Uradni list

Številka 86
Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002

Kazalo

4269. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Cerknica, stran 9469.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 18. člena statuta Občine Cerknica (Uradni list RS, št. 3/00) je Občinski svet občine Cerknica na 19. redni seji dne 2. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Cerknica
1. člen
(vsebina odloka)
S tem odlokom se določijo upravičenci, zavezanci, višina vračila, način in pogoji vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Cerknica.
Ta odlok prav tako določa način sestave seznama fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci v razmerju do lokalne skupnosti, način ugotavljanja sorazmernih deležev vračil ter pogoje in roke vračanja teh deležev.
2. člen
(upravičenci do vračila vlaganj)
Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Telekoma Slovenije, d.d., so fizične in pravne osebe, ki so z namenom pridobitve telefonskega priključka od leta 1974 do 1. 1. 1995, na območju Občine Cerknica, vlagale v lokalno skupnost in je pogodbo s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d. oziroma samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni, telegrafski in telefonski promet, sklepala lokalna skupnost.
Pogodbe, izjave o pristopu, obračuni in ostali dokumenti, ki so jih posamezniki sklenili oziroma so bili izdani s strani ustreznih organov, se štejejo kot ustrezna pogodba v skladu z zakonom.
3. člen
(zavezanec za vračilo vlaganj)
Zavezanec za vračilo vlaganj, ki so predmet tega odloka je Republika Slovenija. Občina Cerknica kot preneseno pristojnost izvaja vračilo vlaganj na podlagi zakona ter pod pogoji in na način, določenim s tem odlokom, vse v deležih, sorazmernim vlaganjem upravičencev, ki so zajeti v seznamu fizičnih in pravnih oseb kot končnih upravičencev.
Vračilo vlaganj upravičencem se izvaja po prejemu vračil s strani zavezanca, Republike Slovenije oziroma Sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (v nadaljevanju: sklad).
4. člen
(vlaganje zahtevkov)
Občina Cerknica bo v roku štirih mesecev od poziva, ki ga bo objavila komisija iz prvega odstavka 5. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (v nadaljevanju: ZVVJTO), v Uradnem listu Republike Slovenije, vložila na pristojno državno pravobranilstvo zahtevek za vračilo vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
Predlog pisne poravnave bo podan v pregled strokovni komisiji iz 7. člena.
Pisno poravnavo sklene župan.
Podpisana pisna poravnava predstavlja neposredni izvršilni naslov v breme sklada iz katerega se bodo črpala sredstva za vračilo.
5. člen
(višina vračila)
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada upravičencu se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb oziroma dokazil posameznih upravičencev, ob upoštevanju določb 4. člena ZVVVJTO. Če med lokalno skupnostjo in upravičencem ni posebnih pogodb, se upošteva sezname, ki so priloženi pogodbi, ki jo je lokalna skupnost sklenila s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d.
6. člen
(način in roki vračanja prispevkov)
Prejeta vračila po sklenjeni pisni poravnavi ali pravnomočno končanem sodnem postopku, občina vrne končnim upravičencem v celoti, v deležih, sorazmernim vlaganjem upravičencev iz seznama na način in pod pogoji, doseženimi s poravnavo.
Občina prejeta vračila vrača posameznikom kot končnim upravičencem neposredno na račun upravičenca, ki ga je navedel v svojem zahtevku, vse v roku 30 dni od dneva prejema sredstev kot vračila s strani sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
7. člen
(pristojni organ)
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno strokovno komisijo.
8. člen
(javni poziv)
Komisija bo po uveljavitvi tega odloka objavila javni poziv za vložitev zahtevkov. V pozivu se navede:
– kriterije in merila, na podlagi katerih bo sestavljen seznam upravičencev,
– katere osebe so lahko upravičenci (2. člen tega odloka),
– roki za vložitev zahtevkov in način vložitve,
– sestavni del zahtevka in priloge v smislu listin,
– komu in kako se vlagajo zahtevki,
– rok za vračilo deleža sredstev.
Če je vlagatelj zahtevka pravni naslednik upravičencev iz 2. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu.
V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji izročiti skupno pisno pooblastilo, s katerim pooblaščajo enega od njih, da jih bo v postopku zastopal kot njihov skupni predstavnik. Razdelitev sredstev med dediči ni več stvar občine.
9. člen
(seznam upravičencev)
Komisija na podlagi javnega poziva fizičnim in pravnim osebam skupaj s predstavniki krajevnih skupnosti pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na osnovi vlog upravičencev, evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolagajo občina, krajevna skupnost ali druge pravne in fizične osebe.
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci se objavi na krajevno običajen način (oglasna deska Občine Cerknica, oglasne deske posameznih krajevnih skupnosti) v rokih, ki jih določa ZVVJTO.
10. člen
Za zadeve, ki jih ta odlok ne opredeljuje, se uporabljajo neposredno določbe zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
11. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojni občinski organ.
12. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 34001-3/2002
Cerknica, dne 2. oktobra 2002.
Župan
Občine Cerknica
Valentin Schein l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti