Uradni list

Številka 80
Uradni list RS, št. 80/2002 z dne 13. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 80/2002 z dne 13. 9. 2002

Kazalo

3923. Odlok o načinu vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Občine Medvode, stran 8694.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 17. člena statuta Občine Medvode (Uradni list RS, št. 34/95, 47/95 in 82/98) je Občinski svet občine Medvode na 5. izredni seji dne 3. 9. 2002 sprejel
O D L O K
o načinu vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Občine Medvode
1. člen
S tem odlokom se določa način sestave seznama fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje in način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila, pogoje ter roke vračanj ugotovljenih deležev.
2. člen
Upravičenci do vračila sorazmernih deležev vlaganj so fizične in pravne osebe, ki so preko krajevnih skupnosti ustanovljenih v Občini Medvode ali Skupnosti krajevnih skupnosti Medvode, vaških in gradbenih odborov (v nadaljnjem besedilu: krajevne skupnosti) od leta 1974 do konca leta 1994 združevali sredstva in delo za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja za pridobitev novih telefonskih priključkov in za katere so krajevne skupnosti sklepale pogodbe oziroma samoupravne sporazume o investicijah v telekomunikacijsko omrežje s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d.
3. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj imenuje občinski svet posebno sedemčlansko komisijo.
Komisija v roku treh mesecev po imenovanju objavi javni poziv, s katerim pozove fizične in pravne osebe, da prijavijo svoja vlaganja v javno telekomunikacijsko omrežje.
Prijavi vlaganj mora vložnik priložiti verodostojno dokumentacijo. Če posamezni upravičenec ni oseba iz 2. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu.
V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji sporočiti eno od njih, ki bo v postopku nastopala kot njihov zakoniti zastopnik.
Komisija določi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na osnovi dokumentacije (pogodb, seznamov, evidenc in podatkov iz arhivov), s katero razpolagajo krajevne skupnosti ali druge pravne (Pošta Slovenije) in fizične osebe.
Krajevne skupnosti so dolžne sodelovati s komisijo iz prvega odstavka tega člana in so ji dolžne predložiti vso dokumentacijo, s katero razpolagajo.
4. člen
O uvrstitvi v seznam upravičencev komisija obvesti vsako fizično in pravno osebo.
Seznam fizičnih in pravnih oseb – upravičencev komisija objavi na krajevno običajen način. Ob tem objavi tudi način in roke vračanja.
5. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripadajo upravičencu se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb oziroma samoupravnih sporazumov ter določb 4. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
6. člen
Občina Medvode postane zavezanec za izplačilo vračila vlaganja z dnem prejema zneska od sklada, ki ga ustanovi Republika Slovenija kot evidenčni račun v okviru državnega proračuna.
Prejeta sredstva občina začne vračati končnim upravičencem – fizičnim in pravnim osebam v roku 30 dni od prejema sredstev.
7. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojni občinski inšpekcijski organ.
8. člen
Za zadeve, ki jih ne ureja ta odloka, se uporabljajo določila zakona in sklepi komisije iz prvega odstavka 3. člena.
9. člen
Ta odlok začne veljati z dnem sprejema in se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 345-2/02
Medvode, dne 3. septembra 2002.
Župan
Občine Medvode
Stanislav Žagar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti