Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 3: ZAHTEVE ZA SADNE NEKTARJE
-----------------------------------------------------------------
vrsta sadja najmanjša titrabilna najmanjša vsebnost
kislina kot vinska sadnega deleža
kislina (g/l) (masni %)
-----------------------------------------------------------------
1. Sadeži s kislim sokom, neprijetnim za uživanje v naravnem
stanju
pasijonka (passiflora edulis) 8 25
pomaranče quito (solanum quitoense) 5 25
črni ribez 8 25
beli ribez 8 25
rdeči ribez 8 25
kosmulja 9 30
rakitovec (hippophae) 9 25
trnulja 8 30
slive 6 30
češplje 6 30
jerebika 8 30
šipek (sadeži rose sp.) 8 40
višnje 8 35
češnje 6* 40
borovnice 4 40
bezgove jagode 7 40
maline 7 40
marelice 3* 40
jagode 5* 40
robide 6 40
brusnice 9 30
kutine - 50
limone in limete - 25
drugi sadeži te kategorije - 25
2. Sadeži z nizko kislino, kašasti (veliko pulpe) ali zelo
aromatični sadeži s sokom, neprijetnim za uživanje v naravnem
stanju
mango - 35
banana - 25
guava - 25
papaja - 25
liči (litchi chinensis) - 25
acerola - 25
bodeča anona (annona muricata) - 25
mrežasta anona (annona reticulata) - 25
čirimoja - 25
granatno jabolko - 25
akažu - 25
rdeče slive mombin (spondias purpurea) - 25
umbu (sondias tuberosa aroda) - 30
drugi sadeži iz te kategorije - 25
3. Sadeži s sokom, prijetnim za uživanje v naravnem stanju
jabolko 3* 50
hruška 3* 50
breskev 3* 45
citrusi, razen limon in limet 5 50
ananas 4 50
drugi sadeži te kategorije 50
-----------------------------------------------------------------
* Pri sadnem nektarju, ki je proizveden iz sadne kaše ali
zgoščene sadne kaše, te mejne vrednosti ni mogoče uporabiti.