Uradni list

Številka 90
Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002

Kazalo

4528. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Slovenske Konjice, stran 9961.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 16. člena statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99 in 19/01) je Občinski svet občine Slovenske Konjice na 32. redni seji dne 26. 9. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Slovenske Konjice
UVODNA DOLOČBA
1. člen
Ta odlok določa upravičence, zavezance, višino vračila, način in pogoje vračanja v javno telekomunikacijsko omrežje.
UPRAVIČENCI
2. člen
Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Telekoma Slovenije d.d. so fizične in pravne osebe z območja Občine Slovenske Konjice, ki so sklenili pogodbe o investicijah in vlagali sredstva in delo v telekomunikacijsko omrežje s pravnimi predniki Telekoma Slovenije d.d. oziroma so pridobili telefonski priključek.
Upravičenci so lahko tiste osebe, ki so sklenile pogodbe v obdobju od leta 1974 do 1. 1. 1995.
3. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo (v nadaljevanju: komisija).
4. člen
Komisija skupaj z predstavniki krajevnih skupnosti pripravi seznam upravičencev na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov občine, krajevnih skupnosti, Telekoma Slovenije d.d. in dokumentacije, ki jo bodo predložili upravičenci.
VIŠINA VRAČILA
5. člen
Upravičencem bo vrnjen sorazmeren delež, ki jim pripada na osnovi ugotovljenih podatkov iz sklenjenih pogodb oziroma dokazil posameznih upravičencev in v višini, določeni v zakonu in v sorazmernem deležu od zneska, ki ga bo Občina Slovenske Konjice prejela od Republike Slovenije.
Sorazmeren delež, se bo vrnil upravičencu, po sklenitvi pisne poravnave, ki jo podpišeta vlagatelj zahtevka oziroma upravičenec in državni pravobranilec.
Če vlagatelj zahtevka in državni pravobranilec ne skleneta pisne poravnave v roku, ki ga določa zakon, lahko vlagatelj zahtevka po preteku navedenega roka začne postopek pred pristojnim sodiščem v skladu z zakonom.
ZAVEZANCI ZA VRAČILO
6. člen
Zavezanec za vračilo vlaganj je Republika Slovenija, ki mora preko sklada, ki bo ustanovljen v ta namen, sredstva nakazati Občini Slovenske Konjice, in sicer vsa sredstva za katera bo ugotovljeno, da jih mora vrniti.
POSTOPEK VRAČANJA SREDSTEV POSAMEZNIM UPRAVIČENCEM
7. člen
Občina Slovenske Konjice bo vračala sredstva posameznim upravičencem na podlagi njihove vloge.
Komisija bo objavila na krajevno običajen način poziv upravičencem čas in kraj oddaje vloge. Obenem jih bo seznanila o potrebnih prilogah k vlogi, postopku obravnave vloge ter izplačilu zneska.
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje je sklenjena pogodba upravičenca. Občina Slovenske Konjice bo deleže vračala pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon.
KONČNI DOLOČBI
8. člen
Za vse zadeve, ki jih ta odlok ne opredeljuje, se neposredno uporabljajo določbe zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02).
9. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-01-1/2002-300
Slovenske Konjice, dne 26. septembra 2002.
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti