Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/2002 z dne 6. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/2002 z dne 6. 9. 2002

Kazalo

3846. Odlok o zazidalnem načrtu Osnovne šole Stročja vas, stran 8567.

Na podlagi 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93, 44/97), 21. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94 in 14/95) ) ter 14. člena statuta Občine Ljutomer (Uradni list RS, št. 62/99, 20/01) je Občinski svet občine Ljutomer na 37 seji dne 23. 7. 2002 sprejel
O D L O K
o zazidalnem načrtu Osnovne šole Stročja vas
1. člen
S tem odlokom se sprejme zazidalni načrt osnovne šole Stročja vas, ki ga je pod štev. 16/01 – ZN/LJ, v septembru 2001 izdelala ZEU – Družba za načrtovanje in inženiring v Murski Soboti.
2. člen
Zazidalni načrt iz 1. člena vsebuje tekstualne opise in grafične prikaze, ki se nanašajo na mejo območja ter na lego, potek, zmogljivost, velikost in oblikovanje objektov, naprav in ureditev.
Tekstualni del obsega:
1. Splošni del
2. Opis in utemeljitev prostorskih pogojev za realizacijo po posameznih področjih
3. Soglasja pristojnih organov
Grafični del obsega:
I. Prikaze iz prostorskih sestavin planskih aktov
1. Izrez iz Družbenega plana                            M 1:5000
II. Prikaze prostorskih ureditev po posameznih področjih
2. Kopija katastrskega načrta                           M 1:2880
3. Ureditvena situacija z zasnovo
zelenih površin                                          M 1:500
4. Geodetska podlaga                                     M 1:500
5. Zakoličbena situacija                                 M 1:500
6. Komunalna ureditev                                    M 1:500
7. Varstvo pred naravnimi in drugimi
nesrečami                                                M 1:500
II. OBSEG, NAMENSKA OPREDELITEV OBMOČJA
3. člen
Območje obdelave, za katerega se sprejema zazidalni načrt obsega parcele št. 284/1, 284/2, 284/4 in 284/5 (vse k.o. Stročja vas) in je razvidno tudi iz grafičnih prilog navedenih v 2. členu tega odloka.
4. člen
Znotraj obravnavanega območja je predvidena novogradnja šolske dejavnosti.
III. POGOJI ZA IZRABO – OBLIKOVANJE POSEGOV V PROSTOR
5. člen
Na območju zazidalnega načrta je dovoljen razvoj predvidenih dejavnosti navedenih v 4. členu tega odloka pod naslednjimi pogoji:
– gradbene linije predvidenih objektov so razvidne iz grafičnih prilog;
– tlorisne dimenzije predvidenih objektov ne smejo presegati maksimalnih gabaritov razvidnih iz grafičnih prilog navedenih v 2. členu tega odloka. Spremeniti jih je možno pod pogoji navedenimi v 15. členu tega odloka;
– max. vertikalni gabarit predvidenih objektov obsega največ dve etaži nad koto terenom;
– višina kapu (oziroma venca strehe) predvidenih objektov znaša max. 7 m nad koto dvorišča pred vhodom v objekt, višine posameznih delov objektov so razvidne iz grafičnega dela zazidalnega načrta;
– predvidena je izvedba dvokapnih streh z minimalnim naklonom strešine (do 20°) in delno ravnih streh (nad povezovalnimi deli objekta).
IV. POGOJI ZA PROMETNO IN KOMUNALNO UREJANJE OBMOČJA
6. člen
Infrastrukturne ureditve se morajo izvajati po določilih grafičnega lista št. 5. “Komunalna ureditev”. Vodi do objektov se polagajo podzemsko.
1. Promet
Cestni priključek na obstoječo lokalno cesto LC 223220 Stročja vas–Podgradje se uredi po trasi, kot je prikazano v grafičnih prilogah in pod pogoji pridobljenih soglasij pristojnih služb k zazidalnemu načrtu.
Obstoječa lokalna cesta LC 223220 Stročja vas–Podgradje se ustrezno rekonstruira, v skladu z veljavnimi standardi, v celotni trasi od priključka na regionalno cesto Ljutomer–Stročja vas–Razkrižje do šole. V celotni dolžini rekonstrukcije se izvede tudi pločnik za pešce. Predvidena je ureditev avtobusnega postajališča za šolski avtobus pred šolo.
2. Kanalizacija
Fekalne vode se bodo zbirale v predvideni vodotesni greznici na izpraznjevanje do priključka na javno kanalizacijsko omrežje.
Meteorne vode s streh se zbirajo in se preko peskolovov in ponikovalnic odvajajo v teren. Meteorne vode s cestnih površin se morajo odvajati preko lovilcev olj.
3. Vodovod in hidrantno omrežje
Na območju je predvidena zamenjava obstoječega vodovoda z novim vodom DN 100, kateri se priključi na obstoječi vod DN 160, ki poteka ob regionalni cesti Ljutomer–Stročja vas–Razkrižje.
Z novim vodovodom se omogoči izvedba hidrantnega omrežja v skladu s predpisi.
4. Elektrika
Predvideni objekt bo priključen na obstoječo transformatorsko postajo »Stročja vas 2«, ki je locirana neposredno na robu obravnavanega območja. V ta namen je potrebno zgraditi ustrezen nizkonapetostni kabelski razvod od TP do predvidnega objekta.
Predvidene ureditve se izvedejo pod pogoji upravljavca (Javno podjetje Elektro Maribor).
5. Javna razsvetljava
Uredi se javna razsvetljava ob predvidenih dostopih do šole in na parkirišču.
6. Informacijsko omrežje
Vodi informacijskega sistema (telefonski vodi, vodi kabelske televizije in morebitni drugi informacijski vodi) se navežejo na obstoječe informacijsko omrežje. Vodi informacijskega sistema se skupno vodijo v posebnih ceveh.
7. Javna higiena
Predvideno je ločeno zbiranje odpadkov. Odpadki se bodo zbirali v kontejnerjih, ki se locirajo ob servisnem vhodu v objekt.
Način odvoza in odlaganja se določi v skladu z odlokom o ravnanju z odpadki v Občini Ljutomer oziroma pogoji upravljalca.
7. člen
Predvideno je centralno ogrevanje predvidenega objekta s pomočjo kotlovnice na plinsko olje oziroma zemeljski plin. V ta namen je predvidena postavitev podzemnega rezervoarja za plinsko olje.
V. DRUGI POGOJI ZA IZVEDBO POSEGOV V PROSTOR
Varovanje in izboljšanje delovnega okolja
8. člen
Odmiki med objekti morajo omogočati ustrezno osončenje vseh objektov.
9. člen
Znotraj območja se izvaja II. stopnja varstva pred hrupom. Predvidene dejavnosti ne smejo povzročati hrupa, ki bi presegal mejne dnevne (55 dBA) in nočne (45 dBA) ravni hrupa.
10. člen
Dostopi in dovozi morajo omogočati dovoz interventnih vozil in izpolnjevati pogoje za varen umik. Oskrba s požarno vodo se zagotovi preko predvidenega hidrantnega omrežja z nadzemnimi hidranti.
11. člen
Deli parcel, ki ne služijo kot manipulacijske in parkirne površine se v največji možni meri zazelenijo. Pred izdajo gradbenega dovoljenja za gradnjo objekta je potrebno izdelati zasaditveni načrt, ki bo upošteval zasaditev predvideno v grafičnem delu zazidalnega načrta.
VI. ETAPNOST IZVAJANJA ZAZIDALNEGA NAČRTA
12. člen
Posamezne funkcionalne sklope predvidenega šolskega objekta je mogoče izvajati fazno.
Gradnja predvidenega objekta je pogojena z ureditvijo komunalne infrastrukture (ureditev ustreznih dovozov in dostopov, izvedba predvidenih komunalnih priključkov do parcele).
VII. OBVEZNOSTI INVESTITORJEV IN IZVAJALCEV
13. člen
Poleg zahtev iz drugih določb tega odloka morajo investitorji posegov v prostor in izvajalci zazidalnega načrta upoštevati:
– plodno zemljo, ki bo odstranjena zaradi gradnje novih objektov, prometnih in manipulacijskih površin, je treba uporabiti za ureditev zelenih površin;
– odpraviti v najkrajšem možnem času vse morebitne škodljive posledice zaradi gradnje;
– promet v času gradnje organizirati tako, da ne bo prihajalo do zastojev;
– evidentirati stanje obstoječe infrastrukture pred pričetkom gradnje;
– zagotoviti zavarovanje gradbišča.
14. člen
Pri izdelavi tehnične dokumentacije in izvedbi morata investitor in izvajalec natančno upoštevati določila zazidalnega načrta.
Če se pogoji v naslednjih etapah izvajanja zazidalnega načrta spremenijo in niso več v skladu z osnovnimi določili zazidalnega načrta, je potrebno le-tega novelirati.
Investitor in izvajalci morajo vse predvidene posege izvesti tehnično neoporečno, ekološko sprejemljivo, varno in ekonomsko opravičljivo, ter pri tem ne smejo poslabšati razmer na sosednjih območjih.
Investitor in izvajalci predvidenih objektov in naprav morajo pri izdelavi izvedbene dokumentacije in pri gradnji upoštevati soglasja pristojnih organov in organizacij, ki so sestavni del zazidalnega načrta.
VIII. ODSTOPANJA
15. člen
Dopustna odstopanja od predvidenih tlorisnih gabaritov znašajo ± 3 m v smeri, ki ni omejena z gradbeno linijo in ± 1 m od vertikalnih gabaritov, ki so prikazani v grafičnem delu zazidalnega načrta.
Zazidalni načrt je izdelan na osnovi izdelanega idejnega projekta predvidenega šolskega objekta. Kolikor se bo izvedbeni projekt razlikoval od izdelanega idejnega projekta je potrebno ponovno preveriti pogoje tega odloka, z novo ustrezno strokovno podlago, pred izdajo lokacijskega dovoljenja.
Odločbe tega člena se nanašajo tudi za posege, ki niso bili predvideni in prikazani v grafičnih prilogah.
IX. NADZOR
16. člen
Za vse posege znotraj območja zazidalnega načrta je potrebno pridobiti soglasje občine.
17. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe Občine Ljutomer.
X. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
18. člen
Zazidalni načrt je stalno na vpogled pri Občinski upravi občine Ljutomer.
19. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-03-05/02-2618
Ljutomer, dne 23. julija 2002.
Župan
Občine Ljutomer
Jožef Špindler l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti