Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/2002 z dne 20. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/2002 z dne 20. 9. 2002

Kazalo

4039. Navodilo o načinu vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Občine Tabor, stran 8867.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) je Občinski svet občine Tabor na 30. seji dne 26. 8. 2002 sprejel
N A V O D I L O
o načinu vračanja vlaganj v javno
telekomunikacijsko omrežje Občine Tabor
1. člen
(vsebina navodila)
To navodilo določa način sestave seznama upravičencev, način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila ter pogoje in roke vračanja teh deležev.
2. člen
(način sestave seznama)
Za namen vračanja vlaganj v telekomunikacijsko omrežje se uporabi seznam, ki so ga v času vlaganj oblikovali na Krajevni skupnosti Tabor, katere naslednica je Občina Tabor, ki se dopolni z manjkajočimi podatki. Poziv upravičencem k dopolnitvi oziroma obnovitvi podatkov Občina Tabor objavi v Šentjurskem dramilu.
Seznam vsebuje naslednje podatke:
– za fizične osebe: ime in priimek, rojstni datum, stalno bivališče, št. pogodbe ali zap. št. upravičenca po seznamu KS Tabor (v nadaljnjem besedilu: uradno dokazilo), datum sklenitve pogodbe, številka ŽR odprtega pri banki in višina vlaganj,
– za pravne osebe: naziv pravne osebe, datum ustanovitve, sedež, št. pogodbe ali zap. št. upravičenca po seznamu KS Tabor (v nadaljnjem besedilu: uradno dokazilo), datum sklenitve pogodbe, številka TRR odprtega pri banki in višina vlaganj,
V obstoječ seznam se lahko vpišejo tudi novi upravičenci, če upravičenost do povračila izkažejo z ustrezno dokumentacijo določeno z zakonom o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
3. člen
(način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila)
Višina vložka posameznega upravičenca se določi glede na dejansko izvedena vplačila izhajajoč iz uradnih dokazil in za opravljena gradbena dela v lastni režiji, če je to delo opredeljeno v uradnih dokazilih. Vrednost lastnega dela, ki je v uradnem dokazilu opredeljeno, se obračuna po takratnih normativih PTT organizacij, kolikor obstajajo, sicer pa po sedanjih normativih Telekoma Slovenije d.d. Kot dokazilo za število opravljenih ur dela, lahko služi takratno zaključno finančno poročilo ali kak drug dokument izstavljen ob končanju izgradnje telefonskega omrežja, ki vsebuje podatke o številu opravljenih ur dela in je podpisan s strani ustrezne odgovorne osebe.
Sorazmerni deleži se ugotavljajo v razmerju, med dejanskim vložkom upravičenca in vsoto vseh vplačil, iz katerega izračunamo procent vlaganj posameznega upravičenca. Višina vračila upravičencu se določi v višini izračunanega procenta vlaganja od višine vseh sredstev, ki jih v ta namen prejme Občina Tabor s strani sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
Vsa sredstva, ki so jih občani izplačali Krajevni skupnosti Tabor, katere naslednica je Občina Tabor, v obliki samoprispevka, Občina Tabor nameni izključno za investicije v infrastrukturo na območju, na katerem so bila zbrana sredstva samoprispevka.
4. člen
(pogoji za vračanje deležev)
Pogoj, da se upravičencu vrnejo sredstva je, da je do oddaje zahtevka predložil na Občino Tabor vse potrebne podatke iz drugega odstavka 2. člena in dokumentacijo s katero dokazuje resničnost podatkov, kolikor podatki niso na razpolago Občini Tabor.
Vračanje se izvede tako, da Občina Tabor izda upravičencem sklepe o višini vračila na podlagi katerih, se upravičencem sredstva nakažejo na njihove ŽR.
Upravičenec je dejansko upravičen do vračila, kolikor je ob priliki izgradnje telefonskega omrežja do lokalne skupnosti poravnal vse obveznosti. Kolikor temu ni tako, mora najprej poravnati dolg do lokalne skupnosti, preostanek sredstev pa se upravičencu vrne. Vrnjena sredstva lokalni skupnosti sme le-ta porabiti izključno za financiranje infrastrukture v tem kraju.
Kolikor neposredni upravičenec ne živi več, so do vračila upravičeni njegovi dediči. Dediči morajo enemu izmed sebe izročiti skupno pisno pooblastilo za dvig vračila, ki ga lokalna skupnost zadrži kot dokazilo. Razdelitev sredstev med dediči ni več stvar lokalne skupnosti.
5. člen
(roki vračanja deležev)
Vračanje lokalna skupnost začne najkasneje v 30 dneh po prispetju sredstev vračanja na njen podračun odprt pri UJP Žalec. Lokalna skupnost mora vračanje zaključiti najkasneje v treh mesecih. V primeru, da nekega upravičenca zaradi odselitve ni več v tej lokalni skupnosti, le-ta pa njegovega novega naslova nima in ga nikakor ne more pridobiti, se morajo taka sredstva po zaključku vračanja z navedbo upravičenca do njih, vrniti v državni sklad za vračanje prekomernih vlaganj v telekomunikacijsko omrežje RS.
6. člen
(prehodne in končne določbe)
Za vse določbe, ki niso določene s tem navodilom se smiselno uporablja zakon o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02).
7. člen
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi Uradnem listu RS, uporablja pa se od 5. 9. 2002.
Št. 425-01/02
Tabor, dne 26. avgusta 2002.
Županja
Občine Tabor
Vida Slakan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti