Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/2002 z dne 20. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/2002 z dne 20. 9. 2002

Kazalo

3994. Odlok o pogojih za plakatiranje v času volilne kampanje v Občini Grad, stran 8801.

Na podlagi 8. člena zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) in 16. člena statuta Občine Grad (Uradni list RS, št. 56/99, 12/00 in 24/01) je Občinski svet občine Grad na 35. redni seji dne 6. 9. 2002 sprejel
O D L O K
o pogojih za plakatiranje v času volilne
kampanje v Občini Grad
1. člen
Volilna kampanja se lahko začne najprej 30 dni pred dnevom glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnevom glasovanja.
2. člen
Volilno kampanjo lahko organizirajo sami kandidati, predlagatelji kandidatov ali list kandidatov oziroma politične stranke ali drugi organizatorji volilne kampanje.
Organizator volilne kampanje je odgovoren za zakonitost volilne kampanje.
3. člen
Za čas volilne kampanje je na območju Občine Grad dovoljeno brezplačno nameščanje plakatov na vseh javnih plakatnih mestih v lasti občine.
Vsak organizator volilne kampanje lahko namesti po en plakat v velikosti A2 na vsako plakatno mesto.
Plakate namešča vsak organizator sam.
Pri nameščanju plakatov je potrebno spoštovati določila zakona o volilni kampanji.
4. člen
Plakatiranje zunaj javnih plakatnih mest je dovoljeno s soglasjem lastnika oziroma upravljavca objekta, na katerem se bo izvedlo plakatiranje, pod pogoji iz zakona o volilni kampanji.
Prelepljanje ali uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano.
5. člen
Plakate, ki bodo nameščeni v nasprotju z določili teh pogojev, bo odstranila pooblaščena oseba Občine Grad na stroške organizatorja.
6. člen
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in druga propagandna sporočila s plakatnih mest. Nespoštovanje tega določila je prekršek po drugi alinei 28. člena zakona o volilni kampanji, zato bodo kršitelji (organizatorji in odgovorne osebe organizatorjev) predlagani organu za prekrške, plakate in druga propagandna sporočila pa bo na stroške organizatorjev odstranila pooblaščena oseba Občine Grad.
7. člen
Za vsa vprašanja, ki niso urejena s tem odlokom, vključno s sankcioniranjem kršitev tega odloka, se smiselno uporabljajo določbe zakona o volilni kampanji.
8. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 006-07/02-788
Grad, dne 9. septembra 2002.
Župan
Občine Grad
Daniel Kalamar, univ. dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti