Uradni list

Številka 117
Uradni list RS, št. 117/2002 z dne 28. 12. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 117/2002 z dne 28. 12. 2002

Kazalo

5735. Sklep o spremembah sklepa o načinu in obsegu upoštevanja posameznih postavk, podrobnejših lastnostih in vrstah postavk ter lastnostih podrejenih dolžniških instrumentov, ki se upoštevajo pri izračunu kapitala in kapitalske ustreznosti in izkaz kapitalske ustreznosti zavarovalnice, stran 16093.

Agencija za zavarovalni nadzor na podlagi 1. do 3. točke 109. člena zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 13/00, 91/00, 12/01 in 21/02) izdaja
S K L E P
o spremembah sklepa o načinu in obsegu upoštevanja posameznih postavk, podrobnejših lastnostih in vrstah postavk ter lastnostih podrejenih dolžniških instrumentov, ki se upoštevajo pri izračunu kapitala in kapitalske ustreznosti in izkaz kapitalske ustreznosti zavarovalnice
1. člen
V sklepu o načinu in obsegu upoštevanja posameznih postavk, podrobnejših lastnostih in vrstah postavk ter lastnostih podrejenih dolžniških instrumentov, ki se upoštevajo pri izračunu kapitala in kapitalske ustreznosti in izkaz kapitalske ustreznosti zavarovalnice (Uradni list RS, št. 3/01, 68/01, 22/02 in 69/02) se naslov in besedilo 3. člena spremeni tako, da se glasi:
»Temeljni kapital
3. člen
(1) Zavarovalnica lahko v izračunu temeljnega kapitala na zadnji dan prvega, drugega in tretjega četrtletja tekočega poslovnega leta v obrazcu KUS pod postavko št. 9 upošteva 50% dobička tekočega poslovnega leta, ki je bil pred tem zmanjšan za kritje prenesene izgube iz prejšnjih let, oblikovanje rezerv ter za davke in druge dajatve, ki bremenijo dobiček, če je višino dobička potrdil pooblaščeni revizor.
(2) Zavarovalnica mora v izračunu temeljnega kapitala na zadnji dan prvega, drugega in tretjega četrtletja tekočega poslovnega leta izkazati izgubo tekočega poslovnega leta v obrazcu KUS pod postavko št. 14 “Neporavnana izguba obračunskega obdobja”.
(3) Agencija z navodili predpiše izračun postavke “Posebni prevrednotovalni popravek kapitala v zvezi s sredstvi, ki niso financirana iz zavarovalno-tehničnih rezervacij”, v obrazcu KUS.«
2. člen
Obrazec KUS, ki je priloga sklepa o načinu in obsegu upoštevanja posameznih postavk, podrobnejših lastnostih in vrstah postavk ter lastnostih podrejenih dolžniških instrumentov, ki se upoštevajo pri izračunu kapitala in kapitalske ustreznosti in izkaz kapitalske ustreznosti zavarovalnice (Uradni list RS, št. 3/01, 68/01, 22/02 in 69/02) in je njegov sestavni del, se nadomesti z obrazcem KUS, ki je priloga tega sklepa.
3. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 18. decembra 2002.
Predsednik
strokovnega sveta
Agencije za zavarovalni nadzor
dr. France Križanič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti