Uradni list

Številka 86
Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 86/2002 z dne 11. 10. 2002

Kazalo

4253. Pravilnik o spremembah pravilnika o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj), stran 9461.

Na podlagi zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 89/98), v povezavi s 14. členom pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 4/99, 45/99, 59/99 in 101/99), 31. člena statuta Gospodarske zbornice Slovenije in pravilnika o organizaciji dela Združenja živilske industrije GZS, je upravni odbor Združenja živilske industrije GZS, na seji dne 9. 9. 2002 potrdil
P R A V I L N I K
o spremembah pravilnika o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj)
1. člen
V pravilniku o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj) (Uradni list RS, št. 101/99, 54/01 in 83/02) se 10. člen pravilnika dopolni z drugim in tretjim odstavkom, ki se glasita:
»Odpis blaga v skladišču reprodukcijskega materiala od nabavljene količine na mesec (odpis, razsutje itd.):
Embalaža                                                      1%
Dodatki                                                       2%
Ostali materiali                                            0,5%
Odpis blaga v skladiščih izdelkov v % od dneva končne predelave in zorenja do dneva izdaje v prodajno skladišče:
-----------------------------------------------------------------
Skupine izdelkov                                           % kala
-----------------------------------------------------------------
Pasterizirano/konzumno mleko, smetana, napitki                1,0
Sterilizirano mleko, smetana, napitki                         1,0
Fermentirani izdelki                                          1,0
Mehki siri, skuta                                             1,0
Poltrdi siri                                                  1,0
Trdi siri                                                     2,0
Maslo                                                         1,0
Sladoledi in ostalo zamrznjeno blago                          1,0
Mleko v prahu, zgoščeno mleko                                 1,0
-----------------------------------------------------------------
Kalo proizvodov med transportom do prodaje je 1%.«
2. člen
Te spremembe pravilnika začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 6100-154-145/2002
Ljubljana, dne 7. oktobra 2002.
Predsednik UO
Združenja živilske industrije
Gospodarske zbornice Slovenije
Janez Železnikar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti