Uradni list

Številka 90
Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002

Kazalo

4487. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Hajdina, stran 9887.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 16. člena statuta Občine Hajdina (Uradni vestnik Mestne občine Ptuj, št. 2/99 in Uradni list RS, št. 109/99 in 12/01) je Občinski svet občine Hajdina na 28. redni seji dne 7. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Hajdina
1. člen
S tem odlokom se določajo način sestave seznama fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo, kot dejanski končni upravičenci, način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila, ter pogoje in roke vračanja teh deležev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Hajdina.
2. člen
Občina Hajdina po določbah tega odloka nastopa kot zavezanec za vračila vlaganj fizičnim oziroma pravnim osebam kot dejanskim končnim upravičencem do teh vlaganj. Občina Hajdina postane zavezanec po tem odloku z dnem, ko prejme znesek vračila od Republike Slovenije.
3. člen
Dejanski končni upravičenci za vračilo vlaganj (v nadaljevanju: upravičenci) so fizične in pravne osebe z območja Občine Hajdina, za katere je občina ali krajevna skupnost sklepala pogodbe o investicijah v telekomunikacijsko omrežje s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d. in Samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni, telegrafski in telefonski promet. Po tem odloku so upravičenci lahko tiste osebe, ki so sklenile zgoraj navedene pogodbe v obdobju od leta 1974 do 1. 1. 1995.
4. člen
Za sestavo seznama upravičencev imenuje župan v roku dveh mesecev od uveljavitve tega odloka posebno komisijo (v nadaljevanju: komisija).
5. člen
Komisija pripravi seznam upravičencev na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolagajo bivše krajevne skupnosti ali druge fizične in pravne osebe, ter na podlagi posebnih vlog, ki jih podajo upravičenci.
6. člen
Vlogi za vračilo dela vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, ki jih upravičenci vložijo pri Občinski upravi občine Hajdina, morajo upravičenci priložiti dokaz (pogodba, račun ali druga verodostojna listina ali dokument), da so dejanski upravičenci, številko računa, na katerega se naj vračilo nakaže, izkazati pa morajo tudi pravno nasledstvo, če vlagatelj ni pogodbena stranka.
7. člen
Seznam upravičencev objavi komisija v javnem glasilu “Hajdinčan” v rokih, ki jih določa zakon o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02; v nadaljevanju: zakon).
8. člen
Prejeto vračilo vrne Občina Hajdina v celoti v deležih, sorazmernih vlaganjem oseb, navedenih na seznamu iz 5. člena tega odloka, pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon.
9. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.
Št. 015-04/02
Hajdina, dne 7. oktobra 2002.
Župan
Občine Hajdina
Radoslav Simonič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti