Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/2003 z dne 14. 7. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/2003 z dne 14. 7. 2003

Kazalo

3301. Odlok o spremembah in dopolnitvah dela zazidalnega načrta Loče za razširitev poslovnega centra "Kračun", stran 10611.

Na podlagi 23., 27. in 34. člena zakona o urejanju prostora (ZureP-1 Uradni list RS, št. 110/02) in 16. člena statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99, 19/01 in 100/02) je Občinski svet občine Slovenske Konjice na 7. redni seji dne 19. 6. 2003 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah dela zazidalnega načrta Loče za razširitev poslovnega centra »Kračun«
1. člen
Spremeni in dopolni se zazidalni načrt Loče – stanovanjska in obrtnoservisna zazidava, ki ga je pod številko proj. 4/87 izdelal Razvojni center Planiranje Celje (Uradni list SRS, št. 21/87), odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Loče – obrtno stanovanjska zazidava (Uradni list RS, št. 53/92) in spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta naselja Loče, ki ga je pod št. proj. 542/95-96 izdelal Razvojni center Planiranje Celje d.o.o. (Uradni list RS, št. 64/97) ter spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta naselja Loče, ki ga je pod št. proj. 267/98 izdelal Razvojni center Planiranje Celje d.o.o. (Uradni list RS, št. 84/98).
2. člen
Sprejmejo se spremembe in dopolnitve dela zazidalnega načrta Loče – razširitev poslovnega centra »Kračun« (v nadaljevanju: spremembe in dopolnitve ZN Loče), ki ga je pod št. 23/02-SP/ZN v aprilu 2003 izdelal BIRO 2001 Maksimilijana Ozimič Zorič s.p. Trg Alfonza Šarha 1 Slovenska Bistrica, in je sestavni del tega odloka.
3. člen
Predmet sprememb in dopolnitev ZN Loče je:
Razporeditev novih predvidenih objektov A, B1, B2 in C, ureditev dovozov, manipulativnih površin in parkirnih površin na obravnavano območje ob »Bencinskem servisu Kračun v Ločah«. Obravnavano področje je nepozidano in prazno. Obstoječa stanovanjska zgradba – v gradnji – se poruši in nadomesti z novim objekom A. Izkoristi se obstoječa infrastruktura (vodovod, elektrika, kanalizacija meteornih in fekalnih vod, telefon) in prometni režim na R III 688, ki se ne spremeni.
Predvidena gradnja treh individualnih stanovanjskih objektov pod zap. št. 46, 47 in 48 se nadomesti z:
A) Skladiščno proizvodni objekt s prodajalno v pritličju in pisarniškimi ter funkcionalnimi prostori v mansardi.
B1) Gostinsko turistični objekt (restavracija, pizzerija v pritličju, prenočitvene zmogljivosti v dvoposteljnih sobah v mansardi).
B2) Zabaviščni objekt (bistro in plesišče v dveh etažah).
C) Poslovni objekt s stanovanjem (banka, lekarna, zdravstveni dom v pritličju, stanovanje in fitnes v mansardi).
4. člen
Meja in velikost obravnavanega območja sprememb in dopolnitev ZN Loče je:
Meja obravnavanega območja poteka iz izhodiščne točke v skrajni severni točki v smeri urinega kazalca po severovzhodnih parcelnih mejah parcele št. 856/4 in 233/2, kjer meji na občinsko parcelo – opuščeno železniško progo – po vzhodni in južni meji parc. št. 233/2, kjer meji na državno cesto in na jugozahodni meji parc. št. 237/1, ki poteka ob meji ureditvenega območja bencijskega servisa »Kračun«. Meja se zaključuje na severozahodni meji parcele št. 237/1 in 863/2, ki v naravi meji na javno pot – cesto – parcelna št. 237/6, 863/1 in 237/5 vse k.o. Loče.
Velikost obravnavanega območja je 3287m2 in zajema v celoti parcele št. 856/4, 233/2, 237/1 in 864/2 vse k.o. Loče.
Meja se od meje iz predhodnih ZN razlikuje v tem, da poteka po lastninski meji parc. št. 233/2 k.o. Loče, prej je meja ZN to parcelo prečkala.
5. člen
Znotraj opisane meje zazidalnega načrta iz 4. člena odloka za funkcije posameznih območij, in sicer:
Obravnavano območje je del stanovanjskega območja severovzhodnega dela ZN in je predvidena gradnja poslovnih in uslužnostnih ter gostinskih objektov.
6. člen
Pogoji za urbanistično oblikovanje
A) Dovoljena je gradnja skladiščno proizvodnega objekta na parc. št. 237/4, v skrajnem zahodnem delu obravnavanega območja. Objekt je zunanjih gabaritov 16 m x 12 m ter toleranco ± 1 m, s prirezano jugozahodno stranico glede na obstoječi asfalt in parcelno mejo. Streha je dvokapnica naklona 35° krita z opečno kritino. Objekt bo dvoetažen – pritličje z izkoriščeno podstreho, konstrukcijska višina pritlične etaže je 3,20 m, kolenčni zid višine 1,60 m, kota slemena 9 m 0,50 m.
Dejavnost:
– skladiščno proizvodna dejavnost na površini ca. 150 m2 v pritličju in
– pisarne ter funkcionalni prostori v mansardi.
B1) Gostinsko turistični objekt leži na parc. št. 233/2, v osrednjem delu obravnavanega območja, in je zunanjih gabaritov 24 m x 12 m ter toleranco 1 m, pravokotne oblike. Streha je simetrična dvokapnica s smerjo osnovne slemenske osi severozahod–jugovzhod in naklonom 35°, krita z opečno kritino. Objekt bo dvoetažen – pritličje z izkoriščeno podstreho. Konstrukcijska višina etaže je 3,20 m, kolenčni zid je 1,60 m, kota slemena je 9 m ± 0,50 m.
Dejavnost, namembnost:
– pritličje – gostinska dejavnost – pizzerija ca. 50 m2 in restavracija na površini ca. 90 m2,
– v mansardi – prenočitvene kapacitete v dvoposteljnih sobah – 9 kom.
B2) Gostinsko-turistični objekt leži na parc. št. 233/2, v prizidku k objektu B1, na vzhodni strani. Je napravilne trapezaste oblike in zunanjih gabaritov 9 m x (3,55 m + 8 m) ter toleranco 1 m. Streha je dvokapnica z naklonom 35°, krita z opečno kritino. Objekt bo dvoetažen – pritličje z izkoriščeno podstreho. Konstrukcijska višina etaže je 3,20 m, kolenčni zid je 1,60 m, kota slemena je 8 m ± 0,50 m.
Dejavnost, namembnost:
– v pritličju in mansardi – bistro z zabaviščem na površini ca. 75 m2.
C) Poslovno stanovanjski objekt leži na parc. št. 233/2, v jugovzhodnem delu, vzporedno odmaknjen od roba asfalta glavne državne ceste R III 688 min. 6 m in zunanjih gabaritov 27 m x 11 m ter toleranco 1 m in je pravokotne oblike. Streha na objektu bo simetrična dvokapnica naklona 35° krita z opečno kritino.
Objekt C bo dvoetažen – pritličje z izkoriščeno podstreho. Etažna višina pritličja je 2,80 m in 1,60 m kolenčni zid v mansardi predstavljata višino objekta v slemenu 8,25 m ± 0,50 m.
Dejavnost, namembnost:
– pritličje – uslužnostna dejavnost – banka ca. 45 m2, lekarna ca. 70 m2 in zdravstveni dom na površini ca. 110 m2,
– v mansardi – fitnes in stanovanje z ločenima vhodoma.
Okolica objektov se uredi z dostopnimi cestami, parkirišči ter peš potmi do vhodov in z zelenicami. Južno pred objektom B se uredi centralni tlakovani plato.
7. člen
Pogoji za realizacijo zazidalnega načrta v smislu prometnega, komunalnega in energetskega urejanja območja:
Cestno omrežje
V zahodnem delu območja obravnave poteka obvozna cesta, ki meji na bencinski servis Kračun in je glavna prometna dovodnica na območje obravnave. Odcepi se od obstoječega priključka na R III 688 s priključkom širine max. 4,50 m. Promet na dovozni cesti je urejen enosmerno.
Komunalni dovoz k objektu B1 in B2 je urejen z izvedbo novega cestnega priključka na javno cesto in poteka vzporedno ob severni parcelni meji.
Elektrika
Za napajanje predvidenih objektov je potrebno:
– zgraditi novo transformatorsko postajo ustrezne izvedbe in moči,
– lokacija nove TP je na delu parc. št. 237/5 k.o. Loče – javna površina – cesta – v lasti Občine Slovenske Konjice,
– vključiti novo TP v obstoječ 20kV kablovod TP Loče 3 (k-029, OE Slovenska Bistrica),
– zgraditi nizkonapetostni kabelski razvod iz nove TP do predvidenih objektov.
Vodovod
Ob območju obravnave poteka javni vodovod (DN 160/6 bar) v trasi opuščene železniške proge. Priključevanje novih objektov je predvideno z DUKTIL cevmi v minimalnem preseku DN 100 mm/10 barov, ker omogočajo izvedbo NH.
Vodovodni priključki se izvedejo ločeno izven posameznih objektov s tipskimi vodomernimi jaški, ki so izdelani proti zmrzovanju. Namestijo se na vogalu parcele, na zelenici.
Telefon
– upoštevati in ustrezno zaščititi je potrebno obstoječe tk omrežje,
– v ZN je vrisati tudi predvideno tk omrežje, s potrebnim številom tk priključkov,
– za posamezne poslovne objekte ali za območje kot celoto je potrebno pridobiti projektne pogoje.
Kanalizacija
Pod dovozno povezovalno cesto poteka javna kanalizacija odpadnih in padavinskih vod za vzhodni del naselja Loče. Kanalizacijski kolektor je zgrajen iz betonskih cevi BC 80, interni sanitarni vod je iz PVC cevi Ø30.
Predvideni sanitarni in padavinski vodi se bodo projektirali v ločenih kanalih in se bodo začasno priključevali z enim priključnim jaškom na obstoječi mešani sistem naselja tako, da bo v kasnejšem času možna prevezava sanitarnih vod na predvideni ločeni fekalni kolektor.
Odpadne sanitarne vode je potrebno odvajati preko vodotesne pretočne greznice. Centralna greznica bo locirana na zelenico ob parkirišču na jugozahodnem delu območja obravnave.
Na parkiriščih se vgradijo lovilci olj in peskolovi, za odvod odpadnih vod iz kuhinj pa maščobolovilci.
Ogrevanje
Objekti bodo ogrevani radiatorsko oziroma toplozračno.
Do objekta A bo speljana toplovodna kineta iz obstoječe kotlovnice objekta »Bencinski servis«.
Objekti B1, B2 in C se bodo ogrevali iz skupne kotlovnice, ki bo locirana v objektu B1 v severo vzhodnem delu. Energent v ogrevalnem kotlu bo lahko kurilno olje, ki bo pritekalo v kotlovnico po cevovodu za LKO iz obstoječih rezervoarjev iz območje »Bencinskega servisa Kračun«.
8. člen
Faznost izvedbe
Izgradnja objektov in naprav je možna v več fazah.
9. člen
Ostali pogoji za realizacijo zazidalnega načrta ostanejo v veljavi po naslednjih odlokih: Uradni list SRS, št. 21/87, Uradni list RS, št. 53/92, 64/97 in 84/98.
10. člen
Predlog sprememb in dopolnitev ZN Loče je bil razgrnjen na javni vpogled s sklepom župana Občine Slovenske Konjice.
11. člen
Nadzorstvo nad tem odlokom izvaja pristojna Inšpekcija za prostor in okolje.
12. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-05-0002/2003-200
Slovenske Konjice, dne 19. junija 2003.
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti