Uradni list

Številka 86
Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002

Kazalo

4291. Program priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za območje urejanja S 15 - K RINŽI v Kočevju, stran 9485.

Na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in 43/89, ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/39, 47/93, 71/93 in 44/97) in 27. člena statuta Občine Kočevje (Uradni list RS, št. 23/99, 53/99 - popravek in 73/02) je Občinski svet občine Kočevje na 32. redni seji dne 23. 9. 2002 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za območje urejanja S 15 – K RINŽI v Kočevju
1. člen
(izhodišča za pripravo sprememb in dopolnitev ZN)
Občinski svet občine Kočevje je na 7. seji dne 26. 7. 1999 sprejel odlok o zazidalnem načrtu za območje urejanja S 15 – K RINŽI v Kočevju (Uradni list RS, št. 68/99) (v nadaljevanju: ZN). ZN je bil izdelan s strani podjetja DIA d.o.o.; Ljubljana pod št. 061/98.
ZN se realizira postopoma od sprejetja 1999 do danes, ko se izvajajo dela po gradbenem dovoljenu pod številko 351-02/356/2001-0413, ki ga je izdala Upravna enota Kočevje.
Namen sprememb in dopolnitev ZN je sprememba zasnove dvoranskega objekta.
2. člen
(priprava sprememb in dopolnitev ZN)
S tem programom se podrobneje določajo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag, posebnih strokovnih podlag in drugih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave in sprejema sprememb in dopolnitev ZN, subjekte, ki sodelujejo pri pripravi in izdelavi sprememb in dopolnitev ZN, način njihovega sodelovanja, oziroma naloge, ki jih morajo opraviti ter roki za posamezne faze izdelave sprememb in dopolnitev ZN.
3. člen
(območje in strokovne podlage)
1. Območje urejanja in obseg priprave sprememb in dopolnitev ZN.
Območje sprememb in dopolnitev ZN je določeno v odloku o zazidalnem načrtu za območje urejanja S 15 – K RINŽI v Kočevju (Uradni list RS, št. 68/99) in se ne spreminja.
Spremembe in dopolnitve ZN morajo biti pripravljene skladno z določili zakona o urejanju naselij in drugih posegih v prostor (Uradni list RS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 71/93 in 44/97) (v nadaljevanju: ZUNDPP), z navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list RS, št. 14/85) ter zakona o varstvu okolja (Uradni lis RS, št. 32/93 in 1/96).
2. Predhodno pripravljene strokovne podlage.
Predhodno pripravljene strokovne podlage in veljavna planska in urbanistična dokumentacija, ki se je mora upoštevati pri pripravi sprememb in dopolnitev ZN so:
– prostorske sestavine dolgoročnega plana Občine Kočevje za obdobje 1986–2000 in srednjeročnega družbenega plana Občine Kočevje za obdobje 1986–1990, dopolnjen v letu 1999 (Uradni list RS, št. 71/00),
– odlok o zazidalnem načrtu za območje urejanja S 15 – K RINŽI v Kočevju (Uradni list RS, št. 68/99),
– podatki o obstoječih infrastrukturnih vodih, objektih in napravah,
– podatki o naravnih lastnostih prostora,
– drugi elementi obdelave (veljavne urbanistične rešitve sosednjih območij, prometne rešitve itd.).
3. Posebne strokovne podlage (PSP)
V skladu z zakonom o urejanju naselij in drugih posegih v prostor in navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in vsebini prostorsko izvedbenih aktov, se za izdelavo sprememb in dopolnitev ZN pripravijo posebne strokovne podlage, kolikor se v postopku izdelave in sprejema ugotovi, da je to potrebno. Izdelave novih PSP se ne predvideva.
4. člen
(soglasja, pogoji in mnenja)
Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev ZN, ter soglasja k dopolnjenemu osnutku sprememb in dopolnitev ZN so:
– Občina Kočevje, Oddelek za okolje in prostor.
Če se v postopku priprave posebnih strokovnih podlag za spremembe in dopolnitve ZN ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja, pogoje in soglasja tudi drugih organov, ki niso navedeni zgoraj, se le-ta pridobe v postopku.
Organi in organizacije morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati svoje pogoje in soglasja v tridesetih dneh od zahteve. V fazi priprave osnutka sprememb in dopolnitev ZN s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev, ki so bili s strani soglasodajalcev podani pred izdelavo osnutka. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev, se šteje, da jih nimajo oziroma, da z rešitvami sprememb in dopolnitev ZN soglašajo.
5. člen
(vsebina sprememb in dopolnitev ZN)
Osnutek sprememb in dopolnitev ZN se izdela skladno s predhodno pripravljenimi podlagami, strokovnimi podlagami in pridobljenimi predhodnimi mnenji in pogoji organizacij in skupnosti ter z elementi in sestavinami, kot jih predpisuje ZUNDPP (Uradni list SRS, št. 18/84, 7/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 29/90, 18/93 in 47/93) ter navodilo o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov (Uradni list RS, št. 14/85). Osnutek vsebuje tekstualni in grafični del.
Po sprejetju stališč do pripomb se izdela dopolnjeni osnutek oziroma predlog ZN, ki mora vsebovati še vsa predpisana soglasja ter tehnične elemente za zakoličevanje objektov in gradbenih parcel z določitevijo funkcionalnih zemljišč k objektom. Ustrezno tekstualnemu delu se dopolni tudi grafični del.
Vsebina sprememb ZN se nanaša na spremembo velikosti in izgleda dvoranskega objekta, za kar bo izdelana nova idejna zasnova.
6. člen
(nosilec postopka)
Naročnika sprememb in dopolnitev ZN sta Občina Kočevje, Kočevje in Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport, Ljubljana.
Izdelovalec sprememb in dopolnitev ZN bo določen skladno s proceduro, ki jo določa zakon o javnih naročilih (Uradni list RS, št. 39/00 in 102/00).
Kot koordinator postopka priprave, izdelave, in sprejema ZN se določi župan Občine Kočevje, oziroma strokovna občinska služba – Oddelek za okolje in prostor pri Občini Kočevje.
7. člen
(terminski plan in postopek izdelave sprememb in dopolnitev ZN)
PSP in osnutek sprememb in dopolnitev ZN za javno razgrnitev v 20 dneh po podpisu pogodbe z izdelovalcem.
Javna razgrnitev osnutka sprememb in dopolnitev ZN, en mesec od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi.
Stališča do pripomb, 10 dni po prejemu pripomb iz javne razgrnitve.
Predlog sprememb in dopolnitev ZN s soglasji, 40 dni po prejetju stališč do pripomb podanih v javni razgrnitvi.
Končno gradivo, 7 dni po sprejetju sprememb in dopolnitev ZN na občinskem svetu.
Osnutek sprememb in dopolnitev sprememb in dopolnitev ZN se pripravi na podlagi, strokovnih podlag in posebnih strokovnih podlag, skupaj s potrebnimi soglasji, pogoji in mnenji, in na osnovi njih pripravljenih stališč, skladno po Programu priprave sprememb in dopolnitev ZN.
Ko občinska strokovna služba pristojna za prostor ugotovi, da osnutek sprememb in dopolnitev ZN vsebuje vse sestavine opredeljene z ZUNDPP (Uradni list RS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 71/93 in 44/97), z navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list RS, št. 14/85), ter zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93 in 1/96), ki so določene s programom priprave, predlaga županu, da se osnutek javno razgrne.
Župan Občine Kočevje predlaga Občinskemu svetu občine Kočevje, da sprejme sklep o eno mesečni javni razgrnitvi osnutka sprememb in dopolnitev ZN. Sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS. Javna razgrnitev se izvede na sedežu Občine Kočevje in KS Kočevje mesto, za čas enega meseca od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi. V času javne razgrnitve se organizira javna obravnava. Občani, organi in organizacije ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev ZN.
Po končani javni razgrnitvi župan Občine Kočevje zavzame stališča do pripomb in predlogov in jih poda v potrditev Občinskemu svetu občine Kočevje. Na podlagi sprejetega sklepa o zavzetju stališč, izdelovalec sprememb in dopolnitev ZN pripravi dopolnjen osnutek, na katerega je potrebno pridobiti soglasje soglasodajalcev. Tako izdelan predlog župan Občine Kočevje posreduje občinskemu svetu v obravnavo in sprejem z odlokom. Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
8. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Kočevje.
Št. 352-59/02-141
Kočevje, dne 23. septembra 2002.
Župan
Občine Kočevje
Janko Veber, univ. dipl. inž. grad. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti