Uradni list

Številka 90
Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002

Kazalo

4518. Sklep o določitvi višine zneska priključne takse za vodovodni priključek, stran 9954.

Na podlagi 16. člena statuta Občine Pivka (Uradni list RS, št. 58/99, 77/00 in 24/01) in odloka o tarifnem sistemu oskrbe z vodo iz javnih vodovodov, odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda (Uradni list RS, št. 107/00) je Občinski svet občine Pivka na 16. seji dne 12. 9. 2002 sprejel
S K L E P
o določitvi višine zneska priključne takse za vodovodni priključek
1. člen
Priključna taksa za vodovodni priključek je znesek, ki ga uporabnik plača za priključitev na javni vodovodni sistem.
2. člen
Priključna taksa za vodovodni priključek se obračunava za:
– pravne osebe v višini dvakratne povprečne mesečne bruto plače na zaposleno osebo v gospodarstvu po podatkih statističnega urada Republike Slovenije za pretekli mesec.
– fizične osebe v višini 40% zneska, ki je določen za pravne osebe.
3. člen
(1) Priključna taksa se ne obračuna fizičnim ali pravnim osebam, ki priključitev na javni vodovodni sistem potrebujejo izključno za opravljanje kmetijske dejavnosti.
(2) Določba prejšnjega odstavka se uporablja predvsem za opravljanje kmetijske dejavnosti izven ureditvenih območij naselij (pašništvo, namakanje).
(3) Oprostitev plačila priključne takse v skladu s prvim odstavkom tega člena znotraj ureditvenih območij naselij je mogoča, če je zagotovljena izključna raba vodovodnega priključka za kmetijsko dejavnost.
(4) Pristojna občinska služba o izpolnjevanju pogojev za oprostitev plačila priključne takse odloči s posebno odločbo, ki jo izda po preučitvi mnenja kmetijsko svetovalne službe, ki ga je potrebno priložiti k vlogi in zapisnika terenskega ogleda.
4. člen
Fizične osebe lahko višino zneska poravnajo v treh zaporednih mesečnih obrokih. Po poravnanem zadnjem obroku pristojna občinska služba izda ustrezno potrdilo oziroma dokaže uporabnik plačilo takse s plačanimi položnicami, na podlagi katerih upravljalec javnega vodovodnega sistema izvede priključitev uporabnika na javno vodovodno omrežje.
5. člen
Sredstva, zbrana z obračunom priključne takse za vodovodni priključek so prihodek proračuna Občine Pivka in se uporabljajo za obnovo in širitev vodovodnega sistema ter za obnovo požarnih hidrantov.
6. člen
Z uveljavitvijo tega sklepa se preneha uporabljati sklep o enotni višini prispevka za izgradnjo vodovodnega omrežja na območju Občine Pivka (Uradni list RS, št. 40/96).
7. člen
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in se uporablja od dneva objave dalje.
Št. 03201-26/2002
Pivka, dne 12. septembra 2002.
Župan
Občine Pivka
Robert Smrdelj, inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti