Uradni list

Številka 49
Uradni list RS, št. 49/2002 z dne 5. 6. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 49/2002 z dne 5. 6. 2002

Kazalo

2437. Dopolnitev programa priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana Občine Trebnje s programsko zasnovo za ureditveni načrt za kamnolom Vrhpeč in programsko zasnovo za ureditveni načrt za peskokop Brezje ter dopolnitev urbanistične zasnove Mirna, stran 5089.

Na podlagi prvega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90 in 85/00) in 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98 in 70/00) ter na podlagi 19. člena statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 50/95 in 80/98) je Občinski svet občine Trebnje na 26. seji dne 15. 5. 2002 sprejel
D O P O L N I T E V P R O G R A M A P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana Občine Trebnje s programsko zasnovo za ureditveni načrt za kamnolom Vrhpeč in programsko zasnovo za ureditveni načrt za peskokop Brezje ter dopolnitev urbanistične zasnove Mirna
1. člen
V programu priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 104/01) se 2. člen dopolni z novim odstavkom, ki glasi:
V okviru sprememb in dopolnitev prostorskega plana se pripravi tudi:
– programska zasnova za ureditveni načrt za kamnolom Vrhpeč – skupna površina ca. 55 ha (od tega ca. 1 ha v Občini Mirna Peč),
– programsko zasnovo za ureditveni načrt za peskokop Brezje – skupna površina ca. 7 ha,
– dopolnitev urbanistične zasnove Mirna.
2. člen
3. člen se dopolni z novim odstavkom, ki glasi:
V okviru teh sprememb in dopolnitev pa se v programskih zasnovah določi podrobnejša zasnova sedanje in bodoče namenske rabe z organizacijo dejavnosti v prostoru, zasnova prometne in komunalne opreme območja, še zlasti pa pogoje eksploatacije in sanacije kamnoloma in peskokopa.
Pred pripravo sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine se bo proučilo obstoječe strokovne podlage za kamnolom Vrhpeč in peskokop Brezje ter jih po potrebi dopolnilo v skladu s 7. členom navodila o vsebini in metodologiji izdelave strokovnih podlag in prostorskih sestavin planskih aktov občin (Uradni list SRS, št. 20/85).
Posebej se prikažejo predvideni in možni vplivi na okolje ter ukrepi za varstvo okolja in ljudi.
3. člen
Sodelujoče organe, organizacije in skupnosti iz 4. člena se smiselno vključi v postopek priprave in sprejemanja programskih zasnov.
4. člen
Nosilec strokovnih aktivnosti za pripravo programske zasnove za ureditveni načrt za kamnolom Vrhpeč in programsko zasnovo za ureditveni načrt za peskokop Brezje je K.A.B. d.o.o. projektiranje in urbanizem Novo mesto.
5. člen
Terminsko se dopolnitve vodijo sočasno s spremembami in dopolnitvami prostorskega plana iz osnovnega programa priprave.
6. člen
Sredstva za pripravo programske zasnove za ureditveni načrt za kamnolom Vrhpeč in programsko zasnovo za ureditveni načrt za peskokop Brezje zagotovi Cestno podjetje Novo mesto.
7. člen
Te dopolnitve programa priprave začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 303-09/2001
Trebnje, dne 15. maja 2002.
Župan
Občine Trebnje
Ciril Metod Pungartnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti