Uradni list

Številka 91
Uradni list RS, št. 91/2002 z dne 25. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 91/2002 z dne 25. 10. 2002

Kazalo

4584. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Idrija, stran 10047.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 23. člena statuta Občine Idrija (Uradni list RS št. 1/01 in 33/01) je Občinski svet občine Idrija na 30. redni seji dne 10. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Idrija
1. člen
S tem odlokom se določajo upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Idrija, način sestave seznama upravičencev za vračilo vlaganj, način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila ter pogoji in roki vračanja teh deležev.
2. člen
Občina Idrija po določbah tega odloka nastopa kot zavezanec za vračila vlaganj fizičnim oziroma pravnim osebam kot dejanskim upravičencem do vračila teh vlaganj.
Občina Idrija postane zavezanec po tem odloku z dnem prejema zneska vračila vlaganj od Republike Slovenije kot temeljnega zavezanca po zakonu o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02 – v nadaljevanju: zakon).
3. člen
Dejanski upravičenci do vračila sorazmernih deležev vlaganj so fizične in pravne osebe ter njihovi pravni nasledniki z območja Občine Idrija, ki so preko občine ali krajevnih skupnosti od leta 1974 do 1. 1. 1995 združevali sredstva in delo za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja in je zanje občina ali krajevna skupnost sklepala pogodbe o investicijah v telekomunikacijsko omrežje s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d.
4. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno petčlansko komisijo.
5. člen
Komisija na podlagi javnega poziva fizičnim in pravnim osebam skupaj s predstavniki krajevnih skupnosti pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolagajo krajevne skupnosti ali druge pravne in fizične osebe.
Komisija mora v roku enega meseca po imenovanju sprejeti kriterije in merila kot podlago za pravilnik, ki ga sprejme občinski svet in na podlagi katerega bo sestavljen seznam upravičencev. Seznam upravičencev se objavi skupaj z javnim pozivom.
Upravičenci morajo komisiji najkasneje v roku dveh mesecev od objave javnega poziva posredovati vsa dokazila o vlaganjih (pogodbe, računi, virmani...).
6. člen
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci se objavi na krajevno običajen način v rokih, ki jih določa zakon.
Zoper seznam ima vlagatelj zahtevka pravico do ugovora pri županu v roku 8 dni od objave seznama.
7. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada posameznemu upravičencu se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb oziroma dokazil posameznih upravičencev, ob upoštevanju določb 4. člena zakona.
Upravičenci na določeni zaokroženi celoti se lahko s posebno izjavo, ki jo podajo pisno ali ustno na zapisnik pri komisiji, odpovejo vračilu deleža iz prejšnjega odstavka. S takšno odločitvijo se mora strinjati večina upravičencev iz tega območja. Ta delež se nameni za investicije v infrastrukturo na območju, na katerem so bila zbrana sredstva.
Ostali upravičenci bodo pozvani, da s posebno vlogo posredujejo podatke, na podlagi katerih jim bodo nakazana odobrena sredstva.
8. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je sklenjena pogodba upravičenca ali druga veljavna listina, iz katere je jasno razvidno, da gre za vlaganja v izgradnjo telekomunikacijskega omrežja.
Občina vrača deleže upravičencem, sorazmernim vlaganjem oseb pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon.
9. člen
Če je vlagatelj zahtevka pravni naslednik oseb iz 3. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu.
V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji izročiti skupno pisno pooblastilo, s katerim pooblaščajo enega od njih, da jih bo v postopku zastopal kot njihov skupni predstavnik. Razdelitev sredstev med dediči ni več stvar občine.
10. člen
O vseh odprtih vprašanjih (ustreznost dokazil in podobno) bo v skladu z zakonom in tem odlokom odločala komisija.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 08505-1/02
Idrija, dne 10. oktobra 2002.
Župan
Občine Idrija
Cveto Koder, univ. dipl. inž. arh. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti