Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/2002 z dne 20. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/2002 z dne 20. 9. 2002

Kazalo

4041. Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za volitve predsednika republike, redne volitve v občinski svet, svete krajevnih skupnosti in redne volitve župana, stran 8869.

Na podlagi tretjega odstavka 8. člena zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) Občina Trebnje objavlja
P O G O J E
za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest
za volitve predsednika republike, redne volitve
v občinski svet, svete krajevnih skupnosti
in redne volitve župana
I
S to objavo se podrobneje urejajo način in pogoji plakatiranja in nameščanja panojev v času volilne kampanje na območju Občine Trebnje – za volitve predsednika republike, volitve članov občinskega sveta, članov svetov krajevnih skupnosti in volitve župana.
II
Občina Trebnje v soglasju s KS Trebnje, Mirna, Mokronog in Šentrupert zagotavlja organizatorjem volilne kampanje (v nadaljnjem besedilu: organizatorjem) naslednje vrste oglasnih mest:
– obstoječi oglaševalni stebri,
– prenosne in nepremične table (panoji),
– transparenti in izveski na drogovih javne razsvetljave.
Na obstoječih oglasnih mestih (stebrih, panojih) je dovoljeno vsakemu posameznemu organizatorju volilne kampanje namestiti le en plakat največje velikosti 70 x 50 cm do zapolnitve vseh razpoložljivih mest. Odstranjevanje in prelepljenje že nameščenih plakatov pod navedenimi pogoji je prepovedano.
III
Oglasna mesta (stebri, panoji) so razporejena v naseljih Trebnje, Mirna, Mokronog, Šentrupert ter so v upravljanju navedenih KS.
Prenosne table (panoji) se razporejajo prosto na prostorih, katerih lastnik je občina oziroma krajevna skupnost pod pogojem, da se upošteva veljavna zakonodaja, ki ureja posege v prostor, cestno prometne predpise, varnost v prometu... ter ni v nasprotju z uveljavljenimi moralnimi, političnimi in splošnimi načeli. Na zemljiščih in objektih v privatni lasti je potrebno poleg navedenega pridobiti še soglasje lastnika in dovoljenje pristojnega upravnega organa.
IV
Organizatorji volilne kampanje se dogovarjajo o pogojih in načinu plakatiranja s posameznimi KS.
V
Krajevne skupnosti zbirajo vloge organizatorjev volilne kampanje ter na podlagi načela enakopravnosti za vsakega organizatorja določijo enako število oglasnih mest, do zapolnitve razpoložljivega prostora.
VI
Plakatiranje izven stalnih in urejenih dodatnih oglasnih (plakatnih) mest, kakor tudi druge oblike posredovanja obvestil, kamor štejemo t.i. mobilne oblike posredovanja obvestil (stojnice), je dopustno v soglasju z lastnikom objektov ali zemljišč, za kar je potrebno tudi dovoljenje, ki ga izda pristojni upravni organ na zahtevo organizatorja volilne kampanje.
Odstranjevanje, prelepljenje ali kakršnokoli uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano.
VII
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in druga volilno propagandna sporočila s plakatnih mest iz drugega odstavka 8. člena in iz 9. člena zakona o volilni kampanji.
VIII
Ti pogoji se objavijo v Uradnem listu Republike Slovenije.
Trebnje, dne 11. septembra 2002.
Župan
Občine Trebnje
Ciril Metod Pungartnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti