Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/2003 z dne 14. 7. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/2003 z dne 14. 7. 2003

Kazalo

3300. Tržni red na javni tržnici v Podčetrtku, stran 10610.

V skladu s 13. členom zakona o trgovini (Uradni list RS, št. 18/93), na podlagi drugega odstavka 28. in 29. člena pravilnika o minimalnih tehničnih pogojih, ki se nanašajo na objekte za opravljanje trgovinske dejavnosti in pogojih za prodajo blaga zunaj prodajaln (Uradni list RS, št. 28/93, 34/93 in 57/93), ter na podlagi 17. člena statuta Občine Podčetrtek (Uradni list RS, št. 45/99, 95/99 in 6/01) je Občinski svet občine Podčetrtek na 6. redni seji dne 26. 6. 2003 sprejel
T R Ž N I R E D
na javni tržnici v Podčetrtku
1. člen
S tem tržnim redom se določa upravljanje javne tržnice, obratovalni čas, dneve za prodajo, seznam blaga, s katerim se trguje, vzdrževanje reda in čistoče in postopek za pridobitev soglasja za prodajo.
2. člen
Upravljavec javne tržnice v Podčetrtku je Občina Podčetrtek (v nadaljnjem besedilu: upravljavec).
3. člen
Javna tržnica bo na odprtem prostoru na lokaciji, ki jo določi upravljalec. Tržnica lahko posluje praviloma čez vse leto, med 8. in 20. uro. Upravljavec izjemoma dovoli poslovanje tržnice samo določene dni v tednu in krajši poslovni čas.
Trgovanje se opravlja na premičnih stojnicah, ki so last upravljavca.
4. člen
Na javni tržnici se trguje na drobno z naslednjim blagom:
1. Živila
– žita in mlevski izdelki;
– vrtnine;
– sadje in izdelki iz sadja;
– med in izdelki na bazi medu;
– ostali izdelki rastlinskega izvora.
– alkoholne in nealkoholne pijače;
– mlečni izdelki;
– suhomesni izdelki.
2. Neživilski izdelki
– zdravilna zelišča;
– semena;
– sadike vrtnin, sadja in okrasnih rastlin;
– izdelki domače obrti.
5. člen
Pravico do prodaje na javni tržnici Podčetrtek imajo fizične in pravne osebe, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– za kmetijske pridelke in živilske izdelke morajo imeti pridelovalci in predelovalci praviloma stalno bivališče na območju Občine Podčetrtek, ter izpolnjevati z zakonom predpisane pogoje;
– za prodajo izdelkov domače obrti, morajo imeti praviloma stalno prebivališče ter sedež dejavnosti v Občini Podčetrtek.
V primeru, ko gre za posebej zanimivo ponudbo, lahko prodajajo na javni tržnici tudi fizične in pravne osebe, ki nimajo stalnega bivališča in sedeža v Občini Podčetrtek.
6. člen
Prodaja je možna na osnovi soglasja, ki ga izda Občinski urad občine Podčetrtek. Soglasje je veljavno za en mesec. Soglasje se pridobi na osnovi vloge, katero je potrebno vložiti najmanj pet delovnih dni pred začetkom meseca. Iz vloge mora biti razviden termin prodaje na tržnici v tekočem mesecu. Vlogi je potrebno priložiti potrdilo o lastni kmetijski proizvodnji oziroma o registraciji dejavnosti. V primeru, ko je število prispelih vlog za posamezen tržni dan večje od števila stojnic, imajo prednost vloge po zaporednem času vložitve.
7. člen
Blago se sme prodajati samo s prodajnih mest oziroma stojnic. Blago za prodajo ni dovoljeno zlagati neposredno na tla. Razstavljeno blago mora biti označeno s prodajno ceno.
8. člen
Prodajalci so dolžni meriti in tehtati blago v enotah in z merili, ki so predpisana ali običajna za merjenje določene vrste blaga. Merila, ki so v uporabi morajo ustrezati zahtevam zakona o meroslovju in postavljena tako, da imajo kupci vpogled v merjenje blaga.
9. člen
Prodajalci na tržnici so dolžni vzdrževati čistočo in higieno na stojnicah oziroma na celotnem tržnem prostoru. Po končanem tržnem dnevu morajo opraviti čiščenje stojnice in prostora okrog nje ter odstraniti vse odpadke. Prodajalci odgovarjajo materialno tudi za morebitne poškodbe stojnic.
10. člen
Prodajalci na tržnici so poleg tržnega reda dolžni spoštovati tudi ostale zakonske pogoje za prodajo, če so le-ti določeni posebej za izdelke, ki so predmet prodaje.
11. člen
Za prodajo na tržnici v Podčetrtku se ne plačuje komunalna taksa ali ostale predpisane dajatve s strani Občine Podčetrtek.
12. člen
Nadzor nad uporabo tržnice opravlja do pričetka delovanja občinskega redarja pooblaščena oseba Občine Podčetrtek.
13. člen
Tržni red začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 06202-065/2003
Podčetrtek, dne 27. junija 2003.
Župan
Občine Podčetrtek
Marjan Drofenik, univ. dipl. inž. str. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti