Uradni list

Številka 69
Uradni list RS, št. 69/2003 z dne 16. 7. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 69/2003 z dne 16. 7. 2003

Kazalo

3314. Pravilnik o obrazcu službene izkaznice in oznakah nadzornika smučišča, stran 10659.

Na podlagi sedmega odstavka 22. člena zakona o varnosti na smučiščih (Uradni list RS, št. 110/02) izdaja minister za notranje zadeve, v soglasju z ministrom za promet
P R A V I L N I K
o obrazcu službene izkaznice in oznakah nadzornika smučišča
1. člen
S tem pravilnikom se določa oblika in vsebina službene izkaznice nadzornika smučišča, ter oznake nadzornika smučišča (v nadaljevanju: izkaznica).
2. člen
(1) Izkaznica se izdaja nadzornikom za opravljanje nadzora nad varnostjo in spoštovanjem reda na smučišču oziroma nad ravnanjem smučarjev in drugih oseb na smučišču, razen za opravljanje nadzora nad ravnanjem smučarjev, ki smučajo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi.
(2) Z izkaznico se izkazuje pooblaščenost za opravljanje nadzora.
(3) Izkaznico izda minister, pristojen za notranje zadeve na stroške njenega imetnika.
3. člen
(1) Izkaznico nadzornikov sestavlja usnjen etui velikosti 105 × 70 mm, v katerega je vložena identifikacijska izkaznica velikosti 85 × 54 mm, izdelana iz posebnega papirja z zaščitnimi elementi in napisi, ter plastificiran kartonček z navedbo zakonske podlage za izvajanje pravic in dolžnosti nadzornikov in posebnih pooblastil nadzornikov.
(2) Na prednji strani identifikacijske izkaznice je v levem zgornjem kotu fotografija imetnika izkaznice velikosti 3 × 2,5 cm. Desno od fotografije imetnika izkaznice so navedeni napisi: “Republika Slovenija, Ministrstvo za notranje zadeve, Službena izkaznica, Nadzornik smučišča”. Pod fotografijo imetnika izkaznice je izpisano ime in priimek imetnika izkaznice. V spodnjem delu izkaznice je izpisana registrska številka izkaznice, datum izdaje in podpis ministra ter oznaka mesta pečata organa.
(3) Osnovna barva izkaznice je bela, grb Republike Slovenije je v treh barvah (modra, rdeča in rumena), napisa “Republika Slovenija” in “Ministrstvo za notranje zadeve” sta modra. Moder je tudi napis “Nadzornik smučišča” na svetlo modri podlagi, ostali napisi so črni. Standard barv je predpisan in je razviden iz priloge tega pravilnika.
(4) Na prednji strani plastificiranega kartončka je napis: “Nadzornik smučišča”. Pod tem napisom je zapis: “Smučarji in drugi posamezniki so dolžni imetniku te izkaznice, ko opravlja nadzor, omogočiti izvršitev nadzora”. V podtisku je natisnjen grb Republike Slovenije.
(5) Besedilo, izpisano na hrbtni strani plastificiranega kartončka, se glasi: “Imetnik te izkaznice ima v primeru, ko opravlja nadzor, pravico in dolžnost izvajati ukrepe nadzornika iz 27. člena zakona o varnosti na smučiščih in posebna pooblastila nadzornika iz 28. člena zakona o varnosti na smučiščih.”
(6) Grafična oblika obrazca izkaznice je vsebovana v prilogi št. 1, ki je sestavni del tega pravilnika.
4. člen
(1) Izkaznica se zamenja:
– če jo je imetnik izgubil;
– če je poškodovana;
– če je imetnik spremenil osebno ime ali
– so se spremenili drugi bistveni podatki iz izkaznice.
(2) Imetnik izkaznice mora v primerih iz prejšnjega odstavka to dejstvo nemudoma sporočiti ministrstvu, pristojnem za notranje zadeve, ki prekliče veljavnost izkaznice.
5. člen
(1) Izkaznica preneha veljati z dnem:
– ko imetniku preneha pogodba o zaposlitvi delavca;
– ko iz razlogov določenih v četrtem odstavku 23. člena zakona izgubi status nadzornika.
(2) V primerih iz prejšnjega odstavka mora imetnik izkaznice ob prejemu dokončne odločbe vrniti izkaznico ministrstvu, pristojnem za notranje zadeve.
6. člen
(1) Nadzornik mora biti z napisom na posebnem telovniku ali kako drugače na obleki vidno označen z napisom “NADZORNIK SMUČIŠČA”.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 1. decembra 2003.
Št. 1423-01-016-145/2003/1
Ljubljana, dne 20. maja 2003.
EVA 2003-1711-0031
Minister
za notranje zadeve
dr. Rado Bohinc l. r.
Soglašam!
Minister
za promet
Jakob Presečnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti