polovica zbranih sredstev iz dodatne koncesijske dajatve nameni financiranju izgradnje in prenove študentskih bivalnih zmogljivosti, druga polovica pa se nameni sofinanciranju razširitve in posodobitve prostorskih pogojev in tehnološke opremljenosti univerz v Republiki Sloveniji.
Od 1. januarja 2010 dalje se sredstva zbrana iz dodatne koncesijske dajatve po tem zakonu namenijo za odplačilo kreditov Študentske organizacije Slovenije, najetih za izgradnjo in prenovo študentskih bivalnih zmogljivosti.
5. člen
Pogodbe iz 2. in 3. člena tega zakona morajo biti sklenjene najkasneje v 30 dneh po njegovi uveljavitvi.
6. člen
Ta zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 432-01/03-28/1
Ljubljana, dne 15. julija 2003.
EPA 890-III
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Borut Pahor l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti