Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/2002 z dne 6. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/2002 z dne 6. 9. 2002

Kazalo

3872. Pravilnik o postopkih vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje dejanskim končnim upravičencem na območju Občine Škocjan, stran 8586.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in na podlagi 15. člena statuta Občine Škocjan (Uradni list RS, št. 37/99, 51/01) je Občinski svet občine Škocjan na 2. izredni seji dne 26. 8. 2002 sprejel
P R A V I L N I K
o postopkih vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje dejanskim končnim upravičencem na območju Občine Škocjan
1. člen
(splošna določba)
Ta pravilnik ureja postopke vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje dejanskim končnim upravičencem, ki so vlagali v navedeno omrežje na območju Občine Škocjan, ki je pravna naslednica dela Občine Novo mesto – območje Krajevne skupnosti Škocjan ter dela Občine Sevnica – območje Krajevne skupnosti Bučka in naselja Gornja Stara vas.
2. člen
(postopek vračanja vlaganj dejanskim končnim upravičencem, način sestave seznama, pogoji in roki vračanja deležev)
Občina Škocjan bo za potrebe vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje dejanskim končnim upravičencem (v nadaljevanju: upravičenci) sestavila seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot upravičenci.
Na seznam fizičnih in pravnih oseb se uvrstijo upravičenci, ki predložijo Občini Škocjan pogodbo, sklenjeno med Občino Škocjan in upravičencem.
Seznam mora vsebovati najmanj naslednje podatke o upravičencih:
1. identifikacija upravičenca: ime, priimek oziroma naziv pravne osebe, naslov stalnega prebivališča oziroma naslov sedeža pravne osebe,
2. številka pogodbe, datum pogodbe, pogodbena višina,
3. ugotovljen delež vračila,
4. finančni račun, kamor se vrne ugotovljena višina vlaganja.
Zahtevek za uvrstitev na seznam lahko upravičenec vloži v roku dveh mesecev od objave poziva, ki ga Občina Škocjan objavi v Uradnem listu RS in o tem na krajevno običajni način seznani eventualne upravičence, sicer se zahtevek na upošteva.
Zahtevek, katerega obrazec se dvigne na sedežu Občine Škocjan, Škocjan 67, Škocjan, se s priloženimi dokazili v predpisanem roku vloži na sedež Občine Škocjan.
Vlagatelj zahtevka lahko dokazuje obstoj pravice do vračila vlaganja le s pogodbo iz drugega odstavka tega člena. Pogodbeno vrednost vlagatelj zahtevka dokazuje s pogodbo, računi in drugimi verodostojnimi listinami.
Seznam upravičencev se v roku 1 meseca po poteku roka iz četrtega odstavka tega člena javno izobesi na krajevno običajen način in postane osnova za določitev odškodnine ter vračilo vlaganj.
Prejeto vračilo s strani Republike Slovenije vrne Občina Škocjan upravičencem v celoti v deležih, sorazmernih vlaganjem oseb, navedenim na seznamu. Občina Škocjan začne vračati v roku 30 dni po prejemu vračila iz Sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Republika Slovenija).
3. člen
(ugotavljanje sorazmernih deležev)
Osnova za vračilo vlaganja je pogodbena vrednost iz pogodbe iz drugega odstavka 2. člena tega pravilnika.
Za ugotovitev višine vračila vlaganja se uporabljajo določbe drugega in tretjega odstavka 4. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02).
4. člen
(vlaganje Občine Škocjan)
Občina Škocjan ima zaradi vlaganj v izgradnjo objekta, v katerem je telefonska centrala ter zaradi nakupa centrale, pravico do vračila sorazmernega dela vlaganja v predmetno telekomunikacijsko infrastrukturo.
Zahtevek bo Občina Škocjan vložila po določbah zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02), ter jih po prejemu obdržala kot lastna sredstva vlaganja. Ta sredstva se izločijo iz skupine sredstev za vračanje vlaganj ostalim upravičencem.
Sorazmerni del vračila, ki pripadajo Občini Škocjan iz naslova namenskih sredstev samoprispevka, bo Občina Škocjan namenila izključno za investicije v infrastrukturo na območju, na katerem so bila zbrana sredstva samoprispevka. Ta sredstva se izločijo iz skupine sredstev za vračanje vlaganj ostalim upravičencem.
5. člen
(končna določba)
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 34500-0002/02
Škocjan, dne 26. avgusta 2002.
Župan
Občine Škocjan
Janez Povšič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti