Uradni list

Številka 44
Uradni list RS, št. 44/2002 z dne 21. 5. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 44/2002 z dne 21. 5. 2002

Kazalo

2196. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o podeljevanju priznanj Občine Štore, stran 4401.

Na podlagi 16. člena statuta Občine Štore (Uradni list RS, št. 66/99 in 112/00) je Občinski svet občine Štore na 24. redni seji dne 25. 4. 2002 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o podeljevanju priznanj Občine Štore
1. člen
S tem odlokom se določajo spremembe in dopolnitve odloka o podeljevanju priznanj Občine Štore (Uradni list RS, št. 11/96).
2. člen
V celotnem besedilu odloka se besedilo “odbor za priznanja oziroma odbor za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja“ nadomesti z besedilom “komisija za odlikovanja“.
3. člen
Spremeni se besedilo 3. člena odloka, tako da glasi:
Naziv Častni občan Občine Štore se podeli posamezniku za njegov izjemni prispevek na področju gospodarstva, znanosti, umetnosti, kulture, športa in humanitarnih dejavnosti, ki imajo trajen pomen za razvoj in promocijo občine.
Priznanje Zlati grb se podeljuje za izredno življenjsko delo ali vrhunske dosežke na področju gospodarstva, znanosti, umetnosti, kulture, športa in humanitarne dejavnosti, ki so pomembni za razvoj in ugled občine.
Priznanje Srebrni grb se podeljuje za vrhunske dosežke na področju gospodarstva, znanosti, umetnosti, kulture, športa in humanitarne dejavnosti, v zadnjem letu in kot spodbuda za nadaljnje delo.
Priznanje Bronasti grb se podeljuje za enkratne dosežke na področju gospodarstva, znanosti, umetnosti, kulture, športa in humanitarne dejavnosti, v zadnjem letu in kot spodbuda za nadaljnje delo.
Priznanje Plaketa občine se podeljuje za delo in prizadevanje na področju športa, humanitarne in kulturno umetniške dejavnosti v zadnjem letu in izkazano veliko požrtvovalnost, humano dejanje, ter izkazan pogum ob posebnih dogodkih v zadnjem letu. Priznanje Plaketa občine za izkazano veliko požrtvovalnost, humano dejanje, ter izkazan pogum ob posebnih dogodkih, se lahko dodeli tudi za dogodke v letu v katerem se priznanje dodeli.
4. člen
Spremeni se besedilo 4. člena odloka, tako da glasi:
O vrsti in številu priznanj za posamezno leto odloči, na predlog komisije za odlikovanja in župana, občinski svet.
Če se priznanja podelijo za veliko požrtvovalnost, humano dejanje in pogum, lahko o tem odloči župan s tem, da o svoji odločitvi obvesti komisijo za odlikovanja.
5. člen
Spremeni se besedilo 5. člena odloka, tako da glasi:
Priznanja se podeljujejo praviloma enkrat letno ob občinskem prazniku Občine Štore.
6. člen
Črta se besedilo 6. člena odloka. Spremenijo se zaporedne številke 7., 8., 9., 10., 11. in 12. člena odloka, tako da postanejo 6., 7., 8., 9., 10 in 11. člen.
7. člen
Spremeni se besedilo 7. prej 8. člena odloka, tako da glasi:
V glasilu “Štorski občan“ se enkrat letno objavi natečaj za zbiranje predlogov za podelitev občinskih priznanj z določbami:
– za katera področja se podeljujejo občinska priznanja;
– kdo je lahko prejemnik občinskega priznanja;
– kdo je lahko predlagatelj in kaj vse mora predlog za dodelitev priznanja vsebovati;
– do kdaj se lahko vloži predlog za občinska priznanja.
8. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Njegove določbe se uporabljajo že ob dodelitvi občinskih priznanj v letu 2002.
Št. 10401-0001/2002 – 001
Štore, dne 25. aprila 2002.
Župan
Občine Štore
Franc Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti