Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/2002 z dne 12. 7. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/2002 z dne 12. 7. 2002

Kazalo

2986. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijska cona Slovenske Konjice Baumuller, Banex, stran 6428.

Na podlagi 39. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in 43/98 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/91, 29/95 in 44/97) in 16. člena statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99 in 19/01) je Občinski svet občine Slovenske Konjice na 31. seji dne 20. 6. 2002 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijska cona Slovenske Konjice Baumuller, Banex
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Spremembe in dopolnitve se nanašajo na ureditveno območje v lasti podjetij Baumuller in Banex v območju zazidalnega načrta industrijska cona Slovenske Konjice. (Zazidalni načrt Industrijska cona Slovenske Konjice, Razvojni center Planiranje št. proj. 23/86, Uradni list št. SRS, št. 41/86).
Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu industrijska cona Slovenske Konjice se spremeni in dopolni tako, da se posamezni členi dopolnijo glede na spremenjeno vsebino.
2. člen
Dopolni se 1. člen veljavnega odloka tako, da se na koncu člena doda odstavek, ki se glasi:
Zazidalni načrt iz 1. člena, ki ga je izdelal Razvojni center planiranje d.o.o., Celje pod številko projekta 523/2001, je sestavni del odloka in vsebuje:
A) Tekstualni del
B) Soglasja in mnenja pristojnih organov in organizacij
C) Grafične priloge
II. MEJA IN VELIKOST OBRAVNAVANEGA OBMOČJA
3. člen
Opis meje obravnavanega območja
Dopolni se 2. člen odloka tako, da se na koncu člena doda odstavek, ki se glasi:
na severu: od izhodiščne točke po južnem robu parcele št 1454/5
na vzhodu: po zahodnem robu parcele ceste, del 1552, 1467/7 po vzhodnem robu 1466/4
na jugu: po parceli št. 1466/4, 477/2
na zahodu: po vzhodnem robu parcele ceste št. 1610/1 do izhodiščne točke opisa meje po obodni parcelaciji.
Površina območja urejanja meri 2,15 ha.
III. FUNKCIJA OBMOČJA UREJANJA
4. člen
Dopolni se 3. člen veljavnega odloka tako, da se na koncu člena doda odstavek, ki se glasi:
Planska dokumentacija in izvedbena dokumentacija določajo območje kot industrijsko cono.
IV. URBANISTIČNO ARHITEKTONSKA ZASNOVA, GABARITI IN POGOJI ZA OBLIKOVANJE
5. člen
Za 4. členom se doda nov 4.a člen, ki se glasi:
4.a člen
Urbanistična zasnova ureja razporeditev novih proizvodnih hal, dovozov in manipulativnih površin in parkirnih površin. Novo predvideni objekti predstavljajo zapolnitev prostih površin ob obstoječih proizvodnih površinah in oblikujejo z obstoječimi smiselno gradbeno in funkcionalno celoto.
Območje Baumuller
Območje obsega severno vzhodni del obravnavanega zazidalnega načrta. V vogalu obeh cest, Delavske in lokalne ceste je predvidena preureditev z novim izvozom na Delavsko cesto, preureditev parkirnih površin, korekcija radijev cest in priključkov.
Gabariti:
Na južni strani območja je predvidena izgradnja industrijske hale dimenzij 54 x 55 metrov, višine do slemena 8 metrov, dvokapna streha naklon 6–12 stopinj, z možno toleranco 2 metra v višino in do 5 metrov v tlorisnem gabaritu. Med obstoječim in predvidenim objektom je predvidena nad manipulativnimi površinami nadstrešnica, ki jo je možno zapreti (obzidati).
Pogoji za oblikovanje objektov:
Objekt bo sodobno oblikovan, posebnih pogojev ni, želeno je arhitekturno oblikovanje objekta, material in barva strehe morata biti v nereflektirajoči izvedbi.
Območje Banex
Območje obsega zahodni del obravnavanega zazidalnega načrta. Območje ima dva dovoza, enega s severne strani z Delavske ceste, drugega s ceste Sl. Konjice Poljčane.
Gabariti:
Predviden je prizidek za poslovni del in izgradnja industrijske hale v južnem delu v dimenzijah 40 x 50 metrov, višina do slemena 8 metrov, dvokapna streha naklon 6–12 stopinj, z možno toleranco 2 metra v višino in do 5 metrov v tlorisnem gabaritu.
Pogoji za oblikovanje objektov:
Objekt bo sodobno oblikovan, posebnih pogojev ni, želeno je arhitekturno oblikovanje objekta, material in barva strehe morata biti v nereflektirajoči izvedbi.
Pogoji za urejanje zunanje ureditve
Zunanja ureditev obsega manipulativne površine, parkirne površine in dele zelenic ob meji s cestami. Manipulativne površine bodo asfaltirane, parkirne površine bodo asfaltirane možno pa jih je izvesti s travnimi ploščami. Okoli funkcionalnega zemljišča posameznega podjetja je predvidena ograja višine 2–2,5 metra.
Deli zelenic, ki ločijo predvsem manipulativne površine od cestnega omrežja, bodo zasajeni z drevorednimi drevesi, javorji ali jesni.
Funkcionalna zemljišča
Funkcionalna zemljišča obsegajo obstoječe parcele obeh lastnikov v celoti.
V. POGOJI ZA PROMETNO UREJANJE
6. člen
Za 5. členom se doda nov 5.a člen, ki se glasi:
5.a člen
V spremembah in dopolnitvah predmetnega ZN ni predvidenega novega cestnega omrežja. Vsa obravnavana območja se priključujejo na obstoječe cestno omrežje, pretežno preko že izvedenih priključkov. Na severni strani je v območju podjetja Baumuller predviden nov uvoz/izvoz na Delavsko cesto, sočasno pa je predvidena zožitev priključka iz parkirnih površin na lokalno cesto na vzhodni strani. Parkirne površine se nahajajo v okviru funkcionalnih zemljišč posameznih objektov.
VI. POGOJI ZA KOMUNALNO, ENERGETSKO IN TELEKOMUNIKACIJSKO UREJANJE
7. člen
Za 5. členom se doda nov 5.b člen, ki se glasi:
5.b člen
Območje obravnave je komunalno urejeno, novi objekti bodo priključeni na komunalno, energetsko in teleprenosno omrežje na obstoječe priključke.
Iz prestavljenega vodovoda Žiče–Slovenske Konjice (TRM DN 300 mm), je treba zgraditi nov vodovodni priključek za Banex in Baumuller z vodomernimi jaški za posameznega odjemalca. V vodomernih jaških je treba vgraditi kombinirane vodomere, ter zgraditi interno hidrantno omrežje skladno z požarno študijo za posameznega investitorja.
Treba je zgraditi skupna kanalizacijska priključka za Banex in Baumuller v ločenem kanalizacijskem sistemu na obstoječo padavinsko in fekalno kanalizacijo, ki poteka ob cesti Slovenske Konjice–Poljčane.
Treba je prestaviti nosilni drog nizkonapetostnega omrežja v predvideno zelenico in preurediti naprave za merjenje električne energije v obstoječi TP (t-178 PE Slovenska Bistrica), ter urediti ustrezno zaščito.
Del obstoječega TK omrežja je treba ustrezno zaščititi, oziroma prestaviti v novo traso.
VII. VODNOGOSPODARSKI POGOJI
8. člen
Pri načrtovanju je treba upoštevati:
– pri vseh posegih v prostor je potrebno predvideti ukrepe, ki bodo preprečevali onesnaževanje voda,
– upoštevati je potrebno lego komunalnih vodov in pri projektiranju novih zagotoviti predpisane medsebojne horizontalne in vertikalne odmike, ter za priključek na obstoječe komunalne vode pridobiti soglasja upravljalcev,
– ureditev kanalizacije padavinskih čistih in odpadnih vod ter drugih odpadnih vod naj bo v skladu z veljavnimi predpisi,
– pri izbiri ustreznega načina čiščenja odpadnih vod, bodisi onesnaženih vod s parkirišč ali iz posameznih dejavnosti, je treba iskati enotno rešitev skupno z rešitvijo problematike odvajanja odpadnih vod Slovenskih Konjic in pri tem upoštevati pogoje, ki jih predpisuje uredba o emisiji snovi pri odvajanju odpadnih vod iz komunalnih čistilnih naprav, Uradni list RS, št. 35/96,
– v primeru nastajanja kakršnih koli odpadnih vod v območju predvidenih proizvodnih dejavnosti, je odpadne vode iz posameznih sklopov objektov potrebno pred iztokom v kanalizacijo očistiti do take stopnje, kot to zahtevajo predpisi (Uredba o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda iz virov onesnaženja, Uradni list RS, št. 35/96),
– pri načrtovanju ureditve okolja območja v zazidalnem načrtu je treba skrbno načrtovati tudi odvodnjo zalednih voda, ki pritečejo iz severnega pobočja Konjiške gore. Ureditev odvodnje je treba načrtovati tako, da ne bo povzročeno zastajanje voda in zamakanje terena ali objektov v okolici.
VIII. VARSTVO OKOLJA
9. člen
Za 3. členom se doda nov 3.a člen, ki se glasi:
3.a člen
Dolgoročni plan občine Slovenske Konjice opredeljuje območje obravnave kot območje za proizvodnjo.
Hrup
Območje obravnave sodi v IV. Stopnjo varstva pred hrupom, kjer je dopusten poseg v okolje, ki je lahko bolj moteč zaradi povzročanja hrupa, to je območje brez stanovanj, namenjeno industrijski ali obrtni coni ali drugi podobni proizvodnji, transportni, skladiščni ali servisni ter hrupnejšim komunalnim dejavnostim.
Mejne ravni hrupa za IV. območje
---------------------------------------------------------------
Vse v dBA                  Nočna raven L(n)   Dnevna raven L(d)
---------------------------------------------------------------
mejne ravni                              70                  70
kritične ravni                           70                  80
mejne ravni za vire hrupa                68                  68
mejne konične ravni hrupa                90                  90
---------------------------------------------------------------
Vir: Uredba o hrupu v naravnem in življenjskem okolju 
     (Uradni list RS, št. 45/95).
Varstvo voda
Upoštevati je potrebno pogoje upravljalca za odvod fekalnih in meteornih voda in vodnogospodarske pogoje.
Odpadki
Način zbiranja in odvoz odpadkov bo skladen z določili občinskega odloka.
Posode za smeti morajo biti postavljene na mesta, kjer ne bodo povzročala smradu v okolje in ne bodo vizualno moteča.
IX. POŽARNA VARNOST
10. člen
Za 3. členom se doda nov 3.b člen, ki se glasi:
3.b člen
Varen umik je možen na zunanje površine, dovozne in parkirne površine.
Promet in delovne površine za intervencijska vozila so možna po obstoječih in predvidenih cestah, peš poteh, manipulativnih in parkirnih površinah.
Viri za zadostno oskrbo vode za gašenje bodo zagotovljeni iz vodovoda preko hidrantnega omrežja. Pri načrtovanju hidrantnega omrežja je potrebno upoštevati pravilnik o tehničnih normativih za hidrantno omrežje in gašenje požarov (Uradni list RS, št. 30/91).
X. TOLERANCE
11. člen
Tolerance v ureditvenem območju ZN veljajo za:
Dimenzije objektov so lahko večje max. za 5 m v obeh smereh v tlorisu, v višino pa za 2 m.
Tolerance veljajo za drugačno razmestitev parkirnih in manipulacijskih površin, če se s tehnično dokumentacijo tako izkaže, vendar je k spremenjeni ureditvi potrebno pridobiti urbanistično mnenje.
XI. KONČNE DOLOČBE
12. člen
Zazidalni načrt spremembe in dopolnitve ZN industrijska cona Slovenske Konjice-Baumuller, Banex je stalno na vpogled na Občini Slovenske Konjice.
13. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravlja pristojna inšpekcija.
14. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 03901-18/01-9204
Slovenske Konjice, dne 20. junija 2002.
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti