Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/2003 z dne 14. 7. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/2003 z dne 14. 7. 2003

Kazalo

3296. Program priprave sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta Podrožnik - dopolnitev projekta navezovalnih cest, stran 10604.

Na podlagi 27. člena zakona o urejanju prostora (ZUreP-1, Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popr.) in 37. člena statuta Občine Mozirje (Uradno glasilo Zgornje Savinjskih občin, št. 4/99, 1/00, 1/01 in Uradni list RS, št. 61/02) je župan Občine Mozirje dne 3. 7. 2003 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta Podrožnik – dopolnitev projekta navezovalnih cest
1. člen
(predmet in cilj sprememb in dopolnitev UN)
S tem programom se podrobneje določijo:
– vsebina in obseg sprememb in dopolnitev dela ureditvenega načrta Podrožnik v delu, ki se nanaša na drugačno ureditev realizacije dostopnih in napajalnih cest, potrebnih za realizacijo in funkcioniranje območja, ki se ureja z ureditvenim načrtom Podrožnik (v nadaljevanju: sprememb in dopolnitev UN),
– nosilci urejanja prostora, ki sodelujejo pri pripravi spremembe in dopolnitve UN,
– način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri tem opraviti,
– roki za posamezne faze priprave sprememb in dopolnitev UN,
– sredstva potrebna za njihovo pripravo,
– nosilci strokovnih aktivnosti priprave sprememb in dopolnitev UN.
2. člen
(postopek sprejemanja sprememb in dopolnitev ZN)
Spremembe in dopolnitve UN se bodo pripravljale in sprejemale po skrajšanem postopku. Spremembe in dopolnitve UN se nanašajo na realizacijo dela komunalne infrastrukture, za katere ni predpisana obveznost presoje vplivov na okolje in predlagane spremembe bistveno ne vplivajo na rabo kulturne dediščine in rabo sosednjih zemljišč ali objektov ter je s tem utemeljena odločitev, da se uporabi skrajšan postopek.
3. člen
(ocena stanja, razlogi in pravna podlaga za pripravo PIA)
I. Faza izvedbe ureditvenega načrta Podrožnik (Uradni list RS, št. 61/02 in 24/03) je tik pred realizacijo. Ob izdelavi PGD projektov komunalne infrastrukture je bilo strokovno utemeljeno, da je smiselno in ekonomsko upravičeno en del novih predvidnih navezovalnih cest, izvesti nekoliko drugače, kot je nakazano v sprejetem ureditvenem načrtu. Predlaga se nova, boljša navezava območje v skladu z že začetim postopkom ureditve križišča regionalnih cest R 225, odsek Soteska–Radmirje in RT 928, odsek Mozirje–Žekovec na samem vhodu v Mozirje. Prav tako zaradi boljše izkoriščenosti, možnosti fazne izgradnje in mikrolokacije dostopov do določenih parcel, projekt PGD komunalne infrastrukture predvideva manjše korekcije glede na ureditveni načrt.
4. člen
(predmet in programska izhodišča prostorskega akta)
Predmet sprememb in dopolnitev UN se nanaša na del območja znotraj veljavnega ureditvenega načrta, ki bo izveden v I. fazi. Spremembe in dopolnitve UN bodo izvedene skladno z zakonodajo ob upoštevanju temeljnih ciljev urejanja prostora in varstva okolja.
5. člen
(okvirno ureditveno območje sprememb in dopolnitev UN)
Območje urejanja je opredeljeno na delu zemljišč, ki so že opredeljena v osnovnem odloku o ureditvenem načrtu Podrožnik.
6. člen
(nosilci urejanja prostora in drugi udeleženci)
Pripravljavec sprememb in dopolnitev UN je Občina Mozirje, Savinjska cesta 7, 3330 Mozirje.
Načrtovalec sprememb prostorske ureditve je Constructa inženiring d.o.o., Vrunčeva 7, 3000 Celje.
Organi in organizacije, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev UN so:
– Občina Mozirje, Oddelek za okolje in prostor, Savinjska cesta 7, 3330 Mozirje
– Ministrstvo za promet, Direkcija Republike Slovenije za ceste, izpostava Celje, Lava 42, 3000 Celje
V postopku izdelave sprememb in dopolnitev UN morajo nosilci urejanja v skladu z 29. in 34. členom ZureP-1 podati smernice za načrtovanje predvidene prostorske ureditve v roku 15 dni. Organi in organizacije (nosilci urejanja) podajo mnenja na usklajeni predlog sprememb in dopolnitev UN (osnutek sprememb in dopolnitev UN, ki je že usklajen s stališčem župana do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve) v roku 15 dni. Če v predpisanem roku ne podajo smernic in mnenj, se šteje, da jih nimajo.
7. člen
(seznam strokovnih podlag za načrtovanje predvidene prostorske ureditve)
Pri izdelavi sprememb in dopolnitev UN je potrebno upoštevati:
– ureditveni načrt Podrožnik (Uradni list RS, št. 61/02 in 24/03),
– idejni projekt zunanje ureditve in komunalne infrastrukture za Ureditveni načrt Podrožnik, ureditvena situacija z načrtom gradbenih parcel, izdelal Constructa inženiring d.o.o., Celje, št. pr. 2518/03 iz junija 2003.
8. člen
(navedba in način pridobitve geodetskih podlag)
Za območje predvidene prostorske ureditve je izdelovalec naloge Constructa inženiring d.o.o. že zagotovil geodetsko podlago v digitalni obliki pri pooblaščeni geodetski organizaciji.
9. člen
(roki za pripravo sprememb in dopolnitev UN oziroma posameznih faz)
Postopek priprave in sprejema sprememb in dopolnitev UN bo potekal po naslednjem terminskem planu:
– pripravljavec predloga takoj po objavi programa priprave sprememb in dopolnitev prostorskega akta v uradnem listu RS predlog javno razgrne za najmanj 15 dni v prostorih Občine Mozirje in določi čas in kraj javne obravnave, (predvidoma 11. 7. 2003)
– javna razgrnitev traja 15 dni. V času javne razgrnitve izdelovalec sprememb pozove pristojne nosilce za soglasje k spremembi. Le-ti jih morajo podati v roku 15 dni,
– načrtovalec izdelave na podlagi prejetih soglasja nosilcev in pripomb do zaključka javne razgrnitve pripravi dokončni predlog spremembe UN Podrožnik, (predvidoma do 26. 7. 2003),
– usklajen predlog sprememb se obravnava na občinskem svetu in sprejme v eni obravnavi, (predvidoma 28. 7. 2003).
10. člen
(obveznosti v zvezi s financiranjem)
Finančna sredstva za pripravo sprememb in dopolnitev UN zagotovil naročnik naloge v okviru projekta komunalne ureditve Podrožnik.
11. člen
Ta program priprave sprememb in dopolnitev UN začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 352-3/2001-2003
Mozirje, dne 3. julija 2003.
Župan
Občine Mozirje
Ivan Suhoveršnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti