Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2003 z dne 10. 1. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2003 z dne 10. 1. 2003

Kazalo

37. Spremembe in dopolnitve poslovnika Občinskega sveta občine Ig, stran 56.

Na podlagi 16. člena statuta Občine Ig (Uradni list RS, št. 2/00 in 68/01) sprejema Občinski svet občine Ig na 2. redni seji z dne 19. 12. 2002
S P R E M E M B E I N D O P O L N I T V E P O S L O V N I K A
Občinskega sveta občine Ig
1. člen
V poslovniku Občine Ig (Uradni list RS, št. 2/00 in 68/01) se v 59. členu tekst v celoti nadomesti tako, da glasi:
»Stalna delovna telesa občinskega sveta, ustanovljena s statutom občine, imajo pet, sedem ali devet članov in so naslednji odbori in komisija:
1. Odbor za zdravstvo, socialno varnost, šolstvo in predšolsko vzgojo,
2. Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in ohranjanje podeželja,
3. Odbor za komunalo in infrastrukturo,
4. Odbor za gospodarstvo,
5. Odbor za turizem in gostinstvo,
6. Odbor za urejanje prostora in varstvo okolja,
7. Odbor za protipožarno varnost, zaščito in reševanje,
8. Odbor za šport,
9. Odbor za kulturo,
Statutarno-pravna komisija.
Odbor in komisija sta dolžna obravnavo opraviti najkasneje tri dni pred dnem za katerega je sklicana redna seja občinskega sveta, ter svoje mnenje, stališče in predlog pisno predložiti županu, predsedujočemu in predlagatelju. Mnenje o dopolnilih k predlaganim splošnim aktom mora odbor oziroma komisija predložiti najkasneje do začetka obravnave splošnega akta.
Odbor obravnava tudi drugo problematiko iz področja, ki ga pokriva, ter za njeno reševanje sprejema stališča, priporočila in sklepe.
Odbor lahko predlaga občinskemu svetu v sprejem odloke in druge akte in njegove pristojnosti.«
2. člen
V členih 60, 61, 62, 63, 64, 65 in 66 se obstoječi tekst v celoti nadomesti z novim tekstom, dodata pa se nova člena 66.a, 66.b, kakor sledi:
60. člen
Odbor za zdravstvo, socialno varnost, šolstvo in predšolsko vzgojo, obravnava vse predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine na področju zdravstva, socialne varnosti, šolstva in predšolske vzgoje, ki so občinskemu svetu predlagani v sprejem, oblikuje o njih svoje mnenje in občinskemu svetu poda stališče s predlogom odločitve.
61. člen
Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in ohranjanje podeželja obravnava vse predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine na področju kmetijstva, gozdarstva in ohranjanja podeželja, ki so občinskemu svetu predlagani v sprejem, oblikuje o njih svoje mnenje in občinskemu svetu poda stališče s predlogom odločitve.
62. člen
Odbor za komunalo in infrastrukturo obravnava vse predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine na področju komunalnih dejavnosti, ki so občinskemu svetu predlagani v sprejem, oblikuje o njih svoje mnenje in občinskemu svetu poda stališče s predlogom odločitve.
63. člen
Odbor za gospodarstvo obravnava vse predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine na področju gospodarstva, malega gospodarstva, obrti in gospodarskih javnih služb, ki so občinskemu svetu predlagani v sprejem, oblikuje o njih svoje mnenje in občinskemu svetu poda stališče s predlogom odločitve.
64. člen
Odbor za turizem in gostinstvo obravnava vse predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine na področju gostinstva, turizma, razvoja obstoječih in načrtovanja novih zmogljivosti, ki so občinskemu svetu predlagani v sprejem, oblikuje o njih svoje mnenje in občinskemu svetu poda stališče s predlogom odločitve.
65. člen
Odbor za urejanje prostora in varstvo okolja obravnava vse predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine na področju urejanja prostora in varstva okolja ter prostorskih in okolje-varstvenih ukrepov, ki so občinskemu svetu predlagani v sprejem, oblikuje o njih svoje mnenje in občinskemu svetu poda stališče s predlogom odločitve.
66. člen
Odbor za protipožarno varnost, zaščito in reševanje obravnava vse predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine na področju izvajanja reševanja občanov in njihovega premoženja ob naravnih in drugih nesrečah, ki so občinskemu svetu predlagani v sprejem, oblikuje o njih svoje mnenje in občinskemu svetu poda stališče s predlogom odločitve.
V svoj odbor vključuje predstavnike prostovoljnih gasilskih društev, civilne zaščite in drugih organizacij, obvešča javnost o preteči nevarnosti ter vodi dokumente o aktivnostih za zaščito, reševanje in pomoč.
66.a člen
Odbor za šport obravnava vse predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine na področju športa, ki so občinskemu svetu predlagani v sprejem, oblikuje o njih svoje mnenje in občinskemu svetu poda stališče s predlogom odločitve.
66.b člen
Odbor za kulturo obravnava vse predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine na področju kulture, ki so občinskemu svetu predlagani v sprejem, oblikuje o njih svoje mnenje in občinskemu svetu poda stališče s predlogom odločitve.
3. člen
Te spremembe in dopolnitve poslovnika začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 015-02/02-100
Ig, dne 19. decembra 2002.
Župan
Občine Ig
Janez Cimperman l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti