Uradni list

Številka 91
Uradni list RS, št. 91/2002 z dne 25. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 91/2002 z dne 25. 10. 2002

Kazalo

4558. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Prevalje, stran 9996.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 16. člena statuta Občine Prevalje (Uradni list RS, št. 15/99, 51/01) je Občinski svet občine Prevalje na 33. redni seji dne 14. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Prevalje
1. člen
S tem odlokom se določi način sestave seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, način ugotavljanja sorazmernih deležev vračil ter pogoji in roki vračanja teh deležev.
2. člen
Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Telekoma Slovenije d.d. so fizične in pravne osebe in njihovi pravni nasledniki ter lokalna skupnost, ki so z namenom pridobitve telefonskega priključka za sebe ali za druge od leta 1974 do 1. januarja 1995 sklepale pogodbe s pravnimi predniki Telekoma Slovenije d.d. (v nadaljevanju: PTT organizacije) in Samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni, telegrafski in telefonski promet (v nadaljevanju: SIS).
3. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo (v nadaljevanju: komisija), sestavljeno iz predstavnikov krajevnih skupnosti, občanov in občinske uprave.
4. člen
Komisija pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolagajo krajevne skupnosti, bivši gradbeni odbori ter druge pravne in fizične osebe.
5. člen
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci, se objavi na krajevno običajen način v rokih, kot jih določa zakon o vračanju v javno telekomunikacijsko omrežje (v nadaljevanju: zakon).
6. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada upravičencu, se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb, ob upoštevanju določb 4. člena zakona.
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje je sklenjena pogodba upravičenca. Pogodbeno vrednost pa upravičenec dokazuje s pogodbo, računi in drugimi verodostojnimi listinami.
V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, so komisiji dolžni predložiti dokaz o pravnem nasledstvu in sporočiti ime enega od njih, ki bo v tem postopku njihov skupni predstavnik.
Vsak upravičenec se lahko s posebno izjavo, ki jo poda pisno ali ustno na zapisnik pri komisiji, odpove vračilu deleža iz prvega odstavka tega člena.
7. člen
Sredstva, ki jih za namen vračila vlaganj prejme lokalna skupnost iz državnega sklada, v celoti nakaže upravičencem pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon.
8. člen
Sorazmerni del vračil, ki pripadajo lokalni skupnosti iz naslova namenskih sredstev samoprispevka, mora lokalna skupnost nameniti izključno za investicije v infrastrukturo na območju, na katerem so bila zbrana sredstva samoprispevka.
9. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 34500-0001/02-12
Prevalje, dne 14. oktobra 2002.
Župan
Občine Prevalje
dr. Matic Tasič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti