Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/2003 z dne 18. 6. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/2003 z dne 18. 6. 2003

Kazalo

2925. Pravilnik o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Tržič, stran 6833.

Na podlagi druge alinee 21. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94, 45/94, 57/94, 20/95, 63/95, 73/95, 9/96, 44/96, 26/97, 70/97, 10/98, 68/98, 74/98, 12/99, 16/99, 70/00 in 100/00), 11. in 18. člena statuta Občine Tržič (Uradni list RS, št. 15/99, 20/01 in 79/01) in zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00) je Občinski svet občine Tržič na 4. redni seji dne 4. 6. 2003 sprejel
P R A V I L N I K
o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Tržič
1. člen
S tem pravilnikom se določi način in postopek pridobivanja, namen, pogoji in višina dodelitve finančnih sredstev, namenjenih za finančne intervencije v kmetijstvu na območju Občine Tržič.
2. člen
Sredstva za finančne intervencije se zagotavljajo iz sredstev proračuna Občine Tržič.
3. člen
Višino sredstev za program ohranjanja in razvoj kmetijstva določi občinski svet z odlokom o proračunu občine za tekoče leto.
4. člen
Za uresničevanje ciljev ohranjanja in razvoja kmetijstva Občine Tržič se nepovratna finančna sredstva usmerjajo oziroma dodeljujejo za naslednje namene:
– pospeševanje strukturnih sprememb in usmerjanje razvojno naložbene dejavnosti v kmetijstvu za ustvarjanje ekonomsko stabilnih gospodarskih enot,
– večanje kakovosti pridelkov in okolju prijaznih dejavnosti,
– urejanje kmetijskih zemljišč,
– ohranitev in varstvo, razumno in optimalno koriščenje kmetijskih zemljišč ter ohranjanje poseljenosti,
– zagotovitev ustrezne izobrazbe in stalnega strokovnega izobraževanja (tečaji, predavanja),
– celovit razvoj kmetijstva s posebnim upoštevanjem območij s težavnejšimi pridelovalnimi razmerami za kmetijstvo,
– ohranjanje živinoreje v Občini Tržič,
– druge ukrepe, sprejemljive za razvoj kmetijstva.
5. člen
Upravičenci do finančnih sredstev so pravne in fizične osebe – državljani Republike Slovenije, ki se ukvarjajo z dejavnostmi iz 4. člena tega pravilnika in bodo sredstva namenili za razvoj teh dejavnosti v Občini Tržič.
6. člen
Vlagatelji uveljavljajo pravico do finančnih sredstev z zahtevki na osnovi in pod pogoji določenimi z natečaji, razpisi ali javnimi objavami Občine Tržič. Natečaji, razpisi ali javne objave morajo vsebovati:
– namene, za katere se dodeljujejo sredstva,
– višino razpisanih sredstev za posamezno vrsto finančne intervencije,
– pogoje za pridobitev sredstev,
– rok za vložitev zahtevkov, ki ne sme biti krajši kot 10 dni od dneva objave.
O upravičenosti do finančnih sredstev z upravno odločbo odloči Urad za gospodarstvo in gospodarske javne službe Občinske uprave občine Tržič. Zoper to odločbo je dopustno vložiti pritožbo po določilih zakona, ki ureja splošni upravni postopek.
7. člen
Namensko uporabo finančnih sredstev spremlja in preverja Urad za gospodarstvo in gospodarske javne službe Občinske uprave občine Tržič.
8. člen
V primeru nenamenske uporabe finančnih sredstev je upravičenec dolžan takoj vrniti nakazana oziroma dana sredstva skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi, ki se obračunajo od dneva prejema do dneva vračila finančnih sredstev.
9. člen
Finančna sredstva in pogoje ter višino razpisanih finančnih sredstev za posamezno vrsto finančne intervencije določi Urad za gospodarstvo in gospodarske javne službe v sodelovanju z odborom Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Območne enote Kranj, izpostave Tržič in Kmetijsko svetovalno službo za vsako posamezno leto. Razpisni pogoji za dodeljevanje sredstev iz 6. člena pravilnika se objavijo v občinskem glasilu.
10. člen
V primeru morebitnega ostanka razpisanih sredstev za posamezno vrsto intervencije se le-ta lahko prerazporedijo v okviru ostalih finančnih intervencij za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Tržič.
11. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika se v celoti razveljavi pravilnik o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Tržič (Uradni list RS, št. 24/96).
12. člen
Ta pravilnik se objavi v občinskem glasilu in v Uradnem listu RS. Veljati začne naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 013-05/03-07
Tržič, dne 4. junija 2003.
Župan
Občine Tržič
Pavel Rupar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti