Uradni list

Številka 86
Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002

Kazalo

4279. Odlok o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Grad, stran 9474.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 16. člena statuta Občine Grad (Uradni list RS, št. 56/99, 12/00 in 24/01) je Občinski svet občine Grad na 35. redni seji dne 6. 9. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Grad
I. UVODNO DOLOČILO
1. člen
Ta odlok določa upravičence, zavezance, način, postopke ter pogoje vračanj vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Grad.
Občina Grad po določbah tega odloka nastopa kot zavezanec za vračila vlaganj fizičnim in pravnim osebam na območju bivše Krajevne skupnosti Grad.
II. UPRAVIČENCI
2. člen
Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje so fizične in pravne osebe z območja Občine Grad, ki so preko takratne krajevne skupnosti, v obdobju od leta 1974 do 1994, združevali sredstva in delo za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja in na podlagi sklenjenih pogodb s takratnimi predniki današnjega Telekoma Slovenije, d. d., pridobili telefonski priključek.
Občina Grad bo samo za upravičence, ki so preko takratne Krajevne skupnosti Grad sklepali pogodbe s PTT organizacijo oziroma kasneje s Telekomom, d.d., uveljavljala vračilo vlaganj. Ostali občani in pravne osebe, ki so direktno sklepali pogodbe oziroma naročniška razmerja s PTT organizacijo oziroma Telekomom, d.d., morajo sami vlagati zahtevke za vračilo sredstev pri Skladu za vračanje vlaganj v telekomunikacijsko omrežje (v nadaljevanju: sklad).
III. VIŠINA VRAČILA
3. člen
Upravičencem bo glede na njihov prispevek vrnjen sorazmerni delež od zneska, ki ga bo Občina Grad prejela iz sklada.
V prispevek, ki so ga upravičenci vložili v telekomunikacijsko omrežje in za katerega so upravičeni za vračilo sorazmernega dela, ne štejejo sredstva, ki so bila za te namene plačana iz samoprispevka.
IV. ZAVEZANCI ZA VRAČILO
4. člen
Zavezanec za vračilo na podlagi zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02 – v nadaljevanju: zakon) je Republika Slovenija, Občina Grad pa je neposredni zavezanec za vračilo vlaganj za tiste občane in pravne osebe, ki so sklepali pogodbe s PTT organizacijo oziroma Telekomom, d.d., preko Krajevne skupnosti Grad in izpolnjujejo vse pogoje in kriterije za vračanje, ki ji določa zakon.
5. člen
Vsa dejanja in aktivnosti v zvezi z vlaganjem zahtevkov Občine Grad pri skladu opravlja komisija za vodenje aktivnosti na področju vračil vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, ki jo je imenoval občinski svet na seji dne 19. 4. 2002.
6. člen
Komisija pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolaga občina, druge pravne ali fizične osebe.
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci, se objavi na krajevno običajen način, v rokih, ki jih določa zakon.
V. POSTOPEK VRAČANJA VLAGANJ
7. člen
Občina bo vračala sredstva posameznim upravičencem na podlagi njihove vloge in dokazil o pravici do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje. Poziv k oddaji vlog bo objavljen na krajevno običajen način.
Kot dokazilo zadostuje sklenjena pogodba upravičenca ali druga verodostojna listina, iz katere je jasno razvidno, da gre za vlaganje v telekomunikacijsko omrežje.
8. člen
Če posamezni upravičenec ni oseba iz 2. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu. V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji sporočiti ime ene od njih, ki bo v postopku nastopala kot njun oziroma njihov skupni predstavnik.
9. člen
Komisija bo o vseh odprtih vprašanjih (npr. ustreznost dokazil in podobno) odločala v skladu s tem odlokom in zakonom.
10. člen
Občina bo upravičencem sredstva vrnila v deležih, sorazmernim vlaganjem oseb pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon.
VI. KONČNE DOLOČBE
11. člen
Za zadeve, ki jih ta odlok ne opredeljuje, se uporabljajo neposredno določbe zakona, ki ureja to področje.
12. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojni občinski organ.
13. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 854/2002
Grad, dne 6. septembra 2002.
Župan
Občine Grad
Daniel Kalamar univ. dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti