Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2002 z dne 26. 2. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2002 z dne 26. 2. 2002

Kazalo

6. Uredba o ratifikaciji Sporazuma o sodelovanju med Ministrstvom za pravosodje Republike Slovenije in Ministrstvom za pravosodje Ruske federacije, stran 136.

Na podlagi petega odstavka 75. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 45/01) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
O RATIFIKACIJI SPORAZUMA O SODELOVANJU MED MINISTRSTVOM ZA PRAVOSODJE REPUBLIKE SLOVENIJE IN MINISTRSTVOM ZA PRAVOSODJE RUSKE FEDERACIJE
1. člen
Ratificira se Sporazum o sodelovanju med Ministrstvom za pravosodje Republike Slovenije in Ministrstvom za pravosodje Ruske federacije, podpisan v Moskvi 3. oktobra 2001.
2. člen
Sporazum se v izvirniku v slovenskem jeziku glasi1:
S P O R A Z U M
O SODELOVANJU MED MINISTRSTVOM ZA PRAVOSODJE REPUBLIKE SLOVENIJE IN MINISTRSTVOM ZA PRAVOSODJE RUSKE FEDERACIJE
Ministrstvo za pravosodje Ruske federacije in Ministrstvo za pravosodje Republike Slovenije, v nadaljevanju pogodbenici,
v težnji po poglabljanju in širitvi sodelovanja med Rusko federacijo in Republiko Slovenijo v pravosodju,
poudarjajoč interes obeh pogodbenic za razvoj in krepitev sodelovanja med njima v pravosodju,
soglašata o naslednjem:
1. člen
Pogodbenici ob upoštevanju konkretnih možnosti in spoštovanju zakonodaje obeh držav razvijata medsebojno sodelovanje na naslednjih osnovnih področjih:
1) medsebojna pomoč pri pripravi osnutkov zakonov in ekspertne ocene osnutkov zakonov;
2) navezava tesnih stikov med pravosodnimi ustanovami obeh držav;
3) izmenjava delegacij pogodbenic in opravljanje staža z namenom boljšega seznanjanja z organizacijami in dejavnostjo pravosodnih ustanov;
4) organizacija in prirejanje skupnih seminarjev ter znanstvenih raziskav kot tudi predavanj gostujočih predavateljev in praktičnih vaj za nadaljnje izboljšanje poklicnega usposabljanja in specializacije delavcev v pravosodju;
5) medsebojna pomoč izobraževalnim ustanovam pogodbenic pri organizaciji in delovanju mednarodnih pravosodnih tečajev ter pri pripravi in izvajanju študijskih programov z udeležbo predavateljev in profesorjev iz obeh držav;
6) izmenjava delovnih izkušenj, tudi na področju pravne informatizacije;
7) redna izmenjava zakonodajnih aktov, pravniške literature in publikacij o vprašanjih pravne stroke.
2. člen
Pogodbenici po potrebi sklepata sporazume, ki bodo pripomogli k razvijanju sodelovanja med njima na konkretnih področjih dejavnosti.
3. člen
Pogodbenici občasno ter za vsak primer posebej, določita obseg sodelovanja ter finančna in organizacijska vprašanja, ki zadevajo obstoj sodelovanja.
Pogodbenici se obvestita kdo je v posameznem ministrstvu pristojen za organizacijo sodelovanja na podlagi tega sporazuma. V primeru sprememb se o tem brez odlašanja obvestita.
4. člen
Ta sporazum začne veljati naslednji dan po prejemu zadnjega od izmenjanih obvestil pogodbenic po diplomatski poti, da so izpolnjeni pogoji po notranji zakonodaji pogodbenic za njeno uveljavitev.
Ta sporazum je sklenjen za nedoločen čas. Vsaka pogodbenica ga lahko pisno odpove po diplomatski poti, s trimesečnim odpovednim rokom.
Sklenjeno v Moskvi, dne 3. oktobra 2001 v dveh izvirnikih v ruskem in slovenskem jeziku, pri čemer sta obe besedili enako verodostojni.
Ministrstvo za pravosodje
Republike Slovenije
mag. Ivan Bizjak l. r.
Ministrstvo za pravosodje
Ruske federacije
Jurij Jakovljevič Čajka l. r.
3. člen
Za izvajanje sporazuma skrbi Ministrstvo za pravosodje.
4. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije – Mednarodne pogodbe.
Št.: 760-01/2001-3
Ljubljana, dne 12. februarja 2002
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
1 Besedilo sporazuma v ruskem jeziku je na vpogled v Sektorju za mednarodnopravne zadeve Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti