Uradni list

Številka 99
Uradni list RS, št. 99/2002 z dne 21. 11. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 99/2002 z dne 21. 11. 2002

Kazalo

5028. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Vipava, stran 10883.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 16. člena statuta Občine Vipava (Uradni list RS, št. 54/02), je Občinski svet občine Vipava na 37. redni seji dne 28. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Vipava
1. člen
S tem odlokom se določajo upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, način sestave seznama upravičencev za vračilo vlaganj, način ugotavljanja sorazmernega deleža vračila ter pogoji in roki vračanja teh deležev.
2. člen
Dejanski upravičenci do vračila sorazmernih deležev vlaganj so fizične in pravne osebe ter njihovi pravni nasledniki z območja Občine Vipava, ki so preko krajevnih skupnosti ali drugih oblik organiziranosti do 1. 1. 1995 združevali sredstva in delo za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja in je zanje krajevna skupnost ali občina sklepala pogodbe o investicijah v telekomunikacijsko omrežje s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d.
Pogodbe, izjave, obračuni, računi in ostali dokumenti, iz katerih je nesporno razvidno, da gre za vlaganja v javno telekomunikacijsko omrežje, se štejejo kot ustrezen pravni naslov v skladu zakonom o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (v nadaljevanju: zakon).
3. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo.
4. člen
Vsaka od krajevnih skupnosti na območju Občine Vipava mora na podlagi poziva fizičnim in pravnim osebam v roku 90 dni od uveljavitve tega odloka sestaviti predlog seznama fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot končni upravičenci.
Predlog seznama obravnava komisija iz 3. člena tega odloka, ki predlog seznama potrdi, dopolni ali zavrne. Kolikor posamezne krajevne skupnosti v roku 8 dni od prejema sklepa komisije, s katerim je ugotovljeno, da je seznam pomanjkljiv ali napačen, le-tega ne popravi, se upošteva stališče komisije in se šteje, da je pravilna tista različica seznama, ki ga pripravi komisija.
Komisija sestavi končni seznam upravičencev in ga objavi na krajevno običajen način (občinska oglasna deska, oglasne deske KS, objava v sredstvih javnega obveščanja) v rokih, ki jih določa zakon.
5. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada posameznemu upravičencu se ugotavlja na podlagi podatkov razvidnih iz sklenjenih pogodb, ob upoštevanju določbe 4. člena zakona.
6. člen
Če je vlagatelj zahtevka pravni naslednik oseb iz 2. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu.
7. člen
Prejeto plačilo od Republike Slovenije kot temeljnega zavezanca po zakonu, Občina Vipava v celoti vrne upravičencem v deležih, sorazmernih vlaganjem upravičencem iz seznama na način in pod pogoji ter v rokih, ki jih določa zakon.
8. člen
Sorazmerni del vračil, ki pripadajo lokalnim skupnostim iz naslova namenskih sredstev samoprispevka, mora lokalna skupnost nameniti izključno za investicije v infrastrukturo na območju, na katerem so zbrana sredstva samoprispevka.
9. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati petnajsti dan po objavi.
Št. 345-1/2002
Vipava, dne 28. oktobra 2002.
Župan
Občine Vipava
Ivan Princes l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti