Uradni list

Številka 44
Uradni list RS, št. 44/2002 z dne 21. 5. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 44/2002 z dne 21. 5. 2002

Kazalo

2177. Pravilnik o upravljanju Kulturnega doma Metlika, stran 4365.

Na podlagi 11. in 18. člena statuta Občine Metlika (Uradni list RS, št. 34/99 in 71/01) je Občinski svet občine Metlika na 26. redni seji dne 9. 5. 2002 sprejel
P R A V I L N I K
o upravljanju Kulturnega doma Metlika
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pravice in obveznosti pri uporabi kulturnega doma Metlika, katerega lastnik in upravljalec je Občina Metlika.
II. NAMENSKOST PROSTOROV PO DEJAVNOSTI
2. člen
Namenskost prostorov po dejavnosti je:
1. dvorana – izvajanje kulturnih in drugih prireditev, kinematografska dejavnost;
2. garderobe – se koristijo ob uporabi dvorane s pripadajočimi sanitarijami;
3. podstrešni del – kinooperativna infrastruktura, pisarniški prostori za različne namene;
4. kletni prostori – sanitarije in kurilnica.
Dvorana in pripadajoče garderobe se lahko v skladu s pogodbo uporabljajo tudi za redno delo (vaje in priprave) ljubiteljske kulture v Občini Metlika.
Priloga kvadrature prostorov je sestavni del pravilnika.
III. KATEGORIJE PRIREDITEV
3. člen
Kategorije prireditev:
1. prireditve občinskega pomena: prireditve, katerih organizator je Občina Metlika, oziroma so v občinskem interesu, se obravnavajo kot prioritetne, za koriščenje prostora pa se ne zaračunava najemnina;
2. dobrodelne, humanitarne prireditve: za prireditve, ki so humanitarnega oziroma dobrodelnega značaja se ne zaračunava uporaba prostora;
3. prireditve javnih zavodov in društev: za prireditve, ki jih izvajajo javni zavodi in društva Občine Metlika in imajo prost vstop, se ne zaračunava najemnina prostorov;
4. prireditve, ki jih izvajajo in organizirajo kulturna in ostala društva ter javni zavodi Občine Metlika in so povezane s kulturno dejavnostjo in za katere se zaračunava vstopnina: za tovrstne prireditve se zaračunajo stroški v višini 5.000 SIT v nekurilni sezoni in 10.000 SIT v kurilni sezoni;
5. komercialne prireditve in prireditve sorodnega značaja: za tovrstne prireditve se zaračunava najemnina za uporabo prostora, in sicer se loči kurilna in nekurilna sezona. Za posebne prireditve lahko župan odloči drugače.
IV. NAJEMNINA
4. člen
Najemnina dvorane s pripadajočimi prostori za uporabnike, ki so navedeni v 3. členu pod točko 5, znaša v kurilni sezoni 25.000 SIT, v nekurilni sezoni pa 15.000 SIT. V ceno ni zajet DDV.
V. PRAVICA UPORABE
5. člen
Na podlagi podane vloge za koriščenje prostorov v Kulturnem domu Metlika, ki se vloži na Oddelku za družbene dejavnosti občine Metlika praviloma 14 dni pred koriščenjem prostorov, izda župan Občine Metlika v roku treh dni interesentu soglasje za uporabo prostorov.
6. člen
Pri prireditvah, opredeljenih v 3. členu pod 4. in 5. točko, se na podlagi soglasja sklene pogodba med Občino Metlika in uporabnikom prostorov.
7. člen
Uporabniki prostorov morajo upoštevati veljavni hišni red.
8. člen
Po končani prireditvi je najemnik dolžan za seboj pospraviti opremo (panoje, plakate, kulise ...), ki jo je uporabil pri nastopu in se hkrati obvezuje poravnati vso škodo, ki bi nastala v času najema dvorane.
9. člen
V primerih, ko je za isti termin podanih več vlog za koriščenje dvorane kulturnega doma, imajo prednost dejavnosti navedene v 3. členu pod točko 1.
10. člen
Za tehnično pomoč ob nastopih in prireditvah je zadolžen hišnik, ki je zaposlen na Občini Metlika.
VI. KONČNI DOLOČBI
11. člen
Z dnem začetka veljavnosti tega pravilnika preneha veljati sklep Izvršnega sveta skupščine občine Metlika številka 063-3/90 z dne 23. 2. 1993 o prenosu prostorov Kulturnega doma Metlika v upravljanje zavodu Ljudska knjižnica Metlika.
12. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 611-1/02
Metlika, dne 9. maja 2002.
Župan
Občine Metlika
Slavko Dragovan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti