Uradni list

Številka 5
Uradni list RS, št. 5/2003 z dne 17. 1. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 5/2003 z dne 17. 1. 2003

Kazalo

204. Program priprave sprememb in dopolnitev odloka o prostorskih ureditvenih pogojih (PUP) za območja Draga, severne Kompole, Laška vas, Ogorevc, industrijsko odlagališče Vrhe in gozd ob odlagališču, stran 235.

Na podlagi 34., 35. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 16. člena statuta Občine Štore (Uradni list RS, št. 66/99 in 112/00) je Občinski svet občine Štore na seji dne 18. 12. 2002 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev odloka o prostorskih ureditvenih pogojih (PUP) za območja Draga, severne Kompole, Laška vas, Ogorevc, industrijsko odlagališče Vrhe in gozd ob odlagališču
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
S tem programom se podrobneje določijo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih strokovnih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev PUP, subjekti, ki sodelujejo pri njihovi izdelavi, način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri tem opraviti, roki za posamezne faze izdelave sprememb in dopolnitev PUP.
II. PRIPRAVA SPREMEMB IN DOPOLNITEV PUP
2. člen
Spremembe in dopolnitve PUP se nanašajo na celotno območje, ki ga je že predhodno urejal odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Draga, severne Kompole, Laška vas, Ogorevc, industrijsko odlagališče Vrhe in gozd ob odlagališču (Uradni list RS, št. 15/90, 39/94, 68/98 in 20/01).
3. člen
Izhodišče za pripravo sprememb in dopolnitev PUP je odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 1990 za območje Občine Štore – dopolnitev v letu 1999 (Uradni list RS, št. 80/00).
Pri izdelavi sprememb in dopolnitev PUP se uporabijo vse strokovne podlage, ki so bile pripravljene za izdelavo prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Štore in veljavnih prostorskih izvedbenih aktov Občine Štore.
4. člen
Koordinator aktivnosti sprememb in dopolnitev PUP bo Občinska uprava občine Štore.
III. SOGLASODAJALCI
5. člen
V postopku izdelave sprememb in dopolnitev PUP se od soglasodajalcev pridobijo pogoji, ki se nanašajo na obravnavano območje. Posamezni soglasodajalci, ki upravljajo z infrastrukturo, morajo posredovati skupaj s pismenimi pogoji oziroma mnenji, grafične podatke o infrastrukturnih objektih in napravah na območju, ki ga urejajo spremembe in dopolnitve PUP.
Soglasodajalci, navedeni v nadaljevanju, morajo najkasneje v 30 dneh po prejemu vloge, posredovati svoje pogoje, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo sodelovanje in soglasje pri izdelavi sprememb in dopolnitev PUP ni potrebno.
6. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev PUP ter soglasja k dopolnjenemu osnutku sprememb in dopolnitev PUP so:
1. Ministrstvo za zdravje, Zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Celje,
2. Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Celje,
3. Javno podjetje Vodovod–Kanalizacija d.o.o. Celje,
4. Elektro Celje d.d.,
5. Telekom Slovenije, PE Celje,
6. Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave, izpostava Celje,
7. Ministrstvo za promet in zveze, Direkcija RS za ceste.
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev PUP ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v tem programu, se ti pridobijo v postopku.
IV. TERMINSKI PLAN
7. člen
Pri pripravi sprememb PUP se upošteva naslednji terminski plan:
– osnutek odloka o spremembah PUP – 45 dni po prejemu zadnjih pogojev;
– priprava stališč do pripomb – 30 dni po prejemu pripomb iz javne obravnave in javne razgrnitve;
– priprava predloga odloka o spremembah – 30 dni po sprejetju stališč do pripomb.
Župan sprejme sklep o tridesetdnevni javni razgrnitvi osnutka odloka o spremembah in dopolnitvah PUP. Javna razgrnitev se opravi v prostorih Občinske uprave občine Štore. V času javne razgrnitve se na sedežu občinske uprave izvede tudi javna razprava.
Po sprejemu se odlok o spremembah in dopolnitvah PUP objavi v Uradnem listu RS.
8. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Štore.
Št. 35001-0001/2001-002
Štore, dne 19. decembra 2002.
Župan
Občine Štore
Franc Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti