Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/2002 z dne 6. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/2002 z dne 6. 9. 2002

Kazalo

3827. Sklep o načinu plakatiranja in reklamiranja na območju Občine Grosuplje za izvedbo rednih volitev predsednika Republike Slovenije in lokalnih volitev - "2002", stran 8543.

Na podlagi 8. člena zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) in 21. člena odloka o plakatiranju in reklamiranju v Občini Grosuplje (Uradni list RS, št. 16/96 ter 66/96) izdaja župan Občine Grosuplje
S K L E P
o načinu plakatiranja in reklamiranja na območju Občine Grosuplje za izvedbo rednih volitev predsednika Republike Slovenije in lokalnih volitev – »2002«
I
V skladu z razpisom rednih volitev predsednika republike, občinskih svetov in župana (Uradni list RS, št. 66/02) se za potrebe volilne kampanje na območju Občine Grosuplje določijo naslednja:
A) Brezplačna plakatna mesta
– notranja stran izložbenih oken in vrat,
– kandelabri, transparenti nad cestami in ulicami,
– oglasne deske.
Za prej našteta mesta, ki niso v lasti občine, morajo organizatorji volilne kampanje pridobiti ustrezno soglasje lastnikov.
Organizatorji volilne kampanje smejo postaviti začasna plakatna mesta v 20m pasu ob vseh regionalnih in lokalnih cestah na območju Občine Grosuplje in ne bližje kot 2m od roba utrjenega cestišča, razen na kandelabrih.
Plakatiranje in navezovanje transparentov na drevesih ni dovoljeno.
B) Odplačna plakatna mesta
Plakatni stebri in dvostranski prostostoječi panoji, s katerimi upravlja koncesionar Tam-Tam d.o.o., Kamniška 25, Ljubljana (tel. 01/ 434 42 20).
II
Na brezplačnih plakatnih površinah lahko organizatorji volilne kampanje pripravijo plakatne površine sami in na njih tudi plakatirajo pod naslednjima pogojema:
– da zagotovijo enakopravnost za vse organizatorje volilne kampanje,
– da po poteku volitev odstranijo propagandni material.
Kolikor organizatorji volilne kampanje po poteku volitev ne bodo odstranili propagandni material, ga bo na njihove stroške odstranil koncesionar občine.

Na odplačnih mestih sme plakatiranje izvajati samo koncesionar občine.
Vloge za plakatiranje se naslovijo direktno na koncesionarja, in sicer najkasneje do 20. 9. 2002.
Plakatiranje, ki ni v skladu z tem sklepom, ni dovoljeno. Nadzor bo opravljal občinski komunalni inšpektor, ki bo zoper kršitelje ustrezno ukrepal.
III
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema in se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 607-1/02
Grosuplje, dne 28. avgusta 2002.
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti