Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2003 z dne 10. 1. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2003 z dne 10. 1. 2003

Kazalo

49. Sklep o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Lenart, stran 69.

Na podlagi 24. člena zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) in 16. člena statuta Občine Lenart (Uradni list RS, št. 34/99, 113/00 in 17/01) je Občinski svet občine Lenart na 29. seji dne 15. 10. 2002 sprejel
S K L E P
o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Lenart
1. člen
S tem sklepom se določajo kriteriji za delno povrnitev stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Lenart.
2. člen
Stroški volilne kampanje za volitve v občinski svet ne smejo preseči 60 tolarjev na posameznega volilnega upravičenca v Občini Lenart.
Stroški volilne kampanje za volitve župana ne smejo preseči 40 tolarjev na posameznega volilnega upravičenca v Občini Lenart.
Če pride do ponovnega glasovanja, se stroški volilne kampanje za kandidata, ki kandidata na ponovnem glasovanju, lahko povečajo še za 20 tolarjev na posameznega volilnega upravičenca v Občini Lenart.
3. člen
Organizator volilne kampanje za člana občinskega sveta ali za župana mora v 60 dneh po dnevu glasovanja preložiti občinskemu svetu in računskemu sodišču poročilo o vseh zbranih in porabljenih sredstvih za volilno kampanjo.
4. člen
Organizator volilne kampanje oziroma kandidati na volitvah za člane občinskega sveta, katerim listam so pripadli mandati za člane občinskega sveta, imajo pravico do povrnitve stroškov volilne kampanje v višini 60 tolarjev za dobljen glas, pri čemer skupni znesek povrnjenih stroškov ne sme preseči zneska porabljenih sredstev, razvidnega iz poročila občinskemu svetu in računskemu sodišču.
5. člen
Do delne povrnitve stroškov volilne kampanje, v višini 40 tolarjev za dobljen glas, so upravičeni tudi organizatorji volilne kampanje oziroma kandidati za župana, za katerega je glasovalo najmanj 5% od skupnega števila volilnih upravičencev, ki so glasovali.
Če pride do ponovnega glasovanja, sta kandidata, ki kandidirata na ponovnem glasovanju, upravičena do povrnitve stroškov v višini 60 tolarjev za vsak dobljen glas na ponovnem glasovanju.
6. člen
Organizatorju volilne kampanje oziroma kandidatu za volitve za volitve v občinski svet ali za volitve župana, se na njegovo zahtevo povrnejo stroški volilne kampanje iz proračuna Občine Lenart v roku 30 dni po predložitvi poročila o vseh zbranih sredstvih in porabljenih sredstvih za volilno kampanjo, občinskemu svetu in računskemu sodišču.
7. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema in se objavi v Uradnem listu RS.
Št. 00601-2/2002
Lenart, dne 15. oktobra 2002.
Župan
Občine Lenart
mag. Ivan Vogrin, univ. dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti