Uradni list

Številka 44
Uradni list RS, št. 44/2002 z dne 21. 5. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 44/2002 z dne 21. 5. 2002

Kazalo

2175. Program priprave sprememb zazidalnega načrta Partizanska cesta v Lenartu, stran 4360.

Na podlagi 15. člena statuta Občine Lenart (Uradni list RS, št. 34/99, 113/00 in 17/01) in v zvezi s 34. členom zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) je Občinski svet občine Lenart na seji dne 7. 5. 2002 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb zazidalnega načrta Partizanska cesta v Lenartu
1. člen
Območje zazidalnega načrta leži severno od daljnovodnega koridorja in zahodno od Partizanske ceste. Na severu je območje omejeno s cesto v novo naselje Ob gozdu. Območje se ureja z zazidalnim načrtom od leta 1979, s spremembami iz leta 1995 in je po veljavnem zazidalnem načrtu namenjeno v zahodnem delu za stanovanjsko dejavnost, v vzhodnem delu pa za poslovno dejavnost (trgovina, mirna obrt oziroma storitvena dejavnost, gostilna). Opredeljene dejavnosti ne ustrezajo več interesom potencialnih individualnih investitorjev, ker je veliko naštetih dejavnosti že v soseščini in centru mesta, povečal pa se je interes po gradnji stanovanjskih objektov. Zaradi tega je na tem delu primerna sprememba zazidalnega načrta, s katero bi v vzhodnem delu območja vse poslovne objekte razen enega nadomestili s stanovanjskimi in temu primerno tudi prilagodili parcelacijo.
Pri pripravi sprememb zazidalnega načrta je potrebno upoštevati naslednje usmeritve:
– na območju naj se predvidijo stanovanjski objekti in en poslovno stanovanjski objekt (trgovina, mirna poslovna ali storitvena dejavnost),
– oblikovalski pogoji iz veljavnega zazidalnega načrta se ne spremenijo,
– prometna ureditev iz veljavnega zazidalnega načrta se ohrani.
2. člen
Območje, za katerega je predlagana sprememba veljavnega zazidalnega načrta, se nahaja zahodno od Partizanske ceste in južno od ceste v naselje Ob gozdu, meja poteka še po zemljiščih parc. št. 7, 1,1, 2/1, 2/2 del, 1079, 1078 in 10, 8/3 ter 8/6 in meri približno 1,18 ha.
Kolikor se v postopku priprave dokumenta ugotovi, da je smiselno v to območje vključiti še kakšno drugo zemljišče, se območje ustrezno poveča.
3. člen
Spremembe zazidalnega načrta se pripravijo po postopku in smiselni vsebini, kot je predpisana z zakonom o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97; v nadaljevanju: ZUNDPP) in navodilom o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85; v nadaljevanju: podzakonsko navodilo).
4. člen
Predhodno pripravljene strokovne podlage in veljavna planska in urbanistična dokumentacija, ki se morajo upoštevati pri pripravi sprememb zazidalnega načrta:
– prostorske sestavine dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana Občine Lenart (Uradni list SRS, št. 42/87, 24/88 in 3/90 ter Uradni list RS, št. 20/90, 55/92, 60/93, 62/94 in 56/97),
– podatki o obstoječih infrastrukturnih vodih in napravah,
– podatki o naravnih lastnostih prostora,
– podatki o varstvu naravne in kulturne dediščine,
– drugi elementi izdelave (veljavne urbanistične rešitve sosednjih območij, prometne rešitve).
5. člen
V skladu z ZUNDPP in podzakonskim navodilom se za izdelavo osnutka sprememb zazidalnega načrta pripravijo potrebne posebne strokovne podlage.
6. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka sprememb zazidalnega načrta ter soglasja k dopolnjenemu osnutku sprememb zazidalnega načrta:
– Občina Lenart,
– Krajevna skupnost Lenart,
– JKP Nigrad Maribor,
– JP Mariborski vodovod Maribor,
– JP Elektro, PE Elektro Maribor,
– Cestno podjetje Maribor,
– Telekom Slovenije, PE Maribor,
– Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS, Enota Maribor,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Maribor,
– Ministrstvo za promet in zveze, Direkcija RS za ceste Ljubljana,
– Ministrstvo za okolje in prostor, Območna vodna uprava Maribor.
Kolikor se v postopku priprave posebnih strokovnih podlag za spremembo zazidalnega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobijo v postopku.
7. člen
Organi in organizacije iz prejšnjega člena morajo v 30 dneh po prejemu dokumentacije za pridobitev pogojev podati izdelovalcu svoja mnenja in pogoje, sicer se šteje, da jih nimajo in soglasje ni potrebno.
Na dopolnjeni osnutek sprememb zazidalnega načrta morajo soglasodajalci v 30 dneh od zahteve izdelovalca s soglasjem potrditi upoštevanje predhodnih usmeritev in pogojev ali izdajo soglasja z utemeljitvijo zavrniti, sicer se šteje, da z rešitvami v spremembah zazidalnega načrta soglašajo.
8. člen
Župan Občine Lenart predloži osnutek sprememb zazidalnega načrta Občinskemu svetu občine Lenart v obravnavo v 15 dneh po pridobitvi izdelanih posebnih strokovnih podlag in pridobitvi mnenj in pogojev soglasodajalcev.
Občinski svet na prvi seji po prejemu gradiva sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka sprememb zazidalnega načrta. Sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
V času javne razgrnitve, ki se izvede na sedežu Občine Lenart in traja najmanj 30 dni, se organizira javna obravnava v prostorih Občine Lenart.
Občani, organi in organizacije, krajevna skupnost ter drugi zainteresirani in prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka.
Po končani javni razgrnitvi župan Občine Lenart zavzame stališče do pripomb in predlogov k osnutku sprememb zazidalnega načrta, podanih v času trajanja javne razgrnitve, ki se upoštevajo in vnesejo v predlog sprememb zazidalnega načrta.
Župan Občine Lenart predloži predlog sprememb zazidalnega načrta s poročilom o pripombah iz javne razgrnitve občinskemu svetu v obravnavo in mu predlaga sprejem sprememb zazidalnega načrta z odlokom.
Odlok o spremembah zazidalnega načrta se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
9. člen
Investitor in naročnik sprememb zazidalnega načrta je Občina Lenart.
Izdelovalec sprememb zazidalnega načrta je izdelovalec osnovnega zazidalnega načrta in sprememb iz leta 1995 – Urbis d.o.o. Maribor.
Koordinator pri izdelavi sprememb zazidalnega načrta je režijski obrat Občine Lenart.
10. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Lenart.
Št. 35001-1/2002
Lenart, dne 7. maja 2002.
Župan
Občine Lenart
mag. Ivan Vogrin, univ. dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti