Uradni list

Številka 94
Uradni list RS, št. 94/2002 z dne 8. 11. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 94/2002 z dne 8. 11. 2002

Kazalo

4730. Pravila za izvolitev predstavnika v volilno telo za volitve člana državnega sveta ter za določitev kandidata za člana državnega sveta, stran 10337.

Na podlagi 14. in 15. člena zakona o državnem svetu (Uradni list RS, št. 44/92) ter 16. člena statuta Občine Hodoš (Uradni list RS, št. 47/99 in 31/01) je Občinski svet občine Hodoš na 31. redni seji dne 21. 10. 2002 sprejel
P R A V I L A
za izvolitev predstavnika v volilno telo za volitve člana državnega sveta ter za določitev kandidata za člana državnega sveta
1. člen
S temi pravili se ureja postopek izvolitve predstavnika Občine Hodoš v volilno telo 11. volilne enote za izvolitev člana državnega sveta ter postopek določitve kandidata za člana državnega sveta.
2. člen
Na podlagi določb 40. in 41. člena zakona o državnem svetu, izvoli Občinski svet občine Hodoš v volilno telo za volitve člana državnega sveta enega predstavnika (v nadaljevanju: elektorja) ter lahko določi enega kandidata za člana državnega sveta.
3. člen
Postopek obsega predlaganje kandidatov za elektorja ter izvolitev oziroma predlaganje kandidatov za člana državnega sveta in določitev kandidata.
4. člen
Kandidata za elektorja lahko predlaga vsak član občinskega sveta, vendar največ toliko elektorjev, kolikor se jih voli.
Kandidat za elektorja je lahko polnoleten državljan RS, ki ima poslovno sposobnost in stalno prebivališče na območju Občine Hodoš.
5. člen
Predloge z osebnimi podatki in pisna soglasja kandidatov za elektorja oziroma za člana državnega sveta morajo predlagatelji vložiti za komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja najpozneje do 23. 10. 2002 na sedežu občine.
Na podlagi predlogov določi komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja seznam kandidatov za predstavnike po abecednem vrstnem redu posebej za elektorja in posebej za člana državnega sveta in ga pošlje županu občine najpozneje do 24. 10. 2002.
6. člen
Občinski svet na seji s tajnim glasovanjem voli elektorja oziroma določi kandidata za člana državnega sveta.
Na glasovnici so kandidati napisani po abecednem vrstnem redu, ki ga je določila komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
Član občinskega sveta glasuje za posameznega kandidata tako, da obkroži zaporedno številko pred največ enim kandidatom.
Izvoljen je kandidat, ki je prejel največ glasov.
7. člen
V primeru, ko sta dva ali več kandidatov za elektorja oziroma člana državnega sveta pri glasovanju prejela enako najvišje število glasov, odloči o izvolitvi oziroma določitvi žreb, ki se opravi takoj na seji občinskega sveta.
Žreb opravijo predstavniki vlagateljev kandidatur iz prvega odstavka tega člena, v primeru njihove odsotnosti pa člani občinskega sveta, ki jih določi predsedujoči na seji občinskega sveta.
8. člen
Kolikor je za kandidata za člana državnega sveta oziroma za elektorja določen župan se za predstavnika kandidature določi podžupan, ki ni na kandidatni listi ali najstarejši član občinskega sveta.
9. člen
Župan mora najpozneje trideseti dan pred dnem glasovanja predložiti pristojni volilni komisiji izvoljenega elektorja ter kandidaturo za člana državnega sveta, skupaj s potrebnimi prilogami.
10. člen
Ker ta pravila vsebujejo določbe poslovniške narave, jih sprejema občinski svet z dvotretjinsko večino navzočih članov občinskega sveta.
11. člen
Ta pravila začnejo veljati z dnem sprejema na seji občinskega sveta, uporabljajo pa se tudi za splošne volitve 27. novembra 2002.
Št. 509/02
Hodoš, dne 21. oktobra 2002.
Župan
Občine Hodoš
Ludvik Orban l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti