Uradni list

Številka 91
Uradni list RS, št. 91/2002 z dne 25. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 91/2002 z dne 25. 10. 2002

Kazalo

4544. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Križevci, stran 9985.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02), 15. člena statuta Občine Križevci (Uradni list RS, št. 27/99, 17/01 in 74/02), 75. in 85. člena poslovnika Občinskega sveta občine Križevci (Uradni list RS, št. 27/99, 17/01 in 74/02) je Občinski svet občine Križevci na 32. redni seji dne 16. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Križevci
1. člen
S tem odlokom se določajo način in postopki vračanj vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Križevci (v nadaljevanju: vračilo vlaganj).
2. člen
Dejanski upravičenci za vračilo vlaganj so fizične in pravne osebe z območja današnje Občine Križevci, za katere je bivša občina ali bivša krajevna skupnost sklepala pogodbe o investicijah v javno telekomunikacijsko omrežje s pravnimi predniki Telekoma Slovenije d.d.
3. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo (v nadaljevanju: komisija).
4. člen
Komisija skupaj s predstavniki bivših krajevnih skupnosti in bivših gradbenih odborov in vaških skupnosti pripravi seznam upravičencev do vračanj vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov s katerimi razpolaga občina (bivše krajevne skupnosti) in druge pravne in fizične osebe.
5. člen
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci, se objavi na krajevno običajen način in v rokih, ki jih določa zakon o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
6. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada posameznemu upravičencu se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb, z računi in drugimi verodostojnimi listinami oziroma z dokazili posameznih upravičencev in v višini, ki jo določa 4. člen zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
7. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je le sklenjena pogodba upravičenca. Vlagatelj zahtevka dokazuje pogodbeno vrednost s pogodbo, računi in drugimi verodostojnimi listinami ali dokumenti.
Občina vrača deleže upravičencem pod pogoji in roki, ki jih določa zakon.
8. člen
Če posamezni upravičenec ni oseba iz 2. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu.
V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji sporočiti ime ene od njih, ki bo v postopku nastopala kot njun oziroma njihov skupni predstavnik.
9. člen
Sorazmerni del plačil, ki bi pripadali posamezni krajevni skupnosti oziroma naselju iz naslova namenskih sredstev samoprispevka, mora občina nameniti izključno za investicije v infrastrukturo na območju na katerem so bila zbrana sredstva samoprispevka.
10. člen
O vseh odprtih vprašanjih (npr. ustreznosti dokazil ipd.) bo v skladu s tem odlokom in zakonom odločala komisija.
Za vprašanja, ki jih ta odlok ne opredeljuje se neposredno uporabljajo določbe zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
11. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-01-32/02-992
Križevci, dne 17. oktobra 2002.
Župan
Občine Križevci
Feliks Mavrič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti