Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2003 z dne 10. 1. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2003 z dne 10. 1. 2003

Kazalo

71. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov, stran 85.

Na podlagi 16. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec ter v skladu s 100.b členom zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94, 45/94, 57/94, 14/95, 20/95, 63/95, 73/95, 9/96, 39/96, 44/96, 26/97, 70/97, 10/98, 68/98, 74/98, 12/99, 16/99, 59/99, 70/00, 100/00, 51/02) je Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec na 2. redni seji, ki je bila dne 17. 12. 2002 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov
1. člen
S tem pravilnikom se dopolnijo in spremenijo posamezna določila pravilnika o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov (Uradni list RS, št. 66/99).
2. člen
V 5. členu se spremeni besedilo prvega odstavka:
– ”Plača podžupana se oblikuje največ v višini 80% plače župana, v skladu z naslednjimi kriteriji in merili:”
– 5. členu se doda stavek “Župan s sklepom določi obseg nalog podžupana v skladu s kriteriji in merili.”
tako, da se 5. člen sedaj glasi:
“Plača podžupana, ki opravlja funkcijo poklicno, se oblikuje največ v višini 80% plače župana, plača podžupana, ki opravlja funkcijo nepoklicno, se oblikuje največ v višini 40%, v skladu z naslednjimi kriteriji in merili:
– za nadomeščanje župana v primeru odsotnosti ali 
  zadržanosti                                                8%,
– za vodenje občinskega sveta                                8%,
– za koordinacijo dela delovnih teles                       15%,
– za pomoč županu pri izvrševanju nalog                     20%,
– za opravljanje nalog iz pristojnosti župana po pooblastilu do 17% mesečne županove plače.
Plačilo za upravljanje funkcije člana občinskega sveta prejema v okviru določil, ki veljajo za člane občinskega sveta.
Podžupanu, ki je v skladu s sklepom občinskega sveta določen, da bo v primeru predčasnega prenehanja funkcije župana opravljal funkcijo župana, pripada mesečni dodatek v višini 5% plače župana za ves čas opravljanja funkcije podžupana. V času, ko opravlja funkcijo župana, mu pripada plača, ki bi jo dobil župan.
Z odločbo oziroma s sklepom v skladu z zakonom in tem pravilnikom se na podlagi nalog, ki jih podžupan opravlja oziroma pooblastil, ki jih ima, določi količnik osnovne plače oziroma dela plače in drugi elementi za izračun plače oziroma dela plače podžupana.
Župan s sklepom v skladu s kriteriji in merili določi obseg nalog podžupana.
3. člen
V 6. členu se spremeni besedilo prvega odstavka:
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta znaša največ 15% plače župana.
tako, da se 6. člen sedaj glasi:
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa in znaša največ 15% letne plače župana.
V okviru teh določil se članu občinskega sveta določi plačilo za posamezni mesec glede na delo, ki ga je opravil, in sicer za:
– udeležbo na redni seji občinskega sveta                    80%
– udeležbo na izredni seji občinskega sveta                  40%
– predsedovanje seji delovnega telesa občinskega sveta       40%
– udeležbo na seji delovnega telesa, katerega član je        20%
od višine 15% mesečne županove plače.
S sklepom v skladu s tem pravilnikom se določi količnik za izračun plačila člana občinskega sveta. Mesečno plačilo se opravi na podlagi evidence o opravljenem delu članov občinskega sveta, ki jo vodi občinska uprava, v skladu z mandatno pogodbo, ki jo sklene vsak član sveta po sprejetju ugotovitvenega sklepa o potrditvi mandata.
4. člen
V 7. členu pravilnika se v drugem odstavku
– črta dikcija »ter dodatek za delovno dobo«.,
– črta stavek v tretjem odstavku »Znesek se poveča za dodatek na delovno dobo.«,
– črta dikcija v tretjem odstavku “mesečno”.
Tako, da se 7. člen glasi:
“Osnova za obračun plače oziroma plačila na podlagi tega pravilnika je znesek, ki je kot izhodiščna plača za prvi tarifni razred, za polni delovni čas, dogovorjen s kolektivno pogodbo za gospodarske dejavnosti.
Plača oziroma plačilo se ugotovi tako, da se osnova za obračun plače pomnoži s količnikom za plačo župana. Znesek se poveča za funkcijski dodatek.
Plača oziroma plačilo posameznega občinskega funkcionarja se ugotovi tako, da se osnova za obračun plače pomnoži s količnikom, določenim v skladu s 5. ali 6. členom tega pravilnika.
V okviru ugotovljenega zneska plače župana za poklicno opravljanje funkcije se določi najvišji možni znesek plače oziroma plačilo posameznega občinskega funkcionarja ter zagotovi, da ta letno ne preseže najvišjega možnega zneska, ki ga določa zakon.”
5. člen
V 8. členu pravilnika se spremeni drugi odstavek “Plačilo občinskega funkcionarja je pravica, ki mu gre na podlagi sklenjene mandatne pogodbe.”
Spremeni se tretji odstavek 8. člena
“Z odločbo o delu plače člana občinskega sveta se opredelijo osnove za ugotovitev mesečnega izplačila dela plače.”
Tako, da se 8. člen glasi:
“Odločbo oziroma sklep o plači oziroma delu plače izda za posameznega občinskega funkcionarja komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja občinskega sveta. Plača oziroma del plače občinskega funkcionarja je pravica, ki mu gre praviloma na podlagi sklenjenega delovnega razmerja. Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je pravica, ki mu gre na podlagi sklenjene mandatne pogodbe.
Delovno razmerje podžupanov, ki opravljajo funkcijo poklicno, je delovno razmerje za določen čas v skladu z zakonom, sklenjeno brez razpisa za čas, daljši od polnega delovnega časa.
Občinskemu funkcionarju se izda odločba o plači ob sklenitvi delovnega razmerja. Če se z občinskim funkcionarjem ne more skleniti delovnega razmerja, se del plače za nepoklicno opravljanje občinske funkcije izplačuje na podlagi pogodbe o delu. Z odločbo o županovi plači se izvršijo določbe zakona. Z odločbo o plači oziroma delu plače podžupana se izvršijo določbe tega pravilnika. Za opravljanje funkcije člana občinskega sveta se opredelijo osnove za ugotovitev letnega izplačila z mandatno pogodbo (sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma za udeležbo na seji delovnega telesa).”
6. člen
Spremeni se besedilo 10. člena:
“Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se za opravljanje dela v komisiji ali odboru občinskega sveta določi nagrada v obliki sejnine, ki se izplača za udeležbo na seji na podlagi mandatne pogodbe, sklenjene za posamezno koledarsko leto.
Sejnina (vključujoč davščine) za posamezno sejo znaša 8% najvišjega možnega zneska dela plače člana občinskega sveta.”
tako, da se 10. člen sedaj glasi:
“Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se za opravljanje dela v komisiji ali odboru občinskega sveta določi nagrada v obliki sejnine, ki se izplača za udeležbo na seji na podlagi mandatne pogodbe, sklenjene za čas trajanja mandata občinskega sveta oziroma do prenehanja mandata članstva v delovnem telesu.
Sejnina za posamezno sejo znaša 80% plačila za udeležbo člana občinskega sveta na seji delovnega telesa.”
7. člen
Spremeni se besedilo 11. člena:
– v drugem stavku se črta dikcija “mesečno”,
– spremeni se besedilo tretjega odstavka
“Nagrade predsednika in članov nadzornega odbora se izplačujejo na podlagi mandatne pogodbe, sklenjene za posamezno koledarsko leto v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo vodi občinska uprava.”
tako, da se 11. člen sedaj glasi:
“Predsednik in člani nadzornega odbora občine imajo pravico do nagrade v višini največ 15% za predsednika oziroma največ 8% plače župana za člana. Nagrade letno ne smejo preseči najvišjega možnega zneska.
Nagrada se oblikuje glede na opravljeno delo, in sicer:
– kot sejnina, ki se izplača za udeležbo na seji 40%,
– kot plačilo za izvedbo nadzora po programu dela ali sklepu nadzornega odbora 60%.
Nagrade predsednika in članov nadzornega odbora se izplačujejo na podlagi mandatne pogodbe, sklenjene za čas trajanja mandata občinskega sveta oziroma do prenehanja članstva v nadzornem odboru, v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo vodi občinska uprava.”
8. člen
Te spremembe in dopolnitve pravilnika začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 143-01/95
Slovenj Gradec, dne 19. decembra 2002.
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Matjaž Zanoškar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti