Uradni list

Številka 86
Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002

Kazalo

4340. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Slovenj Gradec, stran 9528.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 16. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 29/99) je Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec na 44. seji dne 10. 9. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Slovenj Gradec
UVODNA DOLOČILA
1. člen
Ta odlok določa upravičence, zavezance, višino, način in pogoje vračanj vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Slovenj Gradec (v nadaljevanju: mestna občina). Mestna občina po določbah tega odloka nastopa kot zavezanec za vračila vlaganj fizičnim in pravnim osebam na območju bivših krajevnih skupnosti: Slovenj Gradec, Šmartno, Podgorje, Stari trg, Sele in Pameče.
Mestna občina postane zavezanec po tem odloku z dnem prejema zneska vračila vlaganj od Republike Slovenije kot temeljnega zavezanca po zakonu o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02 – v nadaljevanju zakon).
UPRAVIČENCI
2. člen
Dejanski upravičenci za vračilo vlaganj so fizične in pravne osebe, za katere je občina, krajevna skupnost ali druga pravna oseba sklepala pogodbe o investicijah v telekomunikacijsko omrežje s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d. d., v času od leta 1974 do 1. 1. 1995.
Mestna občina Slovenj Gradec bo uveljavljala vlaganja samo za upravičence, ki so sklepali pogodbe s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d. d., preko tokratnih krajevnih skupnosti ali Občino Slovenj Gradec. Ostali upravičenci (fizične ali pravne osebe), ki so direktno sklepali pogodbe oziroma naročniška razmerja, morajo sami vlagati zahtevke za vračilo sredstev pri Skladu za vračanja vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.
3. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo (v nadaljevanju komisija).
4. člen
Komisija pripravi seznam upravičencev do vračila na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov s katerimi razpolagajo bivše krajevne skupnosti in druge pravne in fizične osebe.
5. člen
Seznam upravičencev objavi komisija po postopku in na način, kot ga določa zakon.
VIŠINA VRAČILA
6. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada posameznemu upravičencu, se ugotavlja na podlagi podatkov in sklenjenih pogodb oziroma dokazil posameznih upravičencev in v višini določeni v zakonu.
Vsak upravičenec se lahko s posebno izjavo, ki jo poda pisno ali ustno na zapisnik pri komisiji, odpove vračilu deleža iz prejšnjega odstavka.
Upravičencem bo vrnjen sorazmerni delež zneska, ki ga bo Mestna občina Slovenj Gradec prejela iz Sklada za vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
POSTOPEK ZA VRAČANJE SREDSTEV POSAMEZNIM UPRAVIČENCEM
7. člen
Občina bo vračala sredstva posameznim upravičencem na podlagi njihove vloge. V ta namen bo objavila na krajevno običajen način poziv upravičencem, v katerem bo podrobneje opredelila: kdaj in kje morajo oddati svojo vlogo, katere dokazne listine je potrebno predložiti, postopek obravnave in način izplačila njihovih zahtevkov.
8. člen
Vse aktivnosti v zvezi s postopki obravnave vloženih zahtevkov vrši komisija iz 3. člena. Če posamezni upravičenec z odločitvijo komisije ni zadovoljen, ima pravico vložiti pritožbo na Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec. Odločitev sveta je dokončna.
9. člen
Če posamezni upravičenec ni oseba iz 2. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu.
V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji sporočiti ime ene od njih, ki bo v postopku nastopala kot skupni predstavnik.
10. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je sklenjena pogodba.
Komisija v postopku priprave seznama odloča o vseh odprtih vprašanjih v zvezi z dokaznim postopkom pogodbene vrednosti, v skladu z odlokom in zakonom.
KONČNE DOLOČBE
11. člen
Za zadeve, ki jih odlok ne opredeljuje, se uporabljajo neposredno določbe zakona o vračanju vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.
12. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja župan Mestne občine Slovenj Gradec.
13. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Janez Komljanec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti