Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/2002 z dne 20. 11. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/2002 z dne 20. 11. 2002

Kazalo

4952. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Dobje, stran 10755.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje – ZVVJTO (Uradni list RS, št. 58/02) in 12. člena statuta Občine Dobje (Uradni list RS, št. 12/99, 102/01) je Občinski svet občine Dobje na 23. redni seji dne 4. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Dobje
1. člen
S tem odlokom se določajo upravičenci, zavezanci za vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, način in postopki vračanj vlaganj, način sestave seznama upravičencev za vračilo vlaganj, način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila ter pogoji in roki vračanja teh deležev.
Občina postane zavezanec po tem odloku z dnem prejema zneska vračila vlaganj od Republike Slovenije kot temeljnega zavezanca po zakonu o vračilu vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02 – v nadaljevanju: zakon, ZVVJTO).
2. člen
Upravičenci do vračila sorazmernih deležev so fizične in pravne osebe iz območja Občine Dobje, ki so od leta 1974 do 1. 1. 1995 s pravnimi predniki Telekoma Slovenije d.d. (PTT organizacije) ter Samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni, telegrafski in telefonski promet (SIS) sklepale pogodbe o investicijah v telekomunikacijsko omrežje.
3. člen
Za vračilo vlaganj je zavezanec Republika Slovenija. Ta bo preko sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Občini Dobje nakazala sredstva, za katera bo ugotovljeno, da jih je potrebno vrniti.
4. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo.
5. člen
Komisija pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolaga in na podlagi evidenc in podatkov, s katerimi razpolagajo druge pravne in fizične osebe.
6. člen
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci, se objavi na krajevno običajen način v rokih, ki jih določa ZVVJTO.
7. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada upravičencem, se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb, ob upoštevanju 4. člena ZVVJTO. In sicer je osnova za vračilo vlaganj pogodbena vrednost, ki je razvidna iz pogodbe. Delež, ki se vrača, je različen glede na leto sklenitve pogodbe in je določen v 4. členu ZVVJTO.
8. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je sklenjena pogodba upravičenca. Prejeto vračilo občina v celoti vrne upravičencem v deležih, sorazmernih vlaganjem oseb, pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon.
Občina začne z vračanjem v roku 30 dni po prejemu vračila iz sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
9. člen
Sredstva se bodo posameznim upravičencem vračala na podlagi njihove vloge.
Komisija bo na krajevno običajen način objavila poziv upravičencem, kdaj in kje morajo podati vloge. Obenem jih bo seznanila, kaj bodo morali vlogi priložiti in kako bo potekal postopek obravnave vloge ter končno izplačilo zneskov. Denarna sredstva se bodo vračala na podlagi sklepa, ki ga izda občinska uprava.
10. člen
Za zadeve, ki jih ta odlok ne opredeljuje, se uporabljajo neposredno določbe ZVVJTO.
11. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 032-01/02-14
Dobje, dne 4. oktobra 2002.
Župan
Občine Dobje
Franc Salobir l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti