Uradni list

Številka 117
Uradni list RS, št. 117/2002 z dne 28. 12. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 117/2002 z dne 28. 12. 2002

Kazalo

5760. Program priprave zazidalnega načrta B 7 Kovinarska-zahodni del, stran 16128.

Na podlagi 34., 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 16. člena statuta Občine Kamnik (Uradni list RS, št. 47/99, 40/01) je župan Občine Kamnik dne 2. decembra 2002 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
zazidalnega načrta B 7 Kovinarska – zahodni del
I. PREDMET IN CILJI SPREJEMA ZAZIDALNEGA NAČRTA B 7 KOVINARSKA – ZAHODNI DEL
1. člen
S tem programom se podrobneje določijo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih nalog, ki jih je potrebno opraviti v prostopku priprave sprejemanja zazidalnega načrta B 7 Kovinarska – zahodni del. Določijo se cilji in izhodišča, vsebina in obseg strokovnih podlag in drugih strokovnih gradiv, organizacija priprave, sodelujoči organi, organizacije in strokovne službe, vsebina in obseg zazidalnega načrta, roki in objava. Cilji priprave in sprejema so določitev meril in pogojev ter ukrepov v zvezi z organizacijo dejavnosti ter s tem omogočiti kvalitetne pogoje za realizacijo odločitev sprejetih v spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin planskih aktov Občine Kamnik.
II. IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO ZAZIDALNEGA NAČRTA B 7 KOVINARSKA – ZAHODNI DEL
2. člen
Izhodišča za pripravo zazidalnega načrta so spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Kamnik za obdobje 1986 – 2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Kamnik za obdobje 1986-1990 – dopolnitev 2002, ki jih je sprejel Občinski svet občine Kamnik na svoji 31. seji dne 9. 10. 2002 (Uradni list RS, št. 90/02). Sprejete spremembe in dopolnitve poleg sprememb namembnosti kmetijskih in gozdnih zemljišč v površine za poselitev, spremembe agrarnih prostorsko ureditvenih operacij spreminjajo tudi Urbanistično zasnovo mesta Kamnik. V območju slednje planski dokument spreminja območja in načine urejanja s prostorskimi izvedbenimi akti. Za območji nekdanega zazidalnega načrta, B11 Bakovnik in deloma lokacijskega načrta B 27 Ljubljanska cesta (v delu ob mestni povezovalki) spreminja mejo območja urejanja tako, da združuje dele nekdanjih prostorskih izvedbenih načrtov v njihovih delih, ki se navezujejo na Kovinarsko cesto v nov zazidalni načrt z oznako B 7 Kovinarska. Površine novooblikovanega območja zazidalnega načrta so namenjene prepletu stanovanjske in poslovno-trgovske dejavnosti, prvenstveno pa, kot že ime pove, ureditvi prometne infrastrukture južnega dela Kovinarske ceste v funkciji mestne povezovalke. Del območja, ki se nanaša na potek Kovinarske ceste od priključka na Ljubljansko cesto do območja Titana, vključujoč površine južno od opisanega poteka Kovinarske ceste, je predmet obdelave zazidalnega načrta B 7 Kovinarska – zahodni del.
III. VSEBINA IN OBSEG STROKOVNIH PODLAG IN DRUGIH STROKOVNIH GRADIV
3. člen
Zazidalni načrt B 7 Kovinarska – zahodni del se izdela na podlagi predhodno izdelanih strokovnih podlag in drugih strokovnih gradiv, in sicer:
– povzetkov in usmeritev planskih aktov Občine Kamnik,
– strokovnih podlag, ki so bile izdelane v okviru priprave planskih aktov občine,
– temeljnega geodetskega elaborata območja B 7 Kovinarska – zahodni del,
– obstoječih infrastrukturnih usmeritev, ki so nastajale ob pripravi sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta B 5 Perovo (prometna in ostala komunalna infrastruktura osrednjega dela območja B 7 Kovinarska – zahodni del).
Kolikor se tekom postopka priprave zazidalnega načrta ugotovi, da je utemeljeno potrebno izdelati dodatne strokovne podlage se te pripravijo tekom postopka.
IV. ORGANIZACIJA PRIPRAVE ZAZIDALNEGA NAČRTA B 7 KOVINARSKA – ZAHODNI DEL
4. člen
Za organizacijo priprave zazidalnega načrta se kot nosilec določi oddelek za okolje in prostor Občine Kamnik. Strokovne rešitve se izdelajo na podlagi planskih usmeritev, strokovnih podlag in pogojev pristojnih organov, organizacij in strokovnih služb ter glede na dejanske možnosti in potrebe. Izvajalec je izbran na podlagi zbiranja ponudb. Sredstva za izdelavo se zagotove s strani zainteresiranih investitorjev v območju urejanja in iz naslova proračunske postavke PIA.
V. SODELUJOČI ORGANI, ORGANIZACIJE IN STROKOVNE SLUŽBE
5. člen
Organi, organizacije in strokovne službe, ki oblikujejo pogoje in izdajo soglasja na dopolnjeni osnutek zazidalnega načrta območja B 7 Kovinarska – zahodni del so:
– Elektro Ljubljana, PE Ljubljana okolica, Slovenska 58, 1516 Ljubljana
– Telekom Slovenije, PE Ljubljana, Cigaletova 10, 1000 Ljubljana
– Občina Kamnik, Glavni trg 24, 1240 Kamnik
– Komunalno podjetje Kamnik, Cankarjeva cesta 11, 1240 Kamnik
– Ministrstvo za zdravje, Zdravstveni inšpektorat RS, OE Ljubljana, Izpostava Kamnik, Glavni trg 24, 1240 Kamnik
– Ministrstvo za obrambo, Uprava za obrambo Ljubljana, Izpostava Kamnik, Maistrova ul. 18, 1240 Kamnik
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Agencija RS za okolje, Izpostava Ljubljana, Slovenčeva 95, 1000 Ljubljana
– Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Kranj, Tomšičeva 9, 4000 Kranj
– Adriaplin d.o.o., Dunajska cesta 7, 1000 Ljubljana
– Zavod za razvoj kabelsko satelitsko televizijskega sistema Kamnik, Nevlje 18, 1240 Kamnik.
Kolikor se v postopku priprave zazidalnega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se ti pridobijo v postopku.
Organi in organizacije iz prejšnjega odstavka določijo pogoje pred začetkom priprave osnutka; pripravljalec jih mora smisleno upoštevati pri njegovi pripravi.
Soglasjedajalci morajo v 30 dneh po prejemu vloge in programa priprave posredovati svoje pogoje, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo soglasje in sodelovanje ni potrebno.
Na izdelane dopolnjene osnutke pa morajo v 30 dneh po prejemu vloge izdati ali utemeljeno zavrniti soglasje, sicer se šteje, da je soglasje dano.
Pri izdaji soglasja se preverja, kako je izdelovalec zazidalnega načrta upošteval postavljene pogoje. Zaradi drugačnih zahtev ni možno zavrniti izdaje soglasja.
VI. VSEBINA IN OBSEG ZAZIDALNEGA NAČRTA
6. člen
Zazidalni načrt se pripravi v skladu z 27., 28., 29., 30. in 40. členom zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 18/93, 47/93 in 71/93) ter skladno z navodili o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
Z zazidalnim načrtom bodo podrobneje določeni pogoji za funkcionalne in oblikovalske rešitve območja, objektov in naprav ter rešitve v zvezi z infrastrukturnim urejanjem območja B 7 Kovinarska – zahodni del.
Zazidalni načrt vsebuje tekstualni del – odlok in grafični del prikazan na digitalnem geodetskem posnetku v merilu 1:500 oziroma 1:1000.
VII. DOLOČITEV ROKOV
7. člen
S tem programom priprave se določajo naslednji okvirni roki priprave in sprejemanja zazidalnega načrta:
– pridobivanje pogojev pristojnih organov, organizacij in skupnosti v decembru 2002 in januarju 2003,
– izdelava geodetskega posnetka območja do marca 2003,
– izdelava osnutka predloga za javno razgrnitev do maja 2003,
– javna razgrnitev in javna obravnava v juniju 2003,
– priprava stališč do pripomb in predlogov v juliju 2003,
– obravnava in sprejem stališč na pristojnih organih v avgustu oziroma septembru 2003,
– pridobivanje soglasij v oktobru in novembru 2003,
– priprava in sprejem končnega elaborata in objava v Uradnem listu RS v decembru 2003.
VIII. DOLOČITEV OBJAVE
8. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem objave.
Št. 35005-12/02
Kamnik, dne 2. decembra 2002.
Župan
Občine Kamnik
Anton Tone Smolnikar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti