Uradni list

Številka 51
Uradni list RS, št. 51/2003 z dne 30. 5. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 51/2003 z dne 30. 5. 2003

Kazalo

2470. Sklep o zagotovitvi sredstev za kritje drobnih osebnih potreb in o opredelitvi namena porabe le-teh upravičencu do celodnevnega institucionalnega varstva ter plačilu nadstandardne oskrbe institucionalnega varstva, stran 5951.

Na podlagi 25. člena Uredbe o merilih za določanje oprostitev pri plačilih socialno varstvenih storitev (Uradni list RS, št. 38/02 in 106/02) in 16. člena Statuta Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 68/01 in 44/02) je Občinski svet Mestne občine Novo mesto na 4. seji dne 24. 4. 2003 sprejel
S K L E P
o zagotovitvi sredstev za kritje drobnih osebnih potreb in o opredelitvi namena porabe le-teh upravičencu do celodnevnega institucionalnega varstva ter plačilu nadstandardne oskrbe institucionalnega varstva
1
Upravičencem do socialno varstvene storitve celodnevnega institucionalnega varstva, s stalnim prebivališčem v Mestni občini Novo mesto, ki so v celoti oproščeni plačila storitve in katerega zavezanci so deloma ali v celoti oproščeni plačila prispevka, se priznajo sredstva za kritje drobnih osebnih potreb (žepnine) v višini 20% osnovnega zneska minimalnega dohodka.
2
Del sredstev iz prve točke se nameni za kritje prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja upravičenca, preostanek sredstev pa upravičenec koristi za svoje osebne potrebe.
3
Stroške nadstandardne oskrbe institucionalnega varstva bo Mestna občina Novo mesto plačala/doplačala izjemoma le v primeru, ko bo potreba po koriščenju take oskrbe za upravičenca neizogibno potrebna ter utemeljena s strani pristojnih strokovnih služb in socialno varstvenega zavoda.
4
Sklepi pod točkami 1, 2 in 3 so generalni sklepi, ki se uporabljajo za vse upravičence institucionalnega varstva. V kolikor se bo v bodoče pri ugotavljanju upravičenosti do plačila/doplačila socialno varstvene storitve institucionalnega varstva s strani občine izkazala potreba po individualnem reševanju posameznega primera, kateri bo odstopal od predpisanih določil in sprejetih sklepov, bo Mestna občina Novo mesto le-tega reševala individualno, v sodelovanju s Centrom za socialno delo Novo mesto in pristojnim socialno varstvenim zavodom ter sprejela dodatne sklepe.
Št. 154-02-104/2003
Novo mesto, dne 24. aprila 2003.
Župan
Mestne občine Novo mesto
mag. Boštjan Kovačič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti