Uradni list

Številka 99
Uradni list RS, št. 99/2002 z dne 21. 11. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 99/2002 z dne 21. 11. 2002

Kazalo

5002. Pravilnik o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Novo mesto, stran 10851.

Na podlagi 6. člena Zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in na podlagi 16. člena statuta Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 68/01 in 44/02) je Občinski svet Mestne občine Novo mesto na 42. seji dne 10. 10. 2002 sprejel
P R A V I L N I K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Novo mesto
1. člen
(Vsebina pravilnika)
S tem pravilnikom se določijo upravičenci, način sestave seznama upravičencev, obvezne sestavine seznama, način ugotavljanja sorazmernih deležev ter način in roki vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Novo mesto (v nadaljevanju MO NM).
2. člen
(Upravičenci do vračila vlaganj)
(1) Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Telekoma Slovenije, d.d., so fizične osebe, lokalne skupnosti in njihovi pravni nasledniki, ki so z namenom pridobitve telefonskega priključka za sebe ali za druge sklepale pogodbe s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d., in samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni, telegrafski in telefonski promet oziroma so z namenom pridobitve telefonskega priključka vlagali sredstva v lokalno skupnost, ta pa je v njihovem imenu sklepala pogodbe.
(2) Pogodbe, izjave o pristopu, obračuni in ostali dokumenti, ki so jih posamezniki sklenili oziroma so bili izdani s strani ustreznih gradbenih odborov, se štejejo kot ustrezna pogodba v skladu z zakonom.
3. člen
(Imenovanje komisije)
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega pravilnika petčlansko komisijo.
4. člen
(Vlaganje zahtevka in objava seznama upravičencev)
(1) Zahtevek za uvrstitev na seznam lahko upravičenec vloži v roku dveh mesecev od objave poziva, ki ga MO NM objavi v Uradnem listu RS in na krajevno običajen način.
(2) Komisija na podlagi javnega poziva fizičnim in pravnim osebam, na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolagajo krajevne skupnosti ali druge pravne in fizične osebe ter priloženih zahtevanih dokazil, pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
(3) Seznam upravičencev se javno objavi na krajevno običajen način (oglasna deska MO NM, oglasne deske posameznih KS ali sredstva javnega obveščanja).
(4) Zoper seznam ima vlagatelj zahtevka pravico do ugovora pri županu v roku 8 dni od objave seznama.
5. člen
(Obvezne sestavine seznama upravičencev)
Seznam upravičencev mora vsebovati vsaj naslednje podatke:
1. identifikacijo upravičenca: ime, priimek oziroma naslov pravne osebe, naslov stalnega prebivališča oziroma naslov sedeža pravne osebe (v primeru pravnega nasledstva tudi dokaz o nasledstvu končnega upravičenca);
2. številko finančnega računa, kamor se nakaže ugotovljena višina vlaganja;
3. pravni temelj vračila oziroma pogodbo iz 2. člena tega pravilnika;
4. ugotovljeni delež vračila.
6. člen
(Način ugotavljanja sorazmernih deležev)
(1) Sorazmerni delež vračila vlaganj, ki pripada posameznemu upravičencu, se ugotavlja na osnovi podatkov iz sklenjenih pogodb oziroma dokazil posameznih upravičencev ob upoštevanju določil zakona.
(2) Sorazmerni delež vračila sredstev, ki pripadajo občini iz naslova namenskih sredstev samoprispevka, nameni občina izključno v infrastrukturo na območju tiste KS, v kateri so bila zbrana sredstva samoprispevka.
7. člen
(Način in roki vračila prispevkov)
Občina prejeta vračila vrača posameznikom kot končnim upravičencem neposredno na finančni račun upravičenca, ki ga je navedel v svojem zahtevku, v roku 30 dni po prejemu vračila iz sklada.
8. člen
Za vse določbe, ki niso določene s tem pravilnikom, se smiselno uporablja zakon, ki ureja vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
9. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 015-05-33/2002
Novo mesto, dne 10. oktobra 2002.
Župan
Mestne občine Novo mesto
Anton Starc, dr. med. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti