Uradni list

Številka 87
Uradni list RS, št. 87/2002 z dne 17. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 87/2002 z dne 17. 10. 2002

Kazalo

4369. Navodilo o obrestovanju prostih denarnih sredstev, vlog in likvidnostnih posojil v sistemu enotnega zakladniškega računa države, stran 9621.

Na podlagi 68. člena zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01, 30/02) izdaja minister za finance
N A V O D I L O
o obrestovanju prostih denarnih sredstev, vlog in likvidnostnih posojil v sistemu enotnega zakladniškega računa države
1. člen
Navodilo ureja način izračunavanja obresti vlog in likvidnostnih posojil v sistemu enotnega zakladniškega računa države (v nadaljevanju: EZR države) in način določitve obrestne mere za prosta denarna sredstva na podračunih, vključenih v sistem EZR države.
2. člen
Obrestna mera za sredstva na podračunih, vključenih v sistem EZR države se določi brez zaokroževanja, na eno decimalno mesto.
3. člen
Obrestne mere za vloge in likvidnostna posojila v sistemu EZR države so odvisne od dejavnikov denarnega trga, ki vplivajo na oblikovanje obrestnih mer depozitov sistema EZR države.
Pri določanju obrestne mere za vlogo oziroma likvidnostno posojilo na določen dan se upošteva pričakovana povprečna obrestna mera, ki bi jo Ministrstvo za finance – Sektor za upravljanje z likvidnostjo (v nadaljevanju: zakladnica) doseglo pri licitaciji depozitov sistema EZR države (v nadaljnjem besedilu: pričakovana povprečna obrestna mera za depozite).
V primeru licitacije depozitov sistema EZR države se pri določanju obrestne mere za vlogo oziroma likvidnostno posojilo upošteva tudi razlika med pričakovano povprečno obrestno mero za depozite in dejansko doseženo povprečno obrestno mero na licitaciji depozitov (v nadaljnjem besedilu: RAZLIKA).
V primeru, da na dan vloge oziroma likvidnostnega posojila ni licitacije depozitov sistema EZR države, je RAZLIKA enaka nič.
RAZLIKA se zaokroži na tri decimalna mesta.
4. člen
Pričakovana povprečna obrestna mera za depozite se izračuna po naslednji enačbi
5. člen
Obrestna mera za vlogo se izračuna po naslednji enačbi:
6. člen
Obrestna mera za likvidnostno posojilo se izračuna po naslednji enačbi:
7. člen
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 6862/02
Ljubljana, dne 10. oktobra 2002.
mag. Anton Rop l. r.
Minister
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti