Uradni list

Številka 90
Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002

Kazalo

4493. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Jesenice za obdobje od leta 1986 do leta 2000 ter prostorskih sestavin srednjeročnega plana Občine Jesenice za obdobje od leta 1986 do leta 1990 za programsko zasnovo ureditvenega načrta strelišče, stran 9891.

Na podlagi prvega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90, 85/00) ter 10. in 33. člena statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 2/01) je Občinski svet občine Jesenice na 43. seji dne 26. 9. 2002 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Jesenice za obdobje od leta 1986 do leta 2000 ter prostorskih sestavin srednjeročnega plana Občine Jesenice za obdobje od leta 1986 do leta 1990 za programsko zasnovo ureditvenega načrta strelišče
1. člen
Vsebina programa priprave
S tem programom se podrobneje določajo:
– vsebina in obseg sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Jesenice za obdobje od leta 1986 do leta 2000 ter prostorskih sestavin srednjeročnega plana Občine Jesenice za obdobje od leta 1986 do leta 1990 za programsko zasnovo UN Strelišče (v nadaljevanju: spremembe in dopolnitve PPOJ) in strokovne podlage, ki jih je potrebno pripraviti za spremembo in dopolnitev PPOJ,
– subjekti, vključeni v postopek sprejemanja sprememb in dopolnitev PPOJ ter roki za njihovo vključevanje in sodelovanje,
– organizacija priprave sprememb in dopolnitev PPOJ,
– terminski plan priprave sprememb in dopolnitev PPOJ,
– ter sredstva, potrebna za pripravo sprememb in dopolnitev PPOJ.
2. člen
Vsebina in obseg sprememb in dopolnitev PPOJ
Spremembe in dopolnitve PPOJ se v vsebinskem smislu pripravijo tako, da se pri izdelavi upoštevajo zakon o urejanju prostora (Uradni list SRS, št. 18/84, 15/85 in Uradni list RS, št. 71/93, v nadaljevanju: ZUerP), zakon o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90, 85/00, v nadaljevanju: ZPUP) ter navodilo o vsebini in metodologiji izdelave strokovnih podlag in prostorskih sestavin planskih aktov občin (Uradni list SRS, št. 20/85, v nadaljevanju: NPA), odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana RS (Uradni list RS, št. 11/99) in strokovno priporočilo o izvrševanju odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana RS pri pripravi prostorskih sestavin planskih aktov občin in ugotavljanju njihove usklajenosti z obveznimi izhodišči prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana RS.
Vsebina in obseg sprememb in dopolnitev PPOJ se nanaša na spremembo namembnosti kmetijskih, gozdnih in vodnih zemljišč in programskih opredelitev območij zaradi programske zasnove za ureditveni načrt strelišče s spremljajočimi objekti.
Potrebne strokovne podlage za spremembe in dopolnitve PPOJ določi Občina Jesenice na predlog izdelovalca sprememb in dopolnitev PPOJ. Na podlagi le-teh so tudi točno določi obseg UN strelišča.
3. člen
Organizacija priprave sprememb in dopolnitev
a) Nosilec strokovnih aktivnosti priprave strokovnih podlag in drugih strokovnih gradiv se določi z neposrednim naročilom strokovni organizaciji iz 69. člena ZUNPP po ustaljeni proceduri, ki jo določa zakon o javnih naročilih (Uradni list RS, št. 24/97).
b) Kot koordinator postopka priprave, izdelave in sprejema se določi župan Občine Jesenice oziroma njegov pooblaščeni predstavnik.
4. člen
Sodelujoči organi, organizacije in skupnosti
Organi, organizacije in skupnosti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev PPOJ so:
– Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Področje kmetijstva, Področje gozdarstva, Dunajska 56, 1000 Ljubljana,
– Zavod za gozdove, Območna enota Bled, Ljubljanska 19, Bled,
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Agencija RS za okolje, Sektor za vodno gospodarstvo, Vojkova 1b, Ljubljana,
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Agencija RS za okolje, Sektor za varstvo narave, Vojkova 1b, Ljubljana,
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Agencija RS za okolje, Sektor za varstvo okolja, Vojkova 1b, Ljubljana,
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Uprava za rudarstvo, Dunajska 48, Ljubljana,
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Urad RS za prostorsko planiranje, Dunajska 21, Ljubljana,
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Urad za energetiko, Dunajska 47, Ljubljana,
– Ministrstvo za promet, Urad za ceste, Urad za železnice, Langusova 4, Ljubljana,
– Direkcija RS za ceste, Tržaška 19, Ljubljana,
– Direkcija RS za železniški promet, Kopitarjeva ulica 5, Maribor,
– Ministrstvo za gospodarstvo, Področje notranjega trga, Kotnikova 5, Ljubljana,
– Ministrstvo za obrambo, Urad za obrambne zadeve, Sektor za civilno obrambo, Kardeljeva ploščad 25, Ljubljana,
– Ministrstvo za kulturo, Uprava RS za kulturno dediščino, Beethovnova 2, Ljubljana,
– Javni zavod RS za varstvo kulturne dediščine, Cankarjeva 4/II, Ljubljana,
– Zavod RS za varstvo narave, OE Kranj, Tomšičeva 9, Kranj,
– Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Kranj, Tomšičeva 7, Kranj,
– ELES – Elektro Slovenije, d.o.o., Hajdrihova ulica 2, Ljubljana,
– Geoplin, d.o.o. Ljubljana, Cesta ljubljanske brigade 11, Ljubljana,
– Elektro Gorenjska p.o. Kranj, PE Žirovnica, Moste 2a, Žirovnica,
– Telekom Slovenije, PE Kranj, Mirka Vadnova 13, 4000 Kranj,
– JP JEKO-IN d.o.o., Cesta maršala Tita 51, 4270 Jesenice.
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev PPOJ ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobijo v postopku.
Organi, organizacije in skupnosti iz prejšnjih odstavkov tega člena posredujejo na podlagi tega programa in poziva pripravljavca, pred pričetkom priprave sprememb in dopolnitev PPOJ, svoje strokovne podlage ter pogoje, ki jih mora pripravljavec sprememb in dopolnitev PPOJ upoštevati pri izdelavi in bodo podlaga za usklajevanje v primeru navzkrižnih interesov v prostoru.
Organi, organizacije in skupnosti morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati svoje pogoje in soglasja v 30 dneh od poziva. V fazi priprave predloga s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev oziroma soglasij, se tolmači, da ni potrebna zaščita oziroma uveljavljanje njegovih interesov v prostoru in zato njegovo sodelovanje v postopku ni potrebno.
5. člen
Terminski plan in postopek sprejemanja
S pripravo strokovnih podlag za spremembe in dopolnitve PPOJ se prične po podpisu pogodbe s strokovno organizacijo – izvajalcem del; rok za izdelavo strokovnih podlag je 21 dni.
Po potrditvi strokovnih podlag s strani pristojnega organa občine strokovna organizacija v roku 45 dni pridobi predhodne pogoje.
Osnutek spremembe in dopolnitve PPOJ se dostavi občinski strokovni službi pristojni za prostor najkasneje v roku 30 dni od pridobitve predhodnih pogojev.
Župan Občine Jesenice sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka sprememb in dopolnitev PPOJ; sklep se objavi v Uradnem listu RS in na krajevno običajen način.
Javna razgrnitev se izvede na sedežu Občine Jesenice in sedežu Krajevne skupnosti Slovenski Javornik – Koroška Bela in traja 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi iz prejšnje alinee.
V času javne razgrnitve se organizira javna obravnava na sedežu Občine Jesenice.
Občani, organi, organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve sprememb in dopolnitev PPOJ in en teden po tem roku.
V času javne razgrnitve se osnutek sprememb in dopolnitev PPOJ obravnava na Občinskemu svetu občine Jesenice.
Po končani javni razgrnitvi župan Občine Jesenice zavzame stališča do pripomb in predlogov podanih v času trajanja javne razgrnitve na podlagi strokovnih stališč, ki jih pripravi strokovna organizacija v roku 20 dni od prejema pripomb.
V roku 20 dni po prejetju stališč župana izvajalec dopolni osnutek sprememb in dopolnitev PPOJ in ga posreduje strokovni službi pristojni za prostor.
Občinska strokovna služba pristojna za prostor posreduje dopolnjen osnutek vi soglasja sodelujočim organom, organizacijam in skupnostim iz 4. člena programa.
Usklajen osnutek sprememb in dopolnitev PPOJ s soglasodajalci iz 4. člena župan Občine Jesenice posreduje Ministrstvu za okolje, prostor in energijo, Urad RS za prostorsko planiranje s predlogom za ugotovitev njegove usklajenosti z obveznimi izhodišči prostorskih sestavin dolgoročnega in družbenega plana Republike Slovenije.
Župan Občine Jesenice po sprejetju sklepa Vlade RS o usklajenosti dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev PPOJ z obveznimi izhodišči republiškega prostorskega plana, posreduje usklajen predlog sprememb in dopolnitev PPOJ občinskemu svetu v obravnavo in sprejem.
Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
V roku 10 po objavi v Uradnem listu izvajalec dostavi naročniku končni elaborat.
6. člen
Sredstva
Za pripravo sprememb in dopolnitev PPOJ bodo zagotovljena proračunska sredstva Občine Jesenice.
7. člen
Začetek veljavnosti
Program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem objave.
Št. 352-14/2002
Jesenice, dne 26. septembra 2002.
Župan
Občine Jesenice
Boris Bregant, univ. dipl. inž. str. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti