Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2003 z dne 10. 1. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2003 z dne 10. 1. 2003

Kazalo

47. Program priprave za izdelavo "Sprememb in dopolnitev odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za območje severovzhodnega dela ureditvenega območja mesta Kočevje, za del planske celote P5, stran 67.

Na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in 43/89, ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 27. člena statuta Občine Kočevje (Uradni list RS, št. 23/99, 53/99 - popravek in 73/02) je Občinski svet občine Kočevje na 1. izredni seji dne 16. 12. 2002 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
za izdelavo »Sprememb in dopolnitev odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za območje severovzhodnega dela ureditvenega območja mesta Kočevje, za del planske celote P5
(Uradni list RS, št. 42/94)«
I. IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO SPREMEMB IN DOPOLNITEV PROSTORSKO UREDITVENIH POGOJEV
1. člen
Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Kočevje za obdobje 1986-2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Kočevje za obdobje 1986-1990, dopolnjen v letu 1999 (Uradni list RS, št. 71/00) (v nadaljevanju: »PP Občine Kočevje«) in odlok o ugotovitvi skladnosti prostorsko izvedbenih aktov s spremembami in dopolnitvami prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Kočevje za obdobje 1986-2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Kočevje za obdobje 1986 do 1990, dopolnjen v letu 1999, za območje Občine Kočevje (Uradni list RS, št. 71/00), dajeta pravno podlogo za pripravo sprememb in dopolnitev odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za območje severovzhodnega dela ureditvenega območja mesta Kočevje, za del planske celote P5 (Uradni list RS, št. 42/94) (v nadaljevanju: »Spremembe in dopolnitve PUP-SV«). PUP- SV je bil izdelan s strani PA-PROSTOR d.o.o., Ljubljana, št. 3667, november 1993.
2. člen
S tem programom se podrobneje določajo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag, posebnih strokovnih podlag in drugih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave in sprejema Sprememb in dopolnitev PUP-SV, subjekte, ki sodelujejo pri pripravi in izdelavi Sprememb in dopolnitev PUP-SV, način njihovega sodelovanja, oziroma naloge, ki jih morajo opraviti ter roki za posamezne faze izdelave Sprememb in dopolnitev PUP-SV.
Spremembe in dopolnitve se v vsebinskem smislu pripravijo tako,da se pripravi:
– dopolnjen in spremenjen tekstualni del odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za območje severovzhodnega dela ureditvenega območja mesta Kočevje, za del planske celote P5 (Uradni list RS, št. 42/94), ki bo prikazoval nova merila in pogoje za posege v prostor, komunalnega opremljanja zemljišč, urejanja zelenih površin,
– katalog, v katerega se opišejo in utemeljijo merila in pogoji za posege v prostor za posamezna ureditvena območja,
– na novo izdelajo usmeritve za posege v prostor, ki so bila do sprejetja PP Občine Kočevje glede načina urejanja opredeljena kot območja, ki jih urejajo prostorsko izvedbeni načrti, po sprejetju PP Občine Kočevje pa se predvideva kot način urejanja PUP,
– natančneje določil namensko rabo in podrabe v proizvodnih conah Lik (P5/P1) in Melamin (P5/P2),
– natančneje določi možnosti opravljanja posameznih dejavnosti znotraj ureditvenih območij,
– nov kartografski izris celotnega območja, ki se ureja s PUP v merilu 1:5000 (topografski in katastrski način) in bo usklajen s PP Občine Kočevje, ter katastrski izris ureditvenih območij v merilu 1:1000 s posameznimi podconami.
Osnovne usmeritve ureditvenih območij, ki se urejajo s PUP-SV so določene v PP Občine Kočevje.
Vsebina sprememb in dopolnitev tekstualnega dela odloka PUP-SV mora biti pripravljena v skladu in po postopku kot ga zahteva navodilo o vsebini in metodologiji izdelave posebnih strokovnih podlag (Uradni list SRS, št. 20/85) ter zakon o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list RS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 71/93 in 44/97) (v nadaljevanju: »ZUNDPP«).
II. PRIPRAVA SPREMEMB IN DOPOLNITEV PUP-SV
3. člen
1. Območje urejanja in obseg priprave
Območje, ki se ureja s PUP-SV je določeno v grafičnem delu PP Občine Kočevje.
Spremembe in dopolnitev PUP-SV morajo biti pripravljene skladno z določili ZUNDPP, z navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85) ter zakonom o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93 in 1/96).
2. Predhodno pripravljene strokovne podlage
Predhodno pripravljene strokovne podlage in veljavna planska in urbanistična dokumentacija, ki se jih mora upoštevati pri pripravi sprememb in dopolnitev PUP-SV so:
– prostorske sestavine dolgoročnega plana Občine Kočevje za obdobje 1986-2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Kočevje za obdobje 1986-1990, dopolnjen v letu 1999 (Uradni list RS, št. 71/00),
– razvojne vizije in prostorske usmeritve mesta Kočevje, UI RS, Ljubljana, št. UI 2111/2000,
– idejna zasnova kolesarskih poti na Kočevskem, OIKOS do.o., Domžale, št. 352-65/00,
– podatki o obstoječih infrastrukturnih vodih, objektih in napravah,
– podatki o naravnih lastnostih prostora,
– drugi elementi obdelave (veljavne urbanistične rešitve sosednjih območij, prometne rešitve itd.),
– podatki o okolju, ter varstvu naravne in kulturne dediščine območja.
3. Posebne strokovne podlage
V skladu z ZUNDPP in navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in vsebini prostorsko izvedbenih aktov, se za izdelavo sprememb in dopolnitev PUP-SV pripravijo dopolnitve posebnih strokovnih podlag za celotno območje PUP-SV in za posamična področja izdela poročilo o presoji vplivih na okolje, kolikor se v postopku izdelave in sprejema ugotovi, da je to potrebno.
III. SOGLASJA, POGOJI IN MNENJA
4. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev PUP-SV, ter soglasja k dopolnjenemu osnutku sprememb in dopolnitev PUP-SV so:
– Občina Kočevje, Oddelek za okolje in prostor,
– Občina Kočevje, Oddelek za gospodarstvo, turizem in gospodarske javne službe,
– Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje – področje vodnega gosp.,
– Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Ljubljana,
– Zavod RS za varstvo narave, OE Ljubljana,
– Komunala d.o.o., Kočevje,
– JP Elektro Ljubljana, DE Elektro Kočevje,
– Telekom Slovenije, PE Ljubljana,
– Hydrovod d.o.o., Kočevje,
– Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami,
– Ministrstvo za promet in zveze, Direkcija RS za ceste, izpostava Novo mesto,
– Krajevna skupnost Kočevje mesto,
– Krajevna skupnost Šalka vas,
– Slovenske železnice d.d., Ljubljana,
– Zavod za gozdove Slovenije, OE Kočevje.
5. člen
Organi in organizacije morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati svoje pogoje in soglasja v tridesetih dneh od zahteve. V fazi priprave dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev PUP-SV s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev, ki so bili s strani soglasodajalcev podani pred izdelavo osnutka. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev, se šteje, da jih nimajo oziroma, da z rešitvami v spremembah in dopolnitvah PUP-SV soglašajo.
6. člen
Po sprejetju stališč do pripomb se izdela dopolnjeni osnutek oziroma predlog sprememb in dopolnitev PUP-SV, ki mora vsebovati še vsa predpisana soglasja. Ustrezno tekstualnemu delu se izdela tudi grafični del.
IV. NOSILCI POSTOPKA PRIPRAVE IN IZDELAVE SPREMEMB IN DOPOLNITEV PUP-SV
7. člen
Naročnik in investitor sprememb in dopolnitev PUP-SV je Občina Kočevje, Ljubljanska 26, Kočevje.
Izdelovalec sprememb in dopolnitev PUP-SV bo določen skladno s proceduro, ki jo določa zakon o javnih naročilih.
Kot koordinator postopka priprave, izdelave, in sprejema sprememb in dopolnitev PUP-SV se določi župan Občine Kočevje, oziroma strokovna občinska služba – Oddelek za okolje in prostor pri Občini Kočevje.
V. TERMINSKI PLAN IN POSTOPEK IZDELAVE SPREMEMB IN DOPOLNITEV PUP-SV
8. člen
Terminski plan izdelave sprememb in dopolnitev PUP-SV je:
Dopolnjene strokovne podloge in posebne strokovne podloge za izdelavo sprememb in dopolnitev PUP-SV, 30 dni po podpisu pogodbe z izvajalcem.
Osnutek sprememb in dopolnitev PUP-SV za javno razgrnitev v 45 dneh po prejetju pogojev soglasodajalcev, oziroma maks. 150 dni po podpisu pogodbe.
Javna razgrnitev osnutka sprememb in dopolnitev PUP-SV, 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi, ki se objavi v Uradnem listu RS.
Stališča do pripomb, 15 dni po prejemu pripomb iz javne razgrnitve.
Dopolnjen osnutek oziroma predlog sprememb in dopolnitev PUP-SV s soglasji, 45 dni po sprejetju stališč do pripomb podanih v javni razgrnitvi.
Končno gradivo, 15 dni po sprejetju sprememb in dopolnitev PUP-SV na občinskem svetu.
Ko občinska strokovna služba pristojna za prostor ugotovi, da osnutek sprememb in dopolnitev PUP-SV vsebuje vse sestavine opredeljene z ZUNDPP, z navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov, ter tega programa priprave, predlaga županu, da se osnutek javno razgrne.
Župan Občine Kočevje predlaga Občinskemu svetu občine Kočevje, da sprejme sklep o tridesetdnevni javni razgrnitvi osnutka sprememb in dopolnitev PUP-SV. Sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS. Javna razgrnitev se izvede na sedežu Občine Kočevje, KS Kočevje mesto in KS Šalka vas, za čas tridesetih dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi. V času javne razgrnitve se organizira javna obravnava. Občani, organi in organizacije ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev PUP-SV.
Po končani javni razgrnitvi župan Občine Kočevje zavzame stališča do pripomb in predlogov in jih poda v potrditev Občinskemu svetu občine Kočevje. Na podlagi sprejetega sklepa o zavzetju stališč, izdelovalec sprememb in dopolnitev PUP-SV pripravi dopolnjen osnutek, na katerega je potrebno pridobiti soglasje soglasodajalcev. Tako izdelan predlog župan Občine Kočevje posreduje občinskemu svetu v obravnavo in sprejem z odlokom. Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
9. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Kočevje.
Št. 352-93/02-141
Kočevje, dne 17. decembra 2002.
Župan
Občine Kočevje
Janko Veber, univ. dipl. inž. grad. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti