Uradni list

Številka 99
Uradni list RS, št. 99/2002 z dne 21. 11. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 99/2002 z dne 21. 11. 2002

Kazalo

4998. Spremembe in dopolnitve programa priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Novo mesto za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Novo mesto za obdobje od leta 1986 do leta 1990, za območje Mestne občine Novo mesto, stran 10844.

Na podlagi prvega odstavka 2. člena Zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90) in 16. člena Statuta Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 68/01 in 44/02) je Občinski svet Mestne občine Novo mesto na 1. izredni seji dne 24. 10. 2002 sprejel
S P R E M E M B E I N D O P O L N I T V E P R O G R A M A P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Novo mesto za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Novo mesto za obdobje od leta 1986 do leta 1990, za območje Mestne občine Novo mesto
(PROGRAMSKA ZASNOVA ZA UREDITVENI NAČRT ŠPORTNO-REKREACIJSKEGA PARKA GOLF OTOČEC)
Novi naziv: (PROGRAMSKA ZASNOVA ZA UREDITVENI NAČRT UČNO RAZVOJNEGA CENTRA ZA KRAJINO IN ŠPORT GOLF OTOČEC)
1. člen
Predmet in cilj sprememb in dopolnitev
S tem programom se podrobneje določijo:
– vsebina in obseg strokovnih podlag, ki jih je potrebno pripraviti v postopku priprave in sprejemanja prostorskih sestavin dolgoročnega plana občine Novo mesto za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in srednjeročnega družbenega plana občine Novo mesto za obdobje od leta 1986 do leta 1990 (Skupščinski Dolenjski list, št. 24/86, 15/90, 9/91, 12/91 in Uradni list RS, št. 7/92, 23/92, 28/92, 35/92, 50/92, 1/93, 28/93, 32/93, 60/93, 60/93, 69/93, 20/94, 50/94, 71/94, 78/94, 58/95, 11/96, 16/96, 21/97, 80/97, 39/98, 59/98, 21/99, 59/99 in 63/99), za območje Mestne občine Novo mesto – v nadaljevanju sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov; glede na predlagano ureditev golf igrišča Otočec, ureditev obstoječega konjeniškega centra, ureditev gostinskih in nočitvenih kapacitet v Gradu Struga ter ureditve učno razvojnega centra kmetijske šole,
– subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin občinskih planskih aktov,
– način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri tem opraviti.
Predmet sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov po tej spremembi in dopolnitvi je sprememba namenske rabe prostora za izgradnjo golf igrišča Otočec, in sicer gozdnih in kmetijskih zemljišč v rekreativne površine, sprememba namembnosti obstoječega kompleksa Gradu Struga, kjer so poleg ureditve obstoječega konjeniškega centra uredijo tudi nočitvene in gostinske kapacitete ter ureditve učno razvojnega centra kmetijske šole.
Območje, za katerega se pripravi programska zasnova za UN učno razvojnega centra za krajino in šport Golf Otočec v sklopu sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine, se nahaja JV od reke Krke, vzhodno od lokalne ceste L295230 Struga-Otočec, severno od regionalne ceste R2-419 Novo mesto-Šentjernej, na skrajnem JV delu pa sega do meje občine Šentjernej oziroma do območja Kremen ob Žerjavinskem potoku. V večjem delu so to gozdna zemljišča, na skrajnem vzhodnem delu pa so tangirana tudi najboljša kmetijska zemljišča.
2. člen
Vsebina in obseg strokovnih podlag ter sprememb in dopolnitev
Poleg navedenega v osnovnem programu priprave, se dopolnijo sledeče prostorske sestavine občinskih planskih aktov:
Spremembe in dopolnitve srednjeročnega plana občine
6.6. KARTOGRAFSKI DEL IN PROGRAMSKE ZASNOVE; doda se
Programska zasnova za ureditveni načrt UČNO RAZVOJNEGA CENTRA ZA KRAJINO IN ŠPORT GOLF OTOČEC (sprememba v odnosu na sprejet program priprave)
B. Kartografska dokumentacija:
list PKN 1:5000 NM-29, NM-30
Strokovne podlage:
Poleg navedenega v osnovnem programu priprave, se upoštevajo tudi predhodno opravljene študije in analize Srednje kmetijske šole Grm Novo mesto in Ministrstva za šolstvo in šport glede vizije višješolskega programa in vključevanja v univerzitetni program novomeške univerze ter podrobnejše strokovne podlage za golf igrišče Struga, ki bodo utemeljevale, da je izbrana lokacija v občini najboljša lokacija za golf igrišče.
Spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin planskih aktov občine:
– Programska zasnova za ureditveni načrt učno razvojnega centra za krajino in šport Golf Otočec
Programska zasnova za ureditveni načrt se kot sestavina srednjeročnega družbenega plana občine pripravi v skladu z 38. in 39. členom navedenega Navodila in bo obravnavala izgradnjo golf igrišča, ureditev in dograditev obstoječega konjeniškega centra Struga ter prenovo gradu Struga v smislu zagotovitve nočitvenih in gostinskih kapacitet s spremljajočimi dejavnostmi (savne, fitnes...) ter ustvarjanje učno kmetijskih površin za šolanje kadrov v kmetijstvu in turizmu.
3. člen
Organizacija priprave sprememb in dopolnitev
Izvajalec strokovnih aktivnosti za pripravo programske zasnove za UN športno-rekreacijskega parka golf Otočec in izdelovalec sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine v zvezi s tem:
TOPOS, d.o.o., na predlog investitorja.
Koordinator postopka priprave in sprejemanja dokumenta:
Sekretariat za okolje, prostor in komunalne zadeve Mestne občine Novo mesto, Oddelek za prostorsko planiranje.
4. člen
Sodelujoči organi, organizacije in skupnosti
1. Organi, organizacije in skupnosti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine in, ki morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati v fazi izdelave strokovnih podlag pogoje, ki jih mora izdelovalec sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine upoštevati pri izdelavi le-teh, so (dopolnitev):
2. 22. Ministrstvo za šolstvo in šport
Izloči se št. 16. Cestno podjetje Novo mesto
5. člen
Terminski plan in postopek sprejemanja
– S pripravo strokovnih podlag za spremembe in dopolnitve občinskih planskih aktov se prične po sprejetju spremembe in dopolnitve programa priprave oziroma po podpisu pogodbe z izdelovalcem.
– Javna razgrnitev se izvede na sedežu občine in v prostorih Krajevne skupnosti Brusnice.
– V času javne razgrnitve se izvede javna obravnava v Krajevni skupnosti Brusnice.
– Javna razgrnitev in javna obravnava se ne izvedeta v Krajevni skupnosti Otočec, ker obravnavano območje ni na teritoriju te KS.
6. člen
Sredstva
Za pripravo sprememb in dopolnitev občinskih planskih aktov v okviru katerih se pripravi programska zasnova za UN športno-rekreacijski park golf Otočec zagotovi sredstva KRKA ZDRAVILIŠČA, d.o.o., oziroma GOLF GRAD OTOČEC, d.o.o., Grajska 1, Otočec.
7. člen
Začetek veljavnosti
Spremembe in dopolnitve program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnevom sprejetja na Občinskem svetu Mestne občine Novo mesto.
Št. 350-03-12/2000
Novo mesto, dne 24. oktobra 2002.
Župan
Mestne občine Novo mesto
Anton Starc, dr. med. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti