Uradni list

Številka 5
Uradni list RS, št. 5/2003 z dne 17. 1. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 5/2003 z dne 17. 1. 2003

Kazalo

115. Pravilnik o tržno informacijskem sistemu za trg perutninskega mesa in jajc, stran 146.

Na podlagi drugega odstavka 117. člena zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00, 52/02 – ZDU-1 in 58/02 – ZMR-1) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
o tržno informacijskem sistemu za trg perutninskega mesa in jajc
1. člen
(izvajanje tržno informacijskega sistema)
Tržno informacijski sistem za perutninsko meso in jajca se vzpostavi v okviru Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (v nadaljnem besedilu: agencija).
2. člen
(zavezanci za poročanje)
Klavnice, ki letno zakoljejo več kot 150.000 glav perutnine vrste Gallus domesticus ter pakirni centri, s kapaciteto več kot 5,000.000 jajc letno, so dolžne agenciji posredovati predpisane podatke.
Pakirni center iz prejšnjega odstavka je obrat, v katerem se konzumna jajca razvrščajo glede na kakovost in maso, pakirajo in dajejo v promet.
3. člen
(vrsta, obseg in pogostost zbiranja podatkov)
Klavnice iz prvega odstavka prejšnjega člena agenciji vsak teden do srede do 12. ure poročajo o količinah in cenah za v predhodnem tednu prodane trupe perutnine vrste Gallus domesticus, ki so oskubljeni in očiščeni, brez glav, nog ter vratov, src, jeter in želodčkov, znani kot »65% piščanci« v skladu s predpisom, ki določa kombinirano nomenklaturo s carinskimi stopnjami.
Pakirni centri iz prejšnjega člena agenciji vsak teden do srede do 12. ure poročajo o količinah in cenah za v predhodnem tednu prodana konzumna jajca prve (I.) kakovosti, ki so v skladu s predpisom, ki določa kakovost jajc in jajčnih izdelkov, razvrščena v razrede SU, S, A in B.
Posredovane cene morajo biti v SIT/kg mesa oziroma SIT/kos, brez DDV in na dve decimalki natančno.
4. člen
(obrazci)
Klavnice posredujejo podatke iz prejšnjega člena agenciji po internetu na obrazcu iz Priloge 1, ki je sestavni del tega pravilnika.
Pakirni centri agenciji podatke iz prejšnjega člena posredujejo prav tako po internetu na obrazcu iz Priloge 2, ki je sestavni del tega pravilnika.
5. člen
(veljavnost)
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-06-277/2002.
Ljubljana, dne 6. januarja 2003.
Minister
za kmetijstvo, gozdarstvo
in prehrano
mag. Franc But l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti