Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/2002 z dne 20. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/2002 z dne 20. 9. 2002

Kazalo

4006. Odlok o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Kuzma, stran 8810.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 15. člena statuta Občine Kuzma (Uradni list RS, št. 21/99, 12/01 in 72/02) je Občinski svet občine Kuzma na 30. redni seji dne 30. 8. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj upravičencev v javno
telekomunikacijsko omrežje na območju
Občine Kuzma
1. člen
S tem odlokom se določajo upravičenci, način, postopki ter pogoji vračanj vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Kuzma.
2. člen
Upravičenci do vračila sorazmernih deležev so fizične in pravne osebe z območja Občine Kuzma, ki so preko takratne krajevne skupnosti od leta 1974 do 1. 1. 1995 združevali sredstva in delo za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja in sklenili pogodbe s takratnimi predniki današnjega Telekoma Slovenije d.o. ter na ta način pridobili telefonski priključek.
3. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo (v nadaljevanju: komisija). Komisija bo o vseh odprtih vprašanjih (npr. ustreznost dokazil in podobno) odločala v skladu s tem odlokom in zakonom o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02 – v nadaljevanju: zakon).
4. člen
Komisija pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolaga nekdanja Krajevna skupnost Kuzma in druge pravne ali fizične osebe.
5. člen
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci se objavi na krajevno običajen način v rokih, ki jih določa zakon.
6. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada upravičencem se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb ter določb 4. člena zakona.
7. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je le sklenjena pogodba upravičenca. Občina vrača deleže upravičencem pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon.
8. člen
Če posamezni upravičenec ni oseba iz 2. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu. V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji sporočiti ime ene od njih, ki bo v postopku nastopala kot njun oziroma njihov skupni predstavnik.
9. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-01/02-54
Kuzma, dne 30. avgusta 2002.
Župan
Občine Kuzma
Jožef Škalič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti