Uradni list

Številka 80
Uradni list RS, št. 80/2002 z dne 13. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 80/2002 z dne 13. 9. 2002

Kazalo

3939. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Videm, stran 8709.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 16. člena statuta Občine Videm (Uradni list RS, št. 18/99 in 117/02) je Občinski svet občine Videm na 34. redni seji dne 3. 9. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Videm
UVODNA DOLOČILA
1. člen
Ta odlok določa upravičence, zavezance, višino vračila, način in pogoje vračanja v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Videm.
UPRAVIČENCI
2. člen
Upravičenci do vračila sorazmernih deležev so fizične in pravne osebe, ki so preko krajevnih skupnosti od leta 1974 do konca leta 1994 združevali sredstva in delo za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja na območju Občine Videm.
3. člen
Komisija skupaj s predstavniki krajevnih skupnosti oziroma vaških odborov pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolagajo krajevne skupnosti ali druge pravne in fizične osebe in jih objavi v Uradnih objavah občinskega glasila NAŠ GLAS.
Za upravičence, ki ne bodo na seznamu se določi poseben postopek uveljavljanja njihovih vlaganj, ki se istočasno s seznamom objavi v »Našem glasu«.
VIŠINI VRAČILA
4. člen
Upravičencem bo vrnjen sorazmerni delež od zneska, ki ga bo Občina Videm prejela iz Sklada za vračanje vlaganj v javno infrastrukturo in se za posameznega upravičenca ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjene pogodbe oziroma drugih dokazil.
Delež, ki ga bo Občina Videm vrnila posameznim upravičencem, bo določil Občinski svet občine Videm, po sklenitvi pisne poravnave ali po pravnomočni sodbi sodišča iz 8. člena zakona.
ZAVEZANCI ZA VRAČILO
5. člen
Občina postane zavezanec po tem odloku z dnem prejema zneska vračila vlaganj od Republike Slovenije – Sklada za vračanje vlaganj v javno infrastrukturo kot temeljnega zavezanca po zakonu o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02 – v nadaljevanju: zakon).
POSTOPEK VRAČANJA SREDSTEV POSAMEZNIM UPRAVIČENCEM
6. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je le sklenjena pogodba upravičenca.
Če posamezni upravičenec ni oseba iz 2. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu.
V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji sporočiti ime ene od njih, ki bo v postopku nastopala kot njun oziroma njihov skupni predstavnik.
Občina bo vračala sredstva posameznim upravičencem na podlagi njihove vloge. Občina bo na krajevno običajen način objavila poziv upravičencem kdaj in kje morajo oddati vlogo. Istočasno jih bo seznanila kaj bodo morali vlogi priložiti in kako bo potekal postopek obravnave posamezne vloge ter končno izplačilo zneskov.
KONČNE DOLOČBE
7. člen
O vseh odprtih vprašanjih (npr. ustreznost dokazil in podobno) bo v skladu s tem odlokom in zakonom odločala komisija.
8. člen
Za zadeve, ki jih ta odlok ne opredeljuje, se uporabljajo neposredno določbe zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
9. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 031-01-639/02-25
Videm pri Ptuju, dne 3. septembra 2002.
Župan
Občine Videm
Franc Kirbiš, inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti