Uradni list

Številka 91
Uradni list RS, št. 91/2002 z dne 25. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 91/2002 z dne 25. 10. 2002

Kazalo

4570. Odlok o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Trebnje, stran 10027.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) ter 13. in 19. člena statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 50/95 in 80/98) je Občinski svet občine Trebnje na 29. seji dne 9. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Trebnje
1. člen
S tem odlokom se določajo upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, način sestave seznama upravičencev za vračilo vlaganj, način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila ter pogoji in roki vračanja teh deležev.
2. člen
Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, so fizične in pravne osebe, krajevne skupnosti in njihovi pravni nasledniki, ki so individualno ali preko lokalnih skupnosti od leta 1974 do 1. 1. 1995 združevali sredstva in delo za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja in je v njihovem imenu ter zanje krajevna skupnost sklepala pogodbe o investicijah v telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Trebnje.
3. člen
Seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje sestavi strokovna komisija skupaj s predstavniki krajevnih skupnosti v roku enega meseca od imenovanja ter na podlagi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolagajo krajevne skupnosti ter druge pravne in fizične osebe.
4. člen
Seznam vseh upravičencev, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci iz 2. člena zakona se objavi na krajevno običajen način v rokih, ki jih določa zakon o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
5. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada posameznemu upravičencu se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb in dokazil, ob upoštevanju določb 4. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
6. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je sklenjena pogodba vključno z dokazili o višini vplačanih sredstev ali druga ustrezna listina iz katere je razvidno, da gre za vlaganje v telekomunikacijsko omrežje in višina vplačanih sredstev. Pravni nasledniki poleg navedenih listin predložijo komisiji še dokazilo o pravnem nasledstvu. Kolikor je pravnih naslednikov večje število se vrnjen sorazmerni delež porazdeli na vse pravne naslednike.
Prejeto vračilo Občina Trebnje začne vračati v roku 30 dni po prejemu vračila iz sklada in sicer v celoti, v deležih, sorazmernim vlaganjem oseb, po veljavnem objavljenem seznamu.
Upravičenci, ki ne bodo predložili navedenih ustreznih listin niso upravičeni do vračila sredstev. Ta delež se nakaže na račune krajevnih skupnosti in se nameni izključno za investicije v javno infrastrukturo na območju na katerem so bila zbrana ta sredstva in sredstva samoprispevka.
7. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 34500-0005/2002
Trebnje, dne 10. oktobra 2002.
Župan
Občine Trebnje
Ciril Metod Pungartnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti